Voyager Digitalia uhkaa maksukyvyttömyys, vuoden 2008 kaikuja kryptomarkkinoilla

Ohi:
päälle kesä 30, 2022
  • Voyager Digital on uusin yritys, joka on tarttunut tartuntaan, ja osakkeen hinta on nyt -97 % tänä vuonna
  • Wall Streetin pankkien kaiut vuoden 2008 tartunnasta, joka leviää keskitettyjen kryptoyritysten läpi
  • Ylivelka, ahneus, sääntelyn huono ennakointi ja heikko riskinhallinta johtivat lopulta Voyagerin tuhoon

2008 kaikuja

Kryptotartunta jatkaa aaltoilua.

Se, mitä näemme kryptovaluuttamarkkinoilla, on samanlaista kuin Wall Streetin pankit kävivät läpi vuonna 2008. Toisin sanoen ylivelkaantuneet yritykset kohtaavat maksukyvyttömyyttä piittaamattoman lainanoton ja rajattoman ahneuden seurauksena historiallisen härkäjuoksun aikana.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Viimeisin yritys ristikossa on Voyager Digital, julkisesti noteerattu digitaalisen omaisuuden välittäjä. He olivat päänsä päällä maksukyvyttömän kryptohedge-rahaston Three Arrows Capitalin (3AC) kanssa, mikä paljasti, että rahasto ei pystynyt maksamaan takaisin 350 miljoonan dollarin lainaa Yhdysvaltain dollariin sidotuissa stablecoineissa USDC sekä 15 250 Bitcoinillla, joiden arvo oli noin 315 miljoonaa dollaria tämän päivän kurssilla, yhteensä noin 665 miljoonaa dollaria.

Tämä sai osakekurssit romahtamaan, vaikka nopea katsaus tämän vuoden kehitykseen osoittaa, että ongelmia on syvemmällä. Voyager avasi vuoden 2022 kaupankäynnin 13 dollarilla osakkeelta. Tätä kirjoitettaessa sen kurssi on 37 senttiä, laskua 97 prosenttia. Auts.

Onko Voyager maksukyvytön?

3AC:lle on annettu laiminlyönti-ilmoitus, mutta tämä 665 miljoonan dollarin kokonaislaina on huikea summa Voyagerin taloutta tarkasteltaessa. Viime perjantaina yritys paljasti, että sillä oli noin 137 miljoonaa dollareina ja se omisti kryptoomaisuutta ja lisäsi, että sillä oli myös 200 miljoonaa dollaria käteistä ja USDC-revolveri. Lopuksi, 15 000 bitcoinin revolveri on paikallaan Alamedalta (noin 500 miljoonaa dollaria).

FTX:n toimitusjohtajan Sam Bankman-Friedin perustama Alameda teki lisäliikkeen ja laajensi yhteensä noin 500 miljoonan dollarin lainan Voyagerille (Almeda on aiemmin sijoittanut yritykseen). Kuten edellä todettiin, tämä on kuitenkin yli 150 miljoonaa dollaria 3AC:lle altistumisesta, ja on epäselvää, riittääkö tämä pelastamaan yrityksen maksukyvyttömyydeltä.

Työskentelemme ahkerasti ja ripeästi vahvistaaksemme tasettamme ja etsimme vaihtoehtoja, jotta voimme jatkossakin vastata asiakkaiden maksuvalmiusvaatimuksiin

Voyagerin toimitusjohtaja Stephen Ehrlich

Todennäköisyys näyttää pitkälle, että yritys selviää tästä kriisistä ja saa jalansijansa takaisin, varsinkin kun otetaan huomioon intensiivisesti laskeva ilmapiiri sekä osakemarkkinoilla että kryptomarkkinoilla.

Terra-tartunta

Saatat tunnistaa joitain näistä nimistä, ja se korostaa, kuinka yhteenliittyneitä ja systeemisiä riskejä näillä keskitetyillä alustoilla oli. 3AC:n kierteen laukaisi Terran romahdus, kun perustaja Zhu Su käytti Twitter-nimessään Luna-symbolia viime aikoihin asti ja mainosti kolikkoa toistuvasti Twitterissä.

Tämä on myös Sam Bankman-Friedin toinen pelastuspaketti, jossa FTX myönsi myös 250 miljoonan dollarin lainan BlockFi:lle, toiselle Celsiuksen liiketoimintamallin omaavalle kryptolainaajalle – joka myös itse oli mukana Terrassa, aivan kuten 3AC (sekä sai joutui likviditeettipulaan stETH-alennuksen ja suurten velkavaikutteisten ETH-osuuksien vuoksi).

Alamedan ja Celsiuksen molempien huhuttiin osallistuvan Terran mahdolliseen 11. tunnin pelastustoimiin, ja sopimuksen saavuttamatta jättäminen oli lopulta Celsiukselle kuolemantuomio. Mutta jälleen kerran, nämä maksukyvyttömyydet ja pelastuspaketit osoittavat, kuinka toisiinsa liittyviä ja hauraita suuri osa näistä holtittomista lainanantajista ja hedge-rahastoista oli.

Sankarista nollaksi

Se merkitsee Voyager Digitalin viimeisintä synkkää kehitystä, joka otti sivun Icaruksen kirjasta ja lensi liian lähelle aurinkoa.

Toimittajani Jayson Derrick oli Voyage-sijoittaja ja arveli sen hypetyksen, jonka monet uskovat ostivat viime vuonna virkistävän rehellisesti (ja viihdyttävästi!):

”Voyager Digital on kaikkien aikojen toiseksi huonoin sijoitukseni osakekurssien lähempänä nollaa. Sain rohkaisua kahdesta ilmoituksesta vuonna 2021, jotka saivat tuntumaan järjettömältä päätökseltä ostaa osakkeita. Ensin Dallas Mavericks nimesi Voyagerin joukkueen ”ensimmäiseksi viralliseksi kryptovaluutanvälittäjäksi ja kansainväliseksi kumppaniksi”. Olin olettanut, että Mavsin omistaja Mark Cuban valitsee vain voittajat ja jos Voyager on tarpeeksi hyvä hänelle, sen pitäisi olla tarpeeksi hyvä sijoitusyhteisölle.

Sallikaa minun vain puuttua asiaan ja sanoa, että Mark Cuban on ihminen, minkä kryptomaailma ymmärsi, kun hän sijoitti algo-talliin, Iron Financeen, joka meni nollaan yhdessä yössä (ajattele Terran kriisiä, vain pienemmällä stablecoinilla). Kuubalainen kirjoitti esseen, jossa puolustetaan stablecoin- ja likviditeettiparimekanismia, joka toi hänelle ”vuosittaisen noin 206 prosentin tuoton” ”75 000 dollarin alkusijoituksestaan”.

Kun se meni nollaan, hän yhtäkkiä vaihtoi sävelmää ja kannatti stablecoin-sääntelyä, mikä sai alla olevan meemin yleistymään.

Oli muitakin syitä, joiden vuoksi Voyagerin markkina-arvo nousi yli viiden miljardin dollarin markkina-arvon. Alameda teki strategisen 75 miljoonan dollarin sijoituksen, mikä on osasyynä siihen, että he todennäköisesti ryhtyvät nyt pelastamaan yrityksen.

Mutta se vain paheni ja paheni, ja Voyagerin johdon ennakoinnin puute aiemmin tänä vuonna oli hämmentävää, kun Yhdysvaltain sääntelijät ryntäsivät heidän perässään korollisten tuotteidensa vuoksi Yhdysvalloissa. Sama kohtalo koki muut samanlaisia ”arvopapereita” tarjoavat yritykset, kuten BlockFi, ja monet kilpailijat vastasivat poistamalla nämä tarjoukset amerikkalaisille asiakkaille. Voyager kuitenkin pysyi kurssilla, mikä oli selittämätöntä ja lopulta valtava virhe.

Loppuajatukset

Derrick jatkaa vuoristoratatarinaansa sijoittajana:

”Katsoin osakemyynnin vuoden 2021 huipuilta, houkuttelin itseni ostamaan uudelleen positiota vuoden 2022 alussa, jolloin osake näytti todella halvalta. Voyagerin osakkeet näyttivät kuitenkin laskeneen sen ostopäivästä lähtien. Myynti oli minulle liikaa mahalaskussa 30. maaliskuuta, kun se sai keskeyttämismääräyksen kiinnostusta tuottavalle kryptoliiketoiminnalleen.

Valtavalla tappiolla myyminen pyyhkäisi kaikki voittoni ensimmäisestä osakkeiden ostokerrasta. Miksi ostin osakkeen uudelleen kolmannen kerran toukokuussa 2022, on mysteeri. Se ei ollut iso asema, mutta tarpeeksi suuri saadakseen minut vihaiseksi. Oliko Voyager vain halukas pelaaja kryptoavaruudessa koko ajan ja huijasi minut? Näyttää varmasti siltä, että tämä on sijoittajien mielipide nykyään.”

Minusta olen samaa mieltä Derrickin loppuhuomautuksen kanssa. En usko, että tässä oli välttämättä mitään haitallista, mutta Voyager käytti liiallista vaikutusta ja epäonnistui arvioimaan toimintaympäristönsä sääntelyriskejä.

Kuten Celsius, Three Arrows Capital ja monet muut, Voyager oli liian aggressiivinen ja harjoitti huonoa riskinhallintaa. Tämä on kliseinen ja yksinkertainen johtopäätös, mutta se on totta. Näemme tämän kerta toisensa jälkeen kaikissa omaisuusluokissa; kaikki on hyvin härän raivotessa, mutta lopulta kanat tulevat kotiin yöpymään.

Voyager laajensi itsensä yli ja nyt he pyrkivät pysymään maksukykyisinä. Useimmille sijoittajille se on tullut liian myöhään.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla. eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money