Är Vanguard Value (VTV) ETF ett köp när rallyt avstannar?

Av:
May 28, 2024
Listen
  • Vanguard Value ETF har skjutit i höjden till sin högsta nivå någonsin.
  • Det har anslutit sig till andra populära ETF:er som QQQ och SPY i den starka bullrunen.
  • Fonden kunde se viss volatilitet på kort sikt eftersom den bildade ett dubbeltoppmönster.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Vanguard Value ETF (VTV) har skjutit i höjden till rekordhöga nivåer när amerikanska aktier fortsatte sin starka bullrun. Dess totalavkastning i år har hoppat till över 7,5 %, vilket är bättre än andra jämförbara ETF:er som Schwab US Dividend Equity (SCHD) och iShares Core Dividend Growth (DGRO).

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Bra ETF för värdeinvesterare

Copy link to section

Vanguard Value ETF är en av de största ETF:erna i USA med över 163 miljarder USD i tillgångar under förvaltning. Dess popularitet beror mest på dess starka årliga avkastning och låga avgifter eftersom den har en kostnadskvot på bara 0,04%.

Även om den har följt efter populära ETF:er som SPDR S&P 500 (SPY) och Invesco QQQ (QQQ) ETF:er, har den en lång erfarenhet av prestanda. Till exempel har den haft negativ årlig avkastning på fem år sedan starten 2005.

Dess bästa år var 2013 när det genererade 33 % årlig avkastning följt av 2021, 2019 och 2006 när avkastningen låg på 26,5 %, 26,5 % respektive 22,3 %. Dess värsta år var under den globala finanskrisen då den tappade över 35 % av sitt värde 2008.

VTV ETF följer CRSP US Large Cap Value Index, som tittar på stora företag som handlas till ett lägre värderingsmått jämfört med den bredare marknaden. Som ett resultat är dess PE-kvot på 18 vanligtvis lägre än S&P 500-indexets 23.

VTV är en mycket diversifierad fond, med finans, hälsovård och industri som de största beståndsdelarna. De andra stora delarna av fonden är företag inom teknik-, energi- och dagligvarubranschen.

De största företagen i indexet är företag som Berkshire Hathaway, Broadcom, JPMorgan, Exxon Mobil, UnitedHealth och Procter & Gamble. Dessa är företag som dominerar sina respektive branscher, där Berkshire är en ledande försäkrings- och investeringsgrupp i USA.

JPMorgan är den största banken i USA medan Exxon är det ledande olje- och gasföretaget i västvärlden. UnitedHealth är den största sjukförsäkringsgivaren medan P&G är ett konsumentproduktföretag vars produkter används av miljontals kunder globalt.

Jag tror att VTV är en bra ETF att investera i för investerare som har vanliga fonder som SPY och QQQ. De två sistnämnda fonderna är mycket exponerade mot stora teknikföretag som Microsoft, Apple och Nvidia. Som sådan kan investeringar i VTV hjälpa dig att diversifiera dina innehav.

VTV ETF aktieanalys

Copy link to section
VTV ETF

VTV-diagram av TradingView

Om vi vänder oss till veckodiagrammet ser vi att Vanguard Value ETF-aktien har varit i en stark bullrun under en lång tid. Som ett resultat har det hela tiden hållit sig över alla glidande medelvärden, vilket är positivt eftersom det signalerar att tjurar har kontroll.

På senare tid har dock aktien bildat ett litet dubbeltoppsmönster, vilket är ett populärt baisseartat tecken. Därför misstänker jag viss volatilitet under de kommande veckorna om inte tjurarna pressar den över motståndspunkten på $163,16. På lång sikt kommer dock fonden att fortsätta generera god avkastning. Dessutom har den ett femstjärnigt MorningStar-betyg och betyg över genomsnittet på människor och process.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

USA Aktier & Fonder Marknadsanalys