Super Micro Computer (SMCI) aktieprognos: dags att köpa dippen?

Av:
May 28, 2024
Listen
  • Super Micro Computer-aktien har stigit med över 210 % i år.
  • Företagets intäkter ökade med över 200 % under årets första kvartal.
  • Detta tillväxtmomentum har mer utrymme att köra under de kommande åren.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Aktiekursen på Super Micro Computer ( NASDAQ: SMCI ) har tappat fart under de senaste tre månaderna trots att amerikanska aktier steg till sin rekordhögsta nivå. Det handlades till $895 på tisdagen, en minskning med nästan 27% från sin högsta punkt i år.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Oron för tillväxten har kvarstått

Copy link to section

Super Micro Computers aktier har kommit under intensiv press de senaste månaderna då oron för dess tillväxt fortsatte.

Denna prestation inträffade även efter att företaget publicerat starka finansiella resultat. Första kvartalets intäkter ökade med 200 % till över 3,85 miljarder USD, hjälpt av den rekordhöga efterfrågan på dess AI-rackskala DLC-system från Nvidia och AMD.

Intäktssiffrorna är anmärkningsvärda eftersom de var högre än vad företaget gjorde under räkenskapsåret 2021 när det tjänade 3,5 miljarder dollar. Dessutom höjde företaget sin framtida intäktsguidning för året.

Man räknar med att tjäna 15,1 miljarder dollar i år, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 112 % medan analytiker räknar med att 2025 års intäktssiffra kommer att vara över 24 miljarder dollar. Detta gör SMCI till ett av de snabbast växande företagen i USA. Nvidia, som växte med över 220% under Q1 är en annan.

Super Micro har också blivit ett av de mest lönsamma företagen i branschen. Dess årliga nettovinstsiffra steg från 71,5 miljoner USD 2019 till över 640 miljoner USD 2023. Senast kom dess kvartalsvinst på över 400 miljoner USD och denna trend kommer att fortsätta.

Sammantaget verkar Super Micros värdering rimlig för mig baserat på dess starka intäkts- och lönsamhetstillväxt. En sammanställning av SeekingAlpha visar att den har en forward PE-kvot på 40 och en forward EV till EBITDA-multipel på 30,78.

Dessa multiplar är högre än sektormedianen på 30,20 respektive 15. De är dock bättre än andra halvledarföretag. AMD har en forward PE-kvot på 103 och en forward EV till EBITDA-multipel på 40. Nvidias siffror ligger på 41,6 respektive 33.

För att vara säker: Jag förväntar mig fortfarande att Super Micro Computers årliga tillväxttakt kommer att sakta ner när denna AI-hype svalnar. Ändå ser jag att den har tvåsiffriga tillväxtsiffror inom överskådlig framtid, vilket kommer att bidra till att stödja aktien.

SMCI aktiekursprognos

Copy link to section
smci stock

SMCI-diagram av TradingView

Om vi vänder oss till det dagliga diagrammet ser vi att Super Micro Computer-aktierna har stannat nyligen. Det hände efter att aktien fullbordade impulsvågen i Elliot Wave-diagrammönstret. Det har nu hållit sig över 50-dagars och 100-dagars exponentiella rörliga medelvärden (EMA), ett positivt tecken.

Aktien har också hållit sig över den avgörande stödnivån på $671, dess lägsta svängning i april. Samtidigt har Relative Strength Index (RSI) rört sig över neutralpunkten.

Därför är aktiens utsikter extremt hausse, med den initiala motståndsnivån för att titta på $1 231, dess högsta punkt någonsin. Detta innebär att den kan hoppa med över 37 % från den nuvarande nivån.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

USA Aktier & Fonder Marknadsanalys Teknologi