WallStreetBets pumppaamaan LUNAa: mistä ostaa

Ohi:
päälle touko 12, 2022
  • LUNA on pudonnut 99,5 % UST:n stablecoinin romahdettua
  • Huhujen mukaan hedge-rahastot tai muut institutionaaliset toimijat olisivat käynnistäneet hyökkäyksen
  • Lunalla on yhtäläisyyksiä Gamestopin kanssa, ja se voi muuttua meemikolikoksi

WallStreetBets, Reddit-yhteisö, joka valloitti finanssimaailman, kun he pumppasivat GameStopin stratosfääriin tammikuussa 2021 muiden meemiosakkeiden, kuten AMC:n, ohella, voi saada uuden kohteen.

Yhteisö on kiinnittänyt huomionsa Lunaan, kryptovaluuttaan, jonka arvo oli jossain vaiheessa 42 miljardia dollaria ja jonka kurssi oli 119 dollaria kolikkoa kohden ennen kuolemankierrettä, jossa siitä tällä hetkellä käydään kauppaa yhdellä sentillä. Invezz.com kirjoitti eilen artikkelin, jossa kaivauduttiin koko saagaan, mutta lyhyesti sanottuna, sen stablecoin UST -kolikoiden kanssa oli käynnissä pankkiin juoksu. Tämä joukkopaniikki ja pako aiheutti yhden dollarin sidoksen luisumisen ja pian sen jälkeen, kun Luna romahti, laskien 99,5%.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Parhaat paikat ostaa Terraa nyt

eToro

eToro tukee kryptovaluuttakaupankäyntiä yli 180 maasta ja ennennäkemättömässä 48 Yhdysvaltain osavaltiossa. Alusta tarjoaa alan alhaisimpia vaihtokursseja ja maksuja.

Osta LUNA eToro tänään

Binance

Binance on kasvanut räjähdysmäisesti, koska se on perustettu vuonna 2017 ja on nyt yksi, ellei suurin kryptovaluutta vaihtoa markkinoilla.

Osta LUNA Binance tänään

Gamestop Parallels

Luna-tilanteeseen ja Gamestopin viimevuotiseen juoksuun on yhtäläisyyksiä. Vaikka Luna-ajoa ei ole vahvistettu, sen arvellaan johtuneen joko hedge-rahaston tai muun suuren institutionaalisen toimijan suuresta hyökkäyksestä verkkoa vastaan. Gamestop oli tietysti markkinoiden lyhytmyydyin osake tammikuussa 2021, jolloin WallStreetBets otti sen haltuunsa ja osti sitä niin paljon, että tapahtui kaikkivaltias lyhyt puristus. Esimerkiksi Melvin Capital menetti 50 % tammikuussa 2021 – tulos, jota pidettiin rituaalisijoittajan mahtavana voittona Wall Streetiä vastaan.

Kun epäillään, että hedge-rahastot tai muut instituutiot aiheuttivat Lunan romahtamisen, tämä on pohjimmiltaan sama asia – vaikka vähittäissijoittajat ovatkin suurelta osin häviäjiä. Lunaa pitävät sijoittajat ovat menettäneet kaiken, kun taas monet käyttivät Anchor-protokollaa, säästötilin kryptoversiota, saadakseen tuottoa UST:sta – jonka uskottiin ankkuroituneen dollariin.

Sen sijaan UST menetti kiinnityksensä ja kaikki Terran ekosysteemiin liittyvä tuhoutui. Sadan dollarin sijoitus nyt ostaisi saman määrän Luna-kolikoita kuin 1,2 miljoonaa dollaria olisi ostanut huipussaan kuukausi sitten.

Meemikulma

Mitä tulee meemikulmaan, on erittäin helppoa kuvitella tarinan kehittyvän täällä melko nopeasti. Luna on luopunut pääkäytöstään – jos UST palauttaa kiinnityksensä, perustaja Do Kwon on ilmoittanut, että hän antaa sen vakuudeksi, mikä tarkoittaa, että Lunalla, jota aiemmin käytettiin pitämään UST:n kiinnitys 1 dollarissa algoritmisesti, ei enää olisi tätä apuohjelmaa.

Kauppiaat voivat kuitenkin kerääntyä melkein kuolleelle tunnukselle omistaakseen osan taloushistoriasta tai yrittää nostaa sen hintaa takaisin saadakseen takaisin joitain tappioita, joita yksityissijoittajat ovat kärsineet muutaman viime päivän aikana. Alla oleva kysely on peräisin WallStreetBets-Telegramryhmästä, joka on perinteisesti paikka, jossa kryptovaluuttasijoittajat kokoontuvat keskustelemaan kolikoista.

Jos Terra on kuollut – ja edelleen sanotaan, että Do Kwon ja yhtiö yrittävät elvyttää sitä – yhteisö voisi silti sitoutua yhteen säilyttääkseen lohkoketjun meeminä tai jäänteenä tästä kryptovaluutan synkästä luvusta.

Outoja asioita on tapahtunut.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money