Ad

NFT-johdannaiset – uusi rajapinta? Smart Token Labsin perustajan ja toimitusjohtajan haastattelu

Ohi:
päälle May 3, 2022
Listen
  • Painopiste NFT-piireissä on kääntymässä yhä enemmän hyödyllisyyden luomiseen
  • Smart Token Labs uskoo, että NFT-johdannaiset ovat tulevaisuutta, ja on käynnistänyt alustan näiden luomiseksi
  • Haastattelussa johdannaisista, Ethereumista ja NFT:n tulevaisuudesta perustaja ja toimitusjohtaja Victor Zhang

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Puhu jollekin, joka ei tunne NFT:tä, ja yksi ensimmäisistä asioista, joita he protestoivat, on se, että ne eivät oikeastaan tee mitään. Itse asiassa jopa harrastajien keskuudessa painopiste on siirtynyt yhä enemmän hyötykäyttöön, koska NFT-yhtiöt ympäri maailmaa ovat huomanneet hinnat ja volyymi putoavat viime aikoina.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

NFT:t ovat taidetta, kyllä, mutta se on vasta alkua. Menestyneimmät projektit ovat loistavia, koska ne rakentavat yhteisön, ja NFT:t ovat pääasiassa jäsenkortteja päästäkseen näihin eksklusiivisiin klubeihin. Ajattele Bored Ape Yacht Clubia, jossa Ape antaa sinulle yksinoikeudella pääsyn tuotteisiin, tapaamisiin ja jopa venejuhliin Miamissa.

Smart Token Labs pyrkii luomaan tavan tuottaa enemmän hyödyllisyyttä NFT:istä. Heidän menetelmänsä on varsin kekseliäs – luodaan todennettavia ketjun sisäisiä NFT-johdannaisia NFT-haltijoille, jotka säilyttävät alkuperäisen projektin immateriaalioikeudet. Itse asiassa he tarjosivat meille eksklusiivisen katsauksen uuteen johdannaisverkkosivustoonsa, joka näkyy täällä.

Se on melko liukas mekanismi ja avaa mahdollisuuksia yhteistyölle muiden tuotemerkkien kanssa, lisää tekijänoikeuksien takaisinmaksua ja monia muita tuloja ja hyötyjä lisääviä toimia NFT-omistajille. Luonnollisesti meillä oli muutamia kysymyksiä, joten otimme yhteyttä Victor Zhangiin, joka on Smart Token Labsin perustaja ja toimitusjohtaja.

Invezz (IZ): Voitko antaa esimerkin joistakin NFT-johdannaisista, joita voitaisiin luoda?

Victor Zhang (VZ): NFT:t ovat tapa tallentaa digitaalisesti tiettyjen ei-siirrettävien oikeuksien omistajuus. NFT-johdannaiset ovat tapa tehdä johdannaisia ei-vaihdettavista oikeuksista.

Yksi esimerkki NFT-johdannaisista, joita voidaan luoda, ovat profiilikuvan NFT:t (NFT:t, jotka edustavat immateriaalioikeuksien omistusta). Immateriaalioikeuden omistajat (NFT-haltijat) voivat myöntää NFT-johdannaisia edustamaan tämän immateriaalioikeuden käyttöä tietyillä tavoilla. Nifty Tailorin avulla BAYC-haltijat voivat käyttää BAYC:ään lyödäkseen johdannaisia NFT:itä (apinoita, joilla on erilaisia asuja), jotka perustuvat apinoihinsa. He voivat lyödä johdannaisia NFT:itä edustamaan oikeutta käyttää immateriaalia T-paidassa, kahvilassa jne. edustamaan oikeutta “viralliseen” uudelleenluomiseen.

Toinen esimerkki on DeFi NFT:t (NFT:t, jotka edustavat rahoitusomaisuuden omistusta). Rahoitusomaisuuden omistajat (NFT-omistajat) voivat laskea liikkeeseen johdannaisia NFT-sopimuksia edustamaan osaa rahoitusomaisuuden nykyisestä tai tulevasta arvosta. Uniswap V3 Position NFT:t edustavat oikeuksien omistusta positioiden muokkaamiseen ja lunastamiseen. He voivat laskea liikkeeseen yhden NFT-johdannaisen edustamaan lunastusoikeuden omistusta, toisen edustamaan muutosoikeuden omistusta, yhden edustamaan oikeutta lunastaa puolikas tai toisen edustamaan oikeutta tiettyihin muutoksiin paremman likviditeettiin ja ohjaukseen.

