Sarepta Therapeutics aktie för att gå in i S&P MidCap 400: Ska du köpa?

Av:
May 30, 2024
Listen
  • Sarepta går med i S&P MidCap 400 den 3 juni.
  • Blandade betyg inför viktiga FDA-beslut.
  • Bekräftad hausseartad trend om priset bryter och håller sig över $160.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Sarepta Therapeutics (NASDAQ:SRPT) kommer att göra ett betydande steg genom att gå in i S&P MidCap 400-indexet och ersätta Shockwave Medical. Denna förändring, som träder i kraft innan handeln börjar den 3 juni 2024, följer på Johnson & Johnsons förvärv av Shockwave Medical.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Marknadssentiment: Balansera uppgraderingar och nedgraderingar

Copy link to section

Inkluderingen i S&P MidCap 400 är en anmärkningsvärd milstolpe för Sarepta, eftersom det kan öka aktiens synlighet och attrahera fler institutionella investerare, vilket potentiellt kan höja aktiekursen. Under den senaste utvecklingen har Sarepta upplevt en blandning av positiva och utmanande nyheter. RBC Capital nedgraderade nyligen Sarepta från “Outperform” till “Sector Perform”.

Detta beslut kommer före ett viktigt FDA-beslut den 21 juni 2024, angående Sareptas läkemedel Elevidys, som används för att behandla Duchennes muskeldystrofi (DMD). RBC nämnde aktiens betydande uppskattning under de senaste sex månaderna och förväntan på FDA:s beslut som skäl för nedgraderingen.

På en mer optimistisk ton, uppgraderade Oppenheimer Sarepta till “Outperform”, förutseende en trolig FDA-nickning för en utökad etikett för Elevidys. Elevidys, som ursprungligen godkändes under den accelererade godkännandevägen för en smal patientgrupp, är nu under granskning för bredare användning, vilket potentiellt kan öka sin marknadsräckvidd och försäljning avsevärt.

Oppenheimers analytiker, Hartaj Singh, är säker på expansionen med tanke på FDA:s historia av att godkänna läkemedel som syftar till allvarliga sjukdomar och expertkommentaren som stöder läkemedlet. Trots optimismen har Sareptas resa med Elevidys inte varit utan kontroverser.

Ekonomisk styrka: Rider på framgången med Elevidys

Copy link to section

FDA:s påskyndade godkännande av Elevidys fick kritik från Institute for Clinical and Economic Review (ICER). Kritiker påpekade att godkännandet beviljades trots att läkemedlet saknade sina primära endpoints i försök och var baserat på surrogat endpoints. Den höga prislappen på 3,2 miljoner dollar för Elevidys väckte också debatter om dess värde med tanke på de blandade försöksresultaten.

Finansiellt har Sarepta visat robusta resultat. Företaget redovisade starka resultat för första kvartalet 2024, med en nettovinst på 78,2 miljoner USD från en förlust föregående år, med en betydande intäktsökning driven av Elevidys. Läkemedlet bidrog med cirka 134 miljoner USD i intäkter för kvartalet, vilket belyser dess kommersiella framgång trots de regulatoriska hindren.

När Sarepta förbereder sig för potentiella förändringar i sitt affärslandskap med det kommande FDA-beslutet och dess inkludering i S&P MidCap 400, följer investerare denna utveckling noga. Företagets förmåga att navigera i regulatoriska utmaningar och dra nytta av sina kommersiella möjligheter kommer att vara avgörande för att bestämma dess framtida bana.

Låt oss nu se vad diagrammen har att säga om Sarepta Therapeutics aktieutveckling och potentiella handelsmöjligheter. Denna tekniska analys kommer att ge djupare insikter i aktiens trender och möjliga framtida rörelser.

Copy link to section

Sareptas aktie har gått ingenstans i mer än fyra år nu och mestadels handlas inom ett brett intervall på $80-$160. För närvarande handlas det nära den högre delen av detta intervall efter att två gånger försökt bryta över $140 i år utan framgång.

SRPT-diagram av TradingView
Aktien är på en intressant plats just nu, för även om dess 50-dagars glidande medelvärde ligger över sitt 100-dagars glidande medelvärde och visar hausseartad fart, är RSI-indikatorn på väg att nå den översålda zonen. Det betyder att varken tjurar eller björnar har kontroll.

Investerare som är hausse på aktien måste helst vänta tills den ger en veckoslut över $142 eller köpa den nära den nedre delen av dess långsiktiga handelsintervall. En hausseartad uppåtgående trend kommer dock bara att bekräftas när den bryter över $160 och börjar handla på högre nivåer.

Handlare som vill shorta aktien måste också idealiskt vänta på att den når nära $140-nivåer där de kan initiera en kort position med en stop loss på $163,5. Om aktien tappar hausseartad fart på dessa nivåer igen, kan den återigen falla till den nedre delen av sitt handelsintervall nära $80 där vinster kan bokas.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Marknadsanalys