Binancen pesukaupan kultakaivos, mutta se on vain osa heidän suunnitelmaansa

Ohi:
päälle heinä 13, 2022
  • Binance aiheutti kohun, kun nollamaksuttoman Bitcoin-kaupankäynnin käyttöönotto aiheutti pesukaupan
  • Hakiessaan työntekijöitä 2 000 paikkaan, heidän markkinointitapa poikkesi vaikeuksissa olevista kilpailijoista
  • Binancella ilmainen mainos, kilpailijoiden nuoliessa haavoja paisuneiden SuperBowl-mainosten jälkeen

Kryptokarhumarkkinat ovat täydessä vauhdissa.

Bitcoin on pudonnut alle edellisen härkämarkkinoiden huipputasonsa vuonna 2017.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

NFT:t ovat murskattu – Bored Ape Yacht Club -kokoelma, joka oli oletettavasti ”tuottava, menetti 75 % arvostaan 7 viikossa. Aivan kuin ihmiset olisivat tajunneet, että yhtäkkiä riskialttiissa ympäristössä sarjakuva-apinat eivät vielä kelpaa turvasatamaksi.

Muualla maailman sanavarasto laajeni, kun opimme kaikki uuden sanan – ”kuoleman kierre” – merkityksen sen jälkeen, kun näyttävä UST:n romahdus pyyhkäisi pankkitilejä, yliopistosäästöjä ja muita säästöjä alan tuhoisassa iskussa. Henkilökohtaisesti se oli surullisin episodi, jonka olen todistanut kryptoalalla viettämieni vuosien aikana, koska niin monet sijoittivat uskomalla, että kyseessä oli vakaa kolikko, eikä mikään niistä ”epävakaista” vakaista kolikoista, jotka olivat yhtäkkiä niin muodikkaita.

Itse asiassa korkean beta-tason teollisuus on tehnyt sen, mitä korkean beta-tason teollisuus on aina tehnyt vaikeissa makrotilanteissa – seurannut osakemarkkinoiden laskua, ainoastaan paljon rajummin. Tämän ei pitäisi olla yllättävää, kuten kirjoitin viime viikolla.

Osakemarkkinat yhdistivät voittoputken

Viime viikko toi kuitenkin hieman parempia uutisia. S&P 500 kellui varsin mukavasti ja nousi neljänä peräkkäisenä päivänä, ennen kaikkea tärkeää perjantain työpaikkaraporttia. Sen jälkeen kun tämä raportti ylitti selvästi odotukset – 372 000 verrattuna ennustettuun 250 000:een – markkinat… tavallaan tyrehtyivät ja jopa sulkivat 0,1 prosentissa.

Se on outoa. Markkinat näyttivät kuitenkin olevan vaikuttuneita luvuista, mutta epäröivät osoittaa liikaa iloa, sillä paremmat makroluvut merkitsevät pienempää taantuman mahdollisuutta. Ja pienempi taantuman mahdollisuus tietysti tarkoittaa, että Jerome Powell todennäköisesti nostaa näitä keskeisiä korkoja. Joten hyvät uutiset laskevat osakkeita ja huonot uutiset nostavat?

Se on hauska maailma, jossa elämme, ja sijoittajana oleminen muistuttaa minua tällä hetkellä epäonnisesta tuestani kamppailevalle jalkapallojoukkueelle (Newcastle) kahden viime vuosikymmenen aikana. Halusin aina suosikkipelaajieni pärjäävän hyvin, muttei liian hyvin, muuten he hankkisivat paremmat seurat.

Mitä minä sitten oikein toivon? En oikein tiedä, millainen sijoittajien tunnelma oli perjantaina.

Kryptovaluutan palautuminen?

Joka tapauksessa siirrytään tangentiaalisista jalkapallo-analogioista Bitcoiniin. Kuten edellä mainittiin, makrolla on tällä hetkellä todella merkitystä. Olen kirjoittanut viime aikoina lukuisia artikkeleita kuolemankierteistä, tartunnasta ja muista omituisuuksista, jotka ovat kaikuneet kryptomarkkinoilla, mutta nyt kun laajamittaisia tapahtumia ei ole ollut pariin viikkoon, tilanne on taas makrovalvottu.

