Ethereumin yhdistäminen voisi luoda riskittömän hinnan DeFille

Ohi:
päälle elo 17, 2022
Listen to this article
  • Ethereumin yhdistymisen on määrä tapahtua syyskuun 15. päivänä
  • Ashmore toteaa, että panostuotto voisi toimia "riskittömänä" viitekorkona DeFi-sektorille
  • Tämä puolestaan voisi auttaa tilan arvioinnissa ja riskien arvioinnissa

Kas, kas, kas. Viimeinkin näyttää siltä, että ETH-fuusio on tulossa. Syyskuun 15. päivä on nyt Ethereumin 7-vuotisen historian suurimman muutoksen päivä .

Ethereumin perustaja ja kryptojumala Vitalik Buterin on todennut, että päivitys mahdollistaa lopulta verkon mahdollistavan silmiinpistävän 100 000 tapahtuman sekunnissa toisen kerroksen ratkaisujen kautta. Vaikka suurin osa lehdistöstä on (oikeutetusti) keskittynyt asioiden tähän puoleen sekä energiankulutuksen vähentämiseen, joka syntyy siirryttäessä Proof-of-Stakeen Proof-of-Workista, haluaisin keskittyä erilaiseen ennakoimaani vaikutukseen.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Puhutaanpa panoksen tuotosta, koska seuraukset ovat valtavat arvostusten suhteen.

Ethereum on Web3:n valuutta

Ethereum on jo vakiinnuttanut asemansa DeFin ja Web3:n nousevana valuuttana. NFT:t hinnoitellaan suurimmaksi osaksi ETH:ssa. Hajautetut sovellukset käyttävät usein ETH:ia. Jopa kehittäjien tai muiden freelancerien palkkaaminen alaan liittyviin töihin tulee usein ETH:ssa maksettujen tarjousten ja palkkojen kautta.

Sen dominanssi lukitusta kokonaisarvosta on hyvin hallitseva. Ethereumiin lukittu arvo on tällä hetkellä 39 miljardia dollaria, mikä kattaa 58 % osuuden koko DeFistä.

Ja yhdistämisen jälkeen on myös panostuotto Ethereumin kanssa – korko, jonka panostajat ansaitsevat työstään verkon ylläpidossa. Ajattelen, että tämä voisi vahvistaa ETH-panostuoton DeFin ”riskittömäksi” viitekoroksi.

Arvostukset

Minulla on taipumus tarkastella asioita makronäkökulmasta. Sen lisäksi olen trad-fi:n kasvatti – aloitin tavanomaisen rahoituksen parissa ennen kuin rakastuin hajauttamisen maailmaan. Tämä tausta vaikuttaa toisinaan siihen, miten tarkastelen asioita tällä alalla, niin hyvässä kuin pahassa.

Yksi asia, jonka olen aina huomannut, oli kuinka haastavaa oli arvostaa asioita oikein DeFi-tilassa. Älä katso pidemmälle kuin surullisen UST-kuolemankierre. Kuinka monilla ihmisillä ei ollut aavistustakaan riskeistä, joita 20 % vuosittainen prosenttituotto todella sisältää?

Yhdistymisen jälkeisessä maailmassa riski voitaisiin kuitenkin kvantifioida tarkemmin. Oletetaan, että riskitön (panos) tuotto laskeutuu 5 %:iin argumentin vuoksi (tiedän, että se on dynaaminen, mutta käytän 5 % tässä yksinkertaistettujen termien vuoksi).

Tästä eteenpäin, jos hieno uusi DeFi-protokolla tarjoaa 20 %:n tuoton, tiedämme, että riskipreemio on 1500 peruspistettä eli 15 %, mikä auttaa arvostusprosessissa ja riski-hyötyarvioinnissa. Miten tämä on verrattuna DeFi-protokolla X:ään, joka tarjoaa 10 %:n tuoton ja siten 5 %:n riskipreemion?

Tehokkuus

Ihmiset unohtavat usein Ethereumin nuoruuden, ellei DeFi-tilan yleensä. Ethereum vietti viime viikolla seitsemättä syntymäpäiväänsä, vielä pieni lapsi laajemmassa maailmassa. Mutta kun yhdistyminen on vihdoin lukkiutunut, riskittömän koron mahdollinen kehitys täällä on vain viimeisin merkki siitä, että DeFi kypsyy ja tehostaa toimialana.

Krypto on saanut paljon halkeamia viimeisen kuuden kuukauden aikana, ja suuri osa siitä ansaitsi. Tärkeää on kuitenkin selventää, että suurimmat virheet tekivät keskitetty rahoitus eli CeFi-yhtiöt. Voyager Digital, Celsius, Three Arrows Capital ja monet muut pelaajat on siivottu.

Toki, myös Terra meni konkurssiin, mikä on teknisesti DeFi-protokolla. Mutta oliko se todella? Virheellinen stablecoin-suunnittelu, jota hallitsee erittäin keskitetty ryhmä, joka kutsuu itseään Lunan säätiön vartijaksi, ei kuulosta minusta kovinkaan DeFiltä.

DeFi on siis suurimmaksi osaksi kestänyt melko hyvin. Ja ehkä, vain ehkä, Ethereum antaa meille ensimmäisen riskittömän viitekurssin.

Sijoita kryptoihin, osakkeisiin, ETF-rahastoihin ja vastaaviin muutamassa minuutissa