On myös esimerkkejä, jotka ulottuvat enemmän reaalimaailmaan liittyviin NFT:ihin (NFT:t, jotka edustavat oikeuksien omistusta oikealla sanalla). Esimerkiksi auton omistajuustunnus, joka edustaa fyysisen auton omistajuutta NFT:n avulla. Auton omistaja (NFT:n haltija) voi laskea liikkeeseen johdannaisia NFT:itä edustamaan fyysisen auton käyttöoikeutta tietyn ajanjakson aikana ja voi laskea liikkeeseen johdannais-NFT:itä edustaakseen oikeutta vuokratuloon.

IZ: Nämä johdannaiset ovat mahdollisia vain kokoelmissa, jotka säilyttävät alkuperäisen projektin immateriaalioikeudet. Mitä mieltä olet hankkeista, jotka eivät myönnä kaikkia immateriaalioikeuksia ostajille?

VZ: Jos tokenin haltija haluaa laskea liikkeeseen immateriaaliin liittyviä NFT:itä, hänellä on oltava immateriaaliioikeus tai lisenssi. Mutta he voivat silti tuottaa johdannaisia omistamiensa oikeuksien, kuten keräilyoikeuksien, perusteella. Keräysoikeudet voivat laskea liikkeeseen johdannaisia, jotka edustavat oikeutta käyttää NFT:tä profiilikuvana ja myydä johdannaisia muille. Keräysoikeuksien lisäksi se edustaa myös T-paidan lunastusoikeuden omistusta, jolloin NFT:n haltija voi laskea liikkeeseen johdannaisia edustamaan tätä oikeutta ja myydä erikseen. Projektit voivat laskea liikkeeseen johdannaisia NFT-haltijoiden sijaan. Niin kauan kuin ostajat ymmärtävät täysin, mitä he ostavat, se on täysin ongelmatonta. Ostajan on ymmärrettävä, millaista omistusta hän ostaa, minkä oikeuksien omistajuus.

IZ: Monet hankkeet – mukaan lukien viimeisin kovasti mainostettu projekti Moonbirds – tähtäävät panosaloitteisiin (“pesiminen” Moonbirdsin tapauksessa) tuottaakseen tuloja omistajille. Mitä mieltä olet tästä aloitteesta?

VZ: Tärkeintä on se, mistä tulot tulevat. Jos rahat jaetaan vain tokenin ostajilta NFT-haltijoille, tämä on täysin kunnossa positiivisessa syklissä, jossa useammat ihmiset ostavat tokenin ja hinta kasvaa arvoltaan, mikä johtaa ostajien määrän lisääntymiseen. Negatiivisessa syklissä se ei kuitenkaan toimi. Yksinkertaisempi tapa ajatella sitä on, että NFT:llä on vielä yksi oikeus, joka on tulojen ansaitseminen toisesta lähteestä. Muuten, voit laskea liikkeeseen vaihdettavia tokeneita johdannaisina NFT:stä tokeneina edustamaan panostuloa.

IZ: Oletko kiinnostunut muista aloitteista panostamisen lisäksi (sekä tietysti johdannaisten lanseerauksesta), jotka tuottavat tuloja NFT-haltijoille?

VZ: Kyse on siitä, kuinka NFT:n edustamien oikeuksien omistusoikeutta käytetään. Jos se on immateriaalioikeus, kysymys on siitä, kuinka immateriaalioikeutta käytetään tulojen tuottamiseen. Jos se on rahoitusvara, niin kysymys on siitä, kuinka rahoitusvaraa käytetään tulon tuottamiseen. Jos se on auto, kysymys on siitä, miten autoa käytetään tulojen tuottamiseen.

IZ: Luuletko, että ketjussa olevat johdannaiset voisivat pidentää blue-chip NFT:iden keskimääräistä säilytysaikaa? Näetkö muita vaikutuksia?

