DXY: Yhdysvaltain dollari-indeksiennuste ennen Fedin korkopäätöstä

Ohi:
päälle maalis 16, 2022
  • Yhdysvaltain dollari-indeksi on noussut viime aikoina vuoden 2020 huipulle.
  • Kasvavat geopoliittiset jännitteet ovat vaikuttaneet asiaan.
  • Federal Reserve päättää kokouksensa keskiviikkona.

Yhdysvaltain dollari-indeksi (DXY) on ollut vahvassa nousutrendissä viime kuukausina. Sen hinta on 98,90 dollaria, mikä on korkein taso sitten toukokuun 2020. Se on hypännyt yli 10 % joulukuun 2020 alimmalta tasolta.

Fedin päätös edessä

Yhdysvaltain dollari on tehnyt voimakkaan paluun, kun sijoittajat reagoivat nouseviin geopoliittisiin riskeihin ja Yhdysvaltojen talouslukuihin.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Ukrainan kriisi on lisännyt Yhdysvaltain dollarin kysyntää, jota pidetään usein turvasatamana riskien ollessa olemassa. Venäjä on viime päivinä jatkanut Ukrainan pommittamista ja analyytikot odottavat Putinin epätoivon johtavan lisävahinkoihin. Tällä viikolla Venäjän ja Ukrainan väliset neuvottelut päättyivät ilman sopimusta.

Seuraava dollari-indeksin keskeinen katalyytti on Fedin tuleva korkopäätös. Analyytikot odottavat, että Yhdysvaltain keskuspankki tekee suhteellisen järjettömän päätöksen sen perusteella, missä Yhdysvaltain talous on.

Ensinnäkin tuoreet tiedot osoittavat, että Yhdysvaltojen inflaatio on kiihtynyt korkeimmalle tasolle yli 40 vuoteen. Kuluttajahintaindeksi (CPI) on noussut noin 7,9 prosenttiin, kun taas tuottajahintaindeksi (PPI) on noussut yli 8 prosenttiin.

Samaan aikaan Yhdysvaltain työmarkkinat ovat edelleen tiukat. Helmikuussa se lisäsi yli 600 000 työpaikkaa, kun taas työttömyysaste laski noin 3,8 prosenttiin kuukauden aikana. Tämä on alhaisin taso pandemian alkamisen jälkeen.

Powellin aiempien lausuntojen perusteella pankki nostaa korkoa 0,25 % tällä viikolla yrittäessään hidastaa inflaatiota. Koronnoston lisäksi pari reagoi signaaleihin pankin tulevista korotuksista.

Yhdysvaltain dollari-indeksin ennuste

dollar index

Viikkokaavio osoittaa, että DXY-indeksi on ollut vahvassa nousutrendissä viime kuukausina. Tämä nousu kiihtyi, kun indeksi pääsi tärkeän vastustason yläpuolelle 94,71 dollariin, mikä oli korkein piste 20. syyskuuta viime vuonna.

Indeksi on ylittänyt 25 viikon ja 50 viikon eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon. Samanaikaisesti MACD ja suhteellinen voimaindeksi (RSI) ovat onnistuneet nousemaan.

Siksi on todennäköistä, että indeksi jatkaa nousevaa trendiä FOMC-päätöksen jälkeen. Jos näin tapahtuu, seuraava katsottava avaintaso on 100 dollarissa.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.