Kauhutarina Bitcoinin putoamisesta alle 22 000 dollarin

By: Dan Ashmore, CFA
Dan Ashmore, CFA
Dan on Invezzin tietoanalyytikko, joka yhdistää kvantitatiiviset taidot ja makrotalouden taustan laatien analyyseja useista talouteen liittyvistä aiheista. Hän työskenteli… lue lisää.
on touko 25, 2022
  • Kaaviohistoriasta voi olla apua, kun sitä käytetään yhdessä makronäkymän kanssa
  • Mielenkiintoinen historiallinen kuvio viittaa Bitcoinin putoamiseen alle 22 000 dollarin, mutta vuonna 2022?
  • Sukellan kaavioihin ja esitän perusteen Bitcoinin väkivaltaisen laskusuhdanteen puolesta ja sitä vastaan

Rakastan Bitcoinia. Sillä on asema salkussani, enkä aio myydä sitä lähiaikoina. Saatan tai en ehkä jopa puuhailla Twitter-tilini outoa lasersilmäprofiilikuvaa. Siitä huolimatta, tykkään analysoida karhuargumentteja sen puolesta, ja joillakin niistä on ehdottomasti ansioita. Jos et pysty kumoamaan vasta-argumenttia hallussasi olevaa omaisuutta vastaan hyvin jäsennellyllä vastauksella, sinun on ehkä arvioitava kyseinen asema uudelleen.

Terran perustaja Do Kwon näyttää, kuinka väitettä ei voi hajottaa

Karhutapaus

Törmäsin tällä viikolla mielenkiintoiseen karhutapaukseen Bitcoinissa. Rekt Capital (hyvä seurattava Twitterissä, jos joku haluaa objektiivisen analyysin maagisista Internet-rahoista, @rektcapital) julkaisi säikeen 200 viikon liukuvasta keskiarvosta (200-MA).

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Kuten alla oleva kaavio osoittaa, tämä 200-MA on historiallisesti toiminut vahvana tukena, mutta vain väkivaltaisen, mutta lyhyen, alla olevan piikin jälkeen.

Kuinka väkivaltaisia nämä sydämet 200-MA:n alapuolella ovat? Alla oleva taulukko näyttää kolme näistä tapauksista:

Ajankohta Sydän alle 200-MA
Alkuvuosi 2015 -14 %
Loppuvuosi 2015 -14 %
Maaliskuu 2020 -28%

Hmmm. Tarkastelemme siis 200-MA:n alapuolella olevia sydämiä 14–28 %. Koska 200-MA:n hinta on tällä hetkellä 22 000 dollaria, ei valitettavasti ole mahdollisuuksien ulkopuolella, että Bitcoin osui nyt tähän merkkiin. Jos se täyttää sen, -14 prosentin sydän olisi 19 000 dollaria, kun taas -28 prosentin sydän vastaisi 15 500 dollaria. Pelottavia juttuja, vai mitä?

Ajatukseni

Tykkään sekoittaa vähän teknisiä asioita käytettäväksi laajemman analyysini yhteydessä, mutta meidän on oltava varovaisia tässä Bitcoinin yhteydessä.

Kaksi kolmesta yllä mainitusta tapauksesta tuli vuonna 2015, jolloin Bitcoin oli vasta vauva, ja markkina-arvo alle seitsemän miljardia dollaria. En ole varma, että voimme tehdä vankkoja johtopäätöksiä kaavioista niin kauas taaksepäin, kun otetaan huomioon matka sen jälkeen. Tuolloin se oli vielä marginaaliomaisuus, joka toimi suurelta osin Internetin nörttisissä kulmissa, ei makrojuggernaut, joka tällä hetkellä istuu Teslan taseessa ja tuottaa säännöllisesti CNBC:n ja FT:n otsikoita.

Mitä tulee maaliskuun 2020 viimeiseen skenaarioon, en myöskään epäröi painottaa tätä liikaa, koska paniikki on luonteeltaan musta joutsen COVIDin saapuessa näyttämölle (huomautus itselle: käytän myös ilmaisua ”musta joutsen” paljon näinä päivinä, mikä on paradoksi, eikö?). Muistan tyhjentäneeni kaappini töissä ajatellen palaavani toimistoon kolmen viikon kuluttua, mutta päädyin viettämään kaksi vuotta makuuhuoneessani kuin tuomittu vanki. Hintojen ekstrapolointi tuolta Armageddon-kuukaudelta tuntuu siksi hieman harhaanjohtavalta.

Lopuksi saavutimme pohjan 200-MA:n kohdalla, ilman sydäntä sen alla, kolmannessa vihreässä ympyrässä yllä olevassa kaaviossa vuoden 2018 lopulla. Vaikka tämä varmasti vahvistaa tukena toimivan 2000-MA:n perustetta, se poistaa kiillon kaikesta sydänanalyysistä, nyt kun sydämemme ovat 0 %, 14 % ja 28 %.

Kuitenkin 22 000 dollarin raja, joka on nykyinen 200-MA, on ehdottomasti vertailuarvo, jota pidän silmällä, kun jatkamme vuotamista sitä kohti. Vaikka yllä oleva sydänanalyysi on mielenkiintoinen, eikä tietenkään merkityksetön, uskon, että 22 000 dollarin tuki olisi hyvä tilaisuus täyttää joitakin ostotilauksia.

Todellisuudessa olemme täällä riippuvaisia laajemmasta makroympäristöstä. Toki näin on aina, mutta se tuntuu tärkeämmältä nyt, kun pelko on kaikkien aikojen huipussaan ja markkinat heiluvat edestakaisin alustavasta geopoliittisesta tilanteesta, kuvottavasta inflaatiosta ja Federal Reserveistä, joka on yhtä epävarma kuin minä. kun kohtaan seitsemänsivuisen ruokalistan meksikolaisessa ravintolassa (kaikki ruoat näyttävät niin hyviltä, mutta ne ovat kaikki niin samankaltaisia – se aiheuttaa minulle kauhean päätöksellisen halvaantumisen).

Johtopäätös

Sanonko, että 22 000 dollarin rajalla on lähes tarpeeksi vakaumusta, jotta voisin edes harkita arvokkaan Bitcoinini myyntiä? Ei. Kuten sanoin, kaaviot ovat mukava lisä analyysiin, mutta ne eivät koskaan toimi minulle ainoana syötteenä. Uskon, että tämä pätee erityisesti sellaiseen omaisuuteen, joka tarjoaa niinkin pienen näytetilan kuin Bitcoin, ja joka on muuttunut niin perusteellisesti muutaman viime vuoden aikana.

Mutta se on skenaario, joka voi todistettavasti tapahtua, varsinkin tässä epävakaassa maailmassa, jossa egohullut valtionpäämiehet hyökkäävät kollegoitaan vastaan halutessaan, Federal Reserve, joka näennäisesti muuttaa mieltään päivittäin, ja joukko muita muuttujia, joita kukaan ei voi mitenkään ennustaa.

Inhoan sanoa sitä, mutta tämä voisi olla tuskaisempaakin. Ja hatunnosto @RektCapitalille analyysiä varten – hän on yksi hyvistä tyypeistä.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.