Kuitenkin noustessani sängystä tänä aamuna ja nautittuani aamusmoothieni (suosittelen lämpimästi – vaikka lisäsin liian monta pakastemarjaa tähän painokseen, mikä oli erittäin järkyttävää), nostin puhelimeni esiin nähdäkseni postilaatikkoni. Se oli täynnä uutiskirjeitä ja tarinoita Binancesta, joka asetti ennätysmäärät sen jälkeen, kun he päättivät poistaa maksut Bitcoin-kaupankäynnistä.

Tämä hämmensi minua.

Binance jo tarjosi yksiä alhaisimmista kustannuksista liiketoiminnassaan 0,1 % kuluilla (ja vielä 25 % alennus, jos maksat sen natiivilla BNB-tokenilla), ja silti 10 peruspisteen leikkaus aiheuttaa volyymin räjähtämisen? Olisin skeptinen, jos jopa suuri Jerome Powell voisi aiheuttaa näin paljon liikettä 10 peruspisteen leikkauksella, ja tämä mies yksin hallitsee maailmankaikkeutta. Ainakin siltä näyttää. (Alla olevien kuvioiden taustatiedot on toimittanut erinomainen Kaiko).

Siirtämällä kohdistinta yllä olevan kaavion oikealle puolelle, näet volyymipiikin heti perjantaina, hyppäämällä 11 miljardiin dollariin päivittäin. Se on toinen vain hirviömäisten 14 miljardin dollarin jälkeen 19. toukokuuta 2021, kuukausi, joka polttelee varmasti jokaisen kryptosijoittajan muistissa, kun Bitcoin avautui 57 000 dollariin ja päätyi 37 000 dollariin.

Mutta suhteellisesti sanottuna perjantain piikki tuli suhteellisen rauhallisen markkinatilanteen keskellä, eikä oikeastaan tapahtunut mitään sen lisäksi, että Elon Musk veti tulpan 44 miljardin dollarin kaupasta (mitä uutta?). Silti todisteet näyttivät tukevan väitteitä, joiden mukaan nollamaksun muutos olisi rohkaissut volyymin nousuun. Tämä varmistui edelleen, kun USD-nimittäjä käännettiin edellisestä kaaviosta Bitcoiniin.

Jos haluat pidemmän aikahorisontin volyymitrendeistä aina Binancen perustamiseen asti, paina alla olevan kaavion vasemmassa yläkulmassa olevaa ”Play Timeline” -painiketta. Ja joo, tätä en uskonut sanovani lähiaikoina, mutta käsillä on kaikkien aikojen ennätys. Bitcoinilla mitattuna Binancella oli kaikkien aikojen suurin päivittäinen kauppavolyymi 8. heinäkuuta, eikä se ollut erityisen lähellä.

Ajattelin tietokoneeni toimivan, kun näin Bitcoin-kaupankäynnin saavuttavan kaikkien aikojen ennätyksen, ja piirsin sitten saman kaavion, mutta otin mukaan Ethereumin nähdäkseni, voisinko saada kiinni mihinkään kuvioon. Kuten alla näet, BTC:n ja ETH:n volyymin välillä on historiallisesti ollut lähes tarkka suhde. Suurin poikkeus tähän on viime perjantai. Kun siirrät osoittimen kaavion oikealle puolelle ja katsot perjantaita, jolloin volyymi BTC:ssä oli pystysuorassa, kuten edellä mainittiin, ETH:n volyymi pysyi suurelta osin paikallaan.

Niille teistä, jotka pitävät enemmän tilastoista kuin kauniiden kuvien katsomisesta, korrelaatio on vuoden 2020 alusta lähtien ollut melko huikea 0,87, joten perjantai oli ehdottomasti poikkeava. Tein itse asiassa oman hypoteesitestini tähän päätelläkseni, että tulos oli tilastollisesti merkitsevä jopa 99 %:n luottamusvälillä, ennen kuin tajusin olevani vain häviäjä ja siitä on aikaa, kun pääsin harjoittelemaan tilastojani. Katso alla oleva kaavio on kaikki mitä tarvitset nähdäksesi suhteen ja eron perjantaina.

Joten, mitä se sitten tarkoittaa?

Minäpä kerron – pesukauppa, se on se, mikä antaa periksi.

Tämä on yksi räikeimmistä pesukaupan tapauksista, joita olen viime aikoina nähnyt, ja se kertoo jotain kryptosta puhuttaessa. Nämä kaupat eivät ole todellisia, jos käytän yksinkertaisempaa kieltä.

Binance ajaa alkuperäistä tokeniaan, BNB:tä, aggressiivisesti, ja yksi heidän valitsemistaan reiteistä on VIP-tasot. Mitä enemmän käyt kauppaa, sitä enemmän etenet tasoilla ja sitä enemmän palkintoja saat. Kun maksut poistetaan kokonaan Bitcoin-kaupankäynnistä, mikään ei estä tilejä käymästä kauppaa itsensä kanssa lisätäkseen volyymiaan ja edetäkseen VIP-tasoilla.

Binance myönsi tämän pian ja ilmoitti, että se aikoo muokata volyymipohjaiset VIP-tasot uudelleen. Mutta sitten luonnollinen kysymys on, miksi on VIP-tasoja ylipäätään, kun on jo nollamaksuja? Miksei vain poisteta Bitcoinia yhtälöstä?

Mainokset

Vuosi 2022 on vuosi, jolloin Coinbase, crypto.com ja koko joukko kilpailijoita ovat kamppailleet voimakkaasti käyttäessään paljon mainontaan. Muistatko ne kalliit SuperBowl-mainokset, joissa Matt Damon oli ruudulla 60 sekuntia (hinta 6,5 miljoonaa dollaria 30 sekuntia kohden) ennen kuin viettelevästi ilmoitti ”onni suosii rohkeita”?

Joo, no, ne mainokset eivät näytä niin älykkäiltä jälkikäteen, mutta Binance ei ollut mukana – kuten heidän toimitusjohtajansa Chengpeng Zhao (CZ) huomautti äskettäin kilpailijoiden irtisanoessa työntekijöitä.

Se on myös jäävuoren huippu. Olen tällä hetkellä Miamissa ja kävelin juuri Miami Heatin kodin ohi muutama minuutti sitten lounastauollani. Perinteisesti American Airlines Arena tunnetun nimioikeudet FTX osti viime vuonna ennätyksellisen 135 miljoonan dollarin kaupalla. Se voisi ostaa sinulle puolet kryptomaailmasta näinä päivinä.

Jos krypto-asia ei ratkea, ehkä minusta tulee valokuvaaja. Sain melkein FTX:n Arenan logon mukaan ilman, että palmut estivät sen!

Mutta katsokaa mitä nyt tapahtuu. He leikkaavat palkkioistaan 100 peruspistettä ja koko teollisuus puhuu niistä.

Olen juuri käyttänyt puolet iltapäivästäni kirjoittaakseni tarinaa täysin epäolennaisesta asiasta. Sinä olet juuri käyttänyt viisi minuuttia sen lukemiseen (ehkä se on minun syytäni, olen pahoillani). Se on aikaa, jota emme saa takaisin, mutta se on myös ilmaista mainontaa CZ:lle ja Binancelle. Puhumattakaan CZ:n silloisesta kannasta, jonka mukaan oli vastuutonta käyttää niin vapaasti SuperBowl-mainoksia.

Joskus älykkäät ihmiset tekevät älykkäitä asioita. Tämä on yksi niistä. Ja mainos jatkuu, kun CZ kääntää nollamaksuttoman Bitcoin-kaupan tulevaisuuden yleisölle.

Joka tapauksessa, toivotaan, että minulla on huomenna jotain uutisarvoisempaa kirjoitettavaa. Mikä tärkeämpää, toivotaan, että saan marja-banaani-suhteen oikein seuraavassa smoothiessani, koska tämä aamu oli aika huono suoritus.

Ikään kuin karhumarkkinat eivät olisi jo tarpeeksi vaikeita
Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla., eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money