Trump Media (DJT) aktie: undvik denna framtida utspädningsmaskin

Av:
May 26, 2024
Listen
  • Trump Media & Technology-aktien har hoppat med över 100 % från sin lägsta nivå i april.
  • Bolaget publicerade nyligen svaga finansiella resultat som visade på kraftiga förluster.
  • Det arbetar nu på en streamingapplikation för att öka sitt ekosystem.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Aktiekursen Trump Media & Technology (NASDAQ: DJT) har varit i rampljuset under de senaste veckorna när investerare tittade på dess finansiella resultat, den senaste Trump-rättegången och presidentundersökningar. Det handlades till $45,8 på fredagen, en uppgång med över 101% från sin lägsta punkt i april.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Förbered för utspädningar

Copy link to section

Donald Trumps sociala medieföretag går inte bra eftersom antalet användare i dess ekosystem saktar ner och förlusterna ökar.

De senaste resultaten visade att dess justerade EBITDA kom in på minus 12,1 miljoner dollar eftersom nettovinsten låg på minus 327 miljoner dollar under första kvartalet. De flesta av dessa förluster var relaterade till dess fusionsverksamhet med Digital World Acquisition Corp (DWAC). Intäkterna var bara 770 000 USD under kvartalet.

Trump Media fokuserar nu på produktutveckling, särskilt lanseringen av sin streamingapplikation. Enligt dess uttalande kommer denna lansering att ske i tre faser, med start med lanseringen av Truth Socials CDN för streaming av live-TV.

Nästa steg blir lanseringen av en fristående Truth Social OTT-streamingapp på smartphones och andra enheter. Slutligen kommer företaget att släppa Truth Socials streamingappar för hem-tv.

Jag anser att företagets fundament inte är bra. För det första har Truth Social inte blivit en populär applikation eftersom X (Twitter) har minskat sin partiskhet mot konservativa och har börjat betala kreatörer.

Därför fokuserar de flesta av Truth Socials största användare på X, som har en bredare publik av människor över det politiska spektrumet.

För det andra, som vi har sett med Rumble, Fox News och Newsmax, är det svårt för stora företag att annonsera på högerorienterade medieföretag. Detta innebär att Truth Social kommer att vara beroende av mindre annonsörer som MyPillow.

För det tredje är det dyrt att lansera en framgångsrik videoströmningsplattform. Vi har redan sett det med företag som Paramount, Warner Bros. Discovery och Comcast. Streamingplattformar som DailyWire spenderar miljontals dollar varje år på innehåll.

Vidare misstänker jag att Trump Media kommer att börja utspädas under de kommande åren. Företaget har över 233 miljoner dollar i kontanter, som kommer att börja minska när förlusterna ökar. Som sådan, eftersom DJT har ett börsvärde på över 6 miljarder dollar, misstänker jag att ledningen kommer att börja sälja aktier antingen 2024 eller 2025.

Trump Medias lock-up utgång kommer också upp under de närmaste månaderna, vilket kan se en våg av försäljning, inklusive från Trump själv.

Är det säkert att köpa DJT-aktier?

Copy link to section

Trump Media har svaga fundamenta och är kraftigt övervärderad jämfört med andra företag som Reddit, X, Pinterest och Snap.

Detta är dock inte en uppmaning att korta aktien eftersom den ofta påverkas av externa faktorer som presidentvalsundersökningsdata och Trumprättegångar. Det är också en populär meme-aktie, vilket innebär att den kan uppleva korta squeezes som vi såg tidigare denna månad.

Därför finns det en risk att köpa aktien på grund av dess svaga fundament. Det finns också en risk för kortslutning på grund av dess kortpressningspotential. Som ett resultat skulle jag stanna vid sidlinjen och se upp hur det utvecklas.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Marknadsanalys Media