Brent-råoljeprognos när den amerikanska sommarsäsongen börjar

Av:
May 27, 2024
Listen
  • Den amerikanska körsäsongen sommar har börjat under Memorial Holiday-helgen.
  • Analytiker förväntar sig att fler amerikaner kommer att resa i sommar.
  • Brent och WTI reagerar på högre efterfrågan och utbud.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Priset på Brent- råolja drev uppåt på måndagen när investerare fokuserade på den kommande körsäsongen i USA. Den steg i två raka dagar och flyttade till nyckelmotståndspunkten på $82,50, högre än förra veckans lägsta på $80,60.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Körsäsongen ligger framför oss

Copy link to section

Nästa avgörande katalysator för råoljepriset är körsäsongen i USA, som börjar efter Memorial Holiday-helgen. Den här säsongen präglas av mer körning i USA och högre efterfrågan på bensin.

I vissa fall tenderar oljepriserna att stiga under körsäsongen, vilket förklarar varför Joe Bidens administration har aviserat planer på att släppa 1 miljon fat olja. Hans mål är att hålla bensinpriserna lägre inför valet i november.

Den nya SPR-försäljningen kommer att pressa landets reserver till cirka 367 miljoner fat, den lägsta nivån på decennier. Bidens administration har sålt över 240 miljoner fat sedan 2020.

Det är oklart om dessa försäljningar kommer att bidra till att sänka priset på Brent och West Texas Intermediate (WTI). Det är också mindre säkert om efterfrågan under körsäsongen kommer att driva upp priserna.

Oljeindustrin har att göra med många rörliga delar. OPEC+ har infört ett leveranstak på 2 miljoner fat per dag i ett försök att höja priserna. Samtidigt pumpar Ryssland fortfarande miljontals fat varje dag trots västerländska sanktioner.

Dessutom visar snabba ekonomiska siffror att världsekonomin går måttligt bra, ett positivt tecken för oljan. Kina växte med över 5 % under första kvartalet och dess handelssiffror är fortfarande starka. Europeiska ekonomier som i Tyskland och Frankrike har börjat växa, vilket ökar möjligheten att blocket kommer att ta sig ur en lågkonjunktur.

Sammantaget räknar Energy Information Administration (EIA) med att den globala efterfrågan kommer att stiga till över 102,84 miljoner fat per dag i år. Medan IEA har sänkt sina efterfrågeutsikter låg den kvar på 102,7 miljoner bpd, högre än det förväntade utbudet.

Prognos för priset på Brent-råolja

Copy link to section
Brent crude oil

Brent-diagram av TradingView

Det dagliga diagrammet visar att priset på Brent har rört sig i sidled under de senaste månaderna. Den har dragit sig tillbaka från den högsta månaden hittills på cirka $92 till nuvarande $82,80. Samtidigt har 50-dagars och 100-dagars exponentiella rörliga medelvärden (EMA) bildat ett baisseartat crossover-mönster.

Brent har också bildat ett symmetriskt triangelmönster, vilket är ett neutralt mönster. Därför kommer Brent sannolikt att förbli i en snäv räckvidd under den pågående körsäsongen. De viktigaste stöd- och motståndsnivåerna kommer att vara $79 och $92, dess nedre och övre sidor av triangelmönstret.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Råolja Marknadsanalys Råvaror