Qatar suunnittelee CBDC:n käynnistämistä ja digitaalisten pankkien lisenssien myöntämistä

Ohi:
päälle Mar 21, 2022
Listen
  • Qatar tutkii CBDC:n kehittämistä.
  • Maa suunnittelee myös digitaalisten pankkien toimilupien myöntämistä.
  • Pankki tekee näitä suunnitelmia rahatalouden tulevaisuuden digitalisoimiseksi.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Qatar aikoo antaa keskuspankin digitaalisen valuutan (central bank digital currency, CBDC) ja digitaalisen pankin lisenssit. Qatar liittyy niiden maiden luetteloon, jotka tutkivat CBDC:itä ja kuinka niitä voidaan käyttää rahoitussektorin muuttamiseen.

Qatar tutkii CBDC:tä

Qatarin keskuspankin Fintech-päällikkö Alanood Abdullah Al Muftah puhui 8. Dohan islamilaisessa rahoituskonferenssissa, jossa hän kertoi, kuinka instituutio katsoo kohti digitalisoitua tulevaisuutta.

Virkamies sanoi:

Yritämme tutkia fintechin eri puolia ja pystysuuntia. Yritämme asettaa suuntamme. Jokaisen keskuspankin tulisi tutkia digitaalisia pankkeja ottaen huomioon niiden kasvava merkitys globaaleilla markkinoilla.

Huolimatta CBDC:n mainitsemisesta Al Muftah huomautti, että tällaisen tuotteen lanseeraaminen vie aikaa. Pankki on parhaillaan tutkimusvaiheessa arvioidakseen CBDC:n toteutettavuutta ja lanseerauksen vaikutuksia maan rahoitusmarkkinoihin.

Kilpajuoksu CBDC:n kehittämiseen

Keskuspankit maailmanlaajuisesti ovat ilmoittaneet suunnitelmistaan käynnistää CBDC:t. Kiina johtaa kilpaa CBDC:stä kehittyneiden maiden joukossa. Maa on tällä hetkellä digitaalisen juanin testausvaiheessa. Aiemmin tänä vuonna pidettyjen talviolympialaisten aikana Kiina oli kehottanut ulkomaisia urheilijoita käyttämään digitaalista juania testatakseen rajat ylittävää kykyään.

Myös Jamaikan keskuspankki edistyy hyvin CBDCV-suunnitelmissaan. Maa ilmoitti, että se luovuttaa 16 dollarin arvosta CBDC:tä ensimmäisille 100 000 kansalaiselle, jotka luovat CBDC-lompakon 1. huhtikuuta mennessä.

Kanadan keskuspankki ilmoitti myös yhteistyöstä MIT:n kanssa arvioidakseen CBDC:n kehittämisen etuja ja haittoja. Eurooppa on myös digitaalisen punnan tutkimusvaiheessa.

Yhdysvallat on jäljessä digitaalisen dollarin käyttöönotossa. Yhdysvaltain keskuspankki oli ilmoittanut, ettei se kiirehdi CBDC:n kehittämissuunnitelmiaan varmistaakseen, ettei se tee virheitä. Äskettäin Yhdysvaltain presidentti Joe Biden allekirjoitti toimeenpanomääräyksen, jonka mukaan liittovaltion virastot voivat arvioida CBDC:n kehittämisen toteutettavuutta.

Ad

Pääse helposti alkuun kryptossa seuraamalla pro-treidaaja Lisa N. Edwardsin kryptosignaaleja & -kaavioita. Rekisteröidy tänään ja saat helposti seurattavia treidejä tuhansille altcoineille osoitteessa GSIC.