VZ: Kyllä, varsinkin jos johdannaiset vaativat haltijan lukitsemaan/käärimään alkuperäisen NFT:n estääkseen oikeuksien kaksinkertaisen kulutuksen. Esimerkki tästä olisi, jos annan liikkeelle johdannaisen edustamaan yksinoikeuksia käyttää BAYC:täni T-paidassa. Kun se on myönnetty, tämä oikeus on poistettava alkuperäisestä NFT:stä ja alkuperäinen NFT on lukittava tai käärittävä. Lisäksi on lyöttävä kaksi uutta NFT:tä – yksi T-paidan yksinoikeuksia varten ja yksi tasapaino-oikeuksia varten. NFT-johdannaiset ovat kuin DeFin sisäkkäisiä nukkeja.

IZ: Likviditeettiä ja kysyntää riittää todennäköisesti vain NFT-johdannaisten lanseeraamiseen suuria projekteja varten. Luuletko, että tämä lisää varallisuuden keskittymistä NFT-markkinoiden huipulle?

VZ: Ei, nykyiset NFT-markkinat ovat pitkälti immateriaaliNFT:itä, jotka tuovat menestystä vain suurimmille tai merkittävimmille projekteille. Se ei ole ongelma, se yksinkertaisesti toimii. Myöhemmin tulee kaikenlaisia muita NFT:itä, joten se ei ole ongelma ollenkaan.

IZ: Mitä mieltä olet vaurauden keskittymisestä NFT:issä kokonaisuudessaan ja kryptovaluuttateollisuudessa yleensä?

VZ: Nykyiset käyttötapaukset ovat pieniä verrattuna siihen, mitä kryptotekniikka voi todella mahdollistaa. Ei ole mitään syytä huoleen.

IZ: Onko Smart Token Labsilla kilpailijoita NFT-johdannaisten lanseerauksessa?

VZ: Emme ole nähneet yhtään kilpailijaa, joka olisi erityisesti rakentamassa uutta Internet-standardia tokenointiin.

IZ: Aiotteko käynnistää vain blue-chip Ethereum -projekteja vai katsotko myös Solanaa?

VZ: Keskitymme tällä hetkellä EVM-pohjaisiin verkkoihin, joten meillä ei ole suunnitelmia Solanalle tässä vaiheessa.

IZ: Miten näet OpenSean integroinnin Solanaan vaikuttavan NFT-markkinoihin? Luuletko, että tällä on vaikutusta Ethereumin määräävään asemaan NFT-tilassa, ja odotatko NFT:ille moniketjuista tulevaisuutta vai hallitseeko se aina ETH:tä?

VZ: Keskipitkällä aikavälillä näen NFT:ille samanlaisen moniketjuisen tulevaisuuden kuin DeFillä. Pitkällä aikavälillä uskon, että NFT:iden moniketjuinen tulevaisuus riippuu tietoturvan jakamisesta Ethereumin mainnetin kanssa ja yhteentoimivuudesta keskenään. (Ethereum mainnet + kääreet, sivuketjut, sirpaleet jne.). Ilman jaettua turvallisuutta ketjujen välinen ketju on “hyödytön”.

IZ: Miten luulet NFT:n pärjäävän pitkittyneillä karhumarkkinoilla, ja luuletko NFT-johdannaisilla olevan vaikutusta tähän?

VZ : Sillä on parempi suorituskyky kuin DeFi-tokeneilla, koska ne ovat enemmän kuin rahoitusta. Osakkeen hinta voi laskea, mutta se ei välttämättä vaikuta Marvelin immateriaalioikeuksiin.

IZ: Työskentelet joidenkin muiden kiehtovien projektien parissa, kuten auton omistajuuden tokenisoinnissa. Miltä Smart Token Labsin tulevaisuus näyttää kokonaisuudessaan, ja kuinka paljon NFT:t keskittyvät?

VZ: Meillä on kaksi avoimen lähdekoodin projektia, TokenScript ja AlphaWallet. TokenScriptin tavoitteena on tulla uudeksi Internet-standardiksi ja token-keskeisen viitekehyksen standardiksi. Tässä Web3-tulevaisuudessa tokenit ovat yhtä kaikkialla kuin verkkosivut, ja niistä tulee ensisijaisia omistajuuden, identiteetin ja vuorovaikutuksen kohteita. AlphaWallet on suurin avoimen lähdekoodin EVM-mobiililompakko haarukan lukumäärällä mitattuna, ja se on ainoa itsesäilyttävä lompakko, joka on 100 % avoimella lähdekoodilla.

Kryptovaluutta NFTs