UniLayerin toimitusjohtaja: Miksi kaikki lohkoketjut tarvitsevat todellisen yhteentoimivuusratkaisun nyt

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson on Invezzin johtava uutistoimittaja, joka valvoo toimittajien, analyytikkojen ja uutissisällön strategista suuntaa. Hän kävi kauppaa osakkeilla ammattimaisesti vuonna… lue lisää.
on kesä 4, 2022
  • Tuhannet käyttäjät menettävät miljoonia dollareita hajautettujen verkkojen välisen pirstoutumisen vuoksi.
  • Invezz haastattelee Alex Beletsiä, yhteentoimivuusristiketjuprotokollayritys Unilayerin toimitusjohtajaa.
  • Alexin mukaan kryptoteollisuuden tuleva menestys edellyttää todellista yhteentoimivuutta lohkoketjujen välillä

Lohkoketjutekniikka on vielä aluillaan, joten on luonnollista, että se kehittyy, innovoi ja paranee edelleen tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Yhteentoimivuus on yksi alue, joka kaipaa kipeästi innovaatioita. Käyttäjien kyvyttömyys siirtää tietoja ja resursseja tehokkaasti verkkojen välillä on alaa vaivaavien tietoturvaongelmien ytimessä yhteentoimivuusristiketjuprotokollayhtiö Unilayerin toimitusjohtajan Alex Beletsin mukaan.

Invezz istui hiljattain Alexin kanssa ymmärtääkseen paremmin, miksi lohkoketjujen on oltava yhteentoimivia kehittyäkseen. UniLayer on kerroksen 1, lohkoketjun yhteentoimivuusprojekti, joka mahdollistaa turvalliset, ketjujen väliset tapahtumat ja jdata-siirron.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Alex tuo yli 10 vuoden kokemuksen etu- ja taustakehityksestä sekä kyberturvallisuudesta. Olemme kiitollisia, että hän päätti jakaa aikansa kanssamme.

”Hakee kehitystä”

Alex kertoi Invezzille, että verkkojen yhteentoimivuuden puuttuminen ”haittaa kehitystä”, joka on elintärkeää World Wide Webin kehitykselle. Vaikka hajautettujen verkkojen jakautuminen on vaikeaa ilmaista, se johtaa siihen, että tuhannet käyttäjät menettävät vuosittain miljoonia dollareita omaisuuttaan.

Pienenä esimerkkinä OKX väitti saaneensa takaisin 400 miljoonaa dollaria lähes 4 000 käyttäjältä, jotka menettivät kryptoa, koska he siirsivät omaisuutensa väärään ketjuun tai väärästä ketjusta. Tämä on vain ”pieni tilannekuva” tappioista, joita esiintyy 1,3 biljoonan dollarin markkinoilla.

Mutta entä muut kuin taloudelliset tiedonsiirrot? Loppujen lopuksi lohkoketjuteknologialla voi olla rooli lähes kaikilla elämämme osa-alueilla maataloudesta turvallisuuteen. Toimitusjohtaja sanoi:

Monet organisaatiot epäröivät sen arvoa toiminnalleen ja liiketoiminnalleen” yhteentoimivuuden puutteen vuoksi. Monille kyvyttömyys siirtää ja tarkastella tietoja eri verkkojen välillä tekee lohkoketjusta yksinkertaisesti käyttökelvottoman.

Jatkossa lohkoketjujen yhteentoimivuus on ”perusehto” Web3:n vision toteuttamiselle luoda uusi hajautettu globaali Internet, jota ”vapaa keskitetyt estolaitteet”, jotka vaivaavat nykyistä Web2:ta. Hän lisäsi:

”Web3:ssa kaikenlaiset ihmiset ja organisaatiot voivat olla vuorovaikutuksessa ja jakaa tietoa vapaasti ja turvallisesti pelkäämättä tietojensa ja omaisuutensa menettämistä ja väärinkäyttöä, ja lohkoketjun on johdettava tätä vallankumousta.”

Yhteentoimivuuden pitäisi vähentää kryptoekosysteemin monimutkaisuutta

Alexin mukaan kryptoteollisuuden yhteentoimivuusongelman ratkaisemiseksi on tehty paljon työtä. Suurin osa nykyisistä ratkaisuista ei kuitenkaan ole tarpeeksi hyviä ja tekevät asioista monimutkaisempia.

Oraakkelit, protokollat, kuten Polkadot ja Cosmos, ja sillat on kaikki suunniteltu ratkaisemaan yhteentoimivuusongelma. Jokainen niistä edellyttää kuitenkin yhä useampien alustojen ja protokollien käyttöä ja integrointia jo ennestään monimutkaiseen verkkoon. Lyhyesti sanottuna he ehdottavat vielä enemmän protokollia, rajapintoja ja ketjuja yhteentoimivuusongelman ratkaisemiseksi.

Johtaja huomautti, että näiden yhteentoimivuusratkaisujen käyttöön otetut menetelmät tuovat lisää turvallisuusriskejä. Esimerkiksi viime helmikuussa hakkerit käyttivät hyväkseen Wormholea, suosittua Ethereum-Solana-siltaa, päästäkseen käsiksi 320 miljoonaan dollariin – yksi DeFin lyhyen historian suurimmista riistoista.

Ratkaistakseen monimutkaisuuden, joka synnyttää tietoturva-aukkoja, Alex sanoi:

”Todelliseen turvallisuuteen yhteentoimivuusratkaisun on oltava natiivi, jotta voidaan toteuttaa turvallinen, saumaton vuorovaikutus kaikissa lohkoketjuissa. Ketjujen ”liittämisen” sijaan meidän tulisi ajatella yhteentoimivuutta siten, että itsenäiset lohkoketjut voivat keskustella toistensa kanssa. Ihmisillä on sisäänrakennetut yhteysvälineet ja lohkoketjuilla on oltava sama kyky, jos haluamme tilan kehittyvän.”

Alex sanoi, että UniLayer ymmärtää, että yhteentoimivuuden on oltava natiivia, ja se on ollut heidän ratkaisunsa ohjaava periaate. UniLayerin Cross-Chain Transport Control Protocol (CTCP) sallii lohkoketjun upottaa solmunsa natiivisti muihin ketjuihin, mikä mahdollistaa yksinkertaisen ja turvallisen ketjujen välisen viestinnän. Hän lisäsi, että:

”Lohkoketjun Cross-Chain Transport Control Protocol (CTCP) -protokollan kautta nämä solmut vastaanottavat, tarkistavat ja tallentavat tietoja yhdistetyistä ketjuista luoden täysin käytettävissä olevan ketjujen välisten tapahtumien päätietokannan. Samaan aikaan UniLayerin älykkäät sopimukset mahdollistavat rajattomat tapahtumat olemalla vuorovaikutuksessa suoraan älykkäiden sopimusten ja lompakoiden kanssa yhdistetyissä lohkoketjuissa.

Todellinen yhteentoimivuus voi johtaa saumattomaan, turvalliseen lohkoketjun tulevaisuuteen

Lohkoketju on tullut käyttöön maailmantalouden eri sektoreilla krypto- ja rahoitusalan lisäksi. Asiantuntijan mielestä lohkoketjuteknologialla on vielä paljon tarjottavaa, koska se on suhteellisen uusi tekniikka. Hän sanoi:

Lohkoketjun tulevaisuus on räikeän valoisa. Sen mahdollisuudet yhdistää on enemmän kuin kryptovaluutat. Kuvittele maailma, jossa keskeiset tietosi voidaan tallentaa muuttumattoman ketjupassin kautta. Toisin kuin nykyinen arkaainen paperipohjainen järjestelmämme, lohkoketjupohjaisen tunnuksen avulla voit varmistaa henkilöllisyytesi hetkessä, mikä poistaa loputtoman taustatarkistuksen ja lomakkeiden täytön tarpeen matkustaessasi, saada terveydenhuoltoa tai käyttää valtion peruspalveluita.

Kuitenkin, jotta lohkoketju voisi toteuttaa täyden potentiaalinsa, Alex sanoi, että jokaisen lohkoketjun välillä on saavutettava todellinen yhteentoimivuus. Hän lisäsi, että tietojen ja varojen siirron lohkoketjujen välillä on oltava nopeaa, yksinkertaista ja turvallista

Alex huomautti, että ratkaisu, joka on natiivisti upotettu kaikkiin ketjuihin, voisi saavuttaa tämän. Se voisi avata oven välittömälle likviditeetin siirrolle lohkoketjujen välillä, mukaan lukien digitaalisten omaisuusobjektien siirto NFT:iden kautta, mikä ei ole vielä mahdollista.

UniLayerin toimitusjohtaja päätti vaatimalla lohkoketjujen yhdistämistä kryptovaluuttatilassa. Hän sanoi:

Koko lohkoketjutilan yhdistäminen ei ole koskaan ollut kiireellisempi tehtävä kuin nykypäivän erittäin epävakaassa ilmastossa. Yhteentoimivuus avaa oven hajautetun pääkirjateknologian seuraavaan kehitysvaiheeseen ja avaa lohkoketjun aidosti maailmalle.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.