DXY: kaksi syytä, miksi Yhdysvaltain dollari-indeksi nousee

Ohi:
päälle maalis 13, 2022
  • Yhdysvaltain dollari-indeksi on noussut korkeimmalle tasolle lähes kahteen vuoteen.
  • Euroopassa meneillään oleva kriisi on johtanut turvasatamakysyntään.
  • Fedin odotetaan alkavan nostaa korkoja tällä viikolla.

Yhdysvaltain dollari-indeksi (DXY) on menestynyt hyvin viime viikkoina turvasatamakysynnän kasvaessa. Indeksi on 99,12 dollarissa, mikä on lähellä korkeinta tasoaan sitten toukokuun 2020. Se on noussut yli 11 % vuoden 2021 alimmalta tasolta.

Federal Reserve ja turvasatama

Yhdysvaltain dollari-indeksi on noussut jyrkästi viime viikkoina kahdesta syystä: turvasatamakysyntä ja Fed.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Yhdysvaltain dollari on romahtanut, kun sijoittajat ovat huolissaan jatkuvasta kriisistä Euroopassa. Viikonloppuna Venäjä jatkoi hyökkäystään Ukrainaan. Se tappoi jopa kymmeniä ihmisiä sotilastukikohdassa Puolan lähellä.

Globaalin kriisin aikana sijoittajilla on taipumus siirtyä Yhdysvaltain dollarin turvaan. Esimerkiksi DXY-indeksi hyppäsi jyrkästi maaliskuussa 2020, kun Maailman terveysjärjestö (WHO) julisti COVID-19:n maailmanlaajuiseksi pandemiaksi.

Tämä johtuu Yhdysvaltain talouden vakaudesta ja siitä, että valuutta on maailman valuuttareservi.

Toinen syy on se, että Federal Reserven odotetaan alkavan nostaa korkoja tällä viikolla. Pankki aloittaa kokouksensa tiistaina ja antaa päätöksensä keskiviikkoiltana. Analyytikot odottavat, että Fed nostaa korkoa ja viittaa lisäkorotuksiin tänä vuonna.

Viimeaikaiset luvut ovat antaneet aihetta lisää tiukentamiseen. Esimerkiksi viime viikolla julkaistut tiedot osoittivat, että amerikkalaisten kuluttajien inflaatio hyppäsi viime kuussa 40 vuoden huipulle. Ja on todennäköistä, että inflaatio jatkaa nousuaan tulevina kuukausina hyödykkeiden nousevien kustannusten vuoksi.

Samaan aikaan viikkoa aiemmin julkaistut tiedot paljastivat, että Yhdysvaltain työmarkkinat kiristyvät kiihtyvällä tahdilla. Työttömyysaste putosi 3,8 prosenttiin, kun talous lisäsi yli 600 000 työpaikkaa.

Yhdysvaltain dollari-indeksin ennuste

dollar index

Viikkokaaviota katsoessa näemme, että DXY-indeksi on ollut vahvassa nousutrendissä viime kuukausina. Matkan varrella indeksi on onnistunut nousemaan 61,8 %:n Fibonacci-jäljitys-tason yläpuolelle.

Dollari-indeksi nousi myös 25 ja 50 viikon liukuvan keskiarvon yläpuolelle, kun taas suhteellinen vahvuusindeksi (RSI) on noussut yliostetun tason yläpuolelle. Siksi on todennäköistä, että se jatkaa nousuaan tulevina viikkoina, kun härät kohdistavat seuraavan keskeisen vastuksen 100 dollariin. Tämä näkymä mitätöidään, jos indeksi laskee alle 98 dollarin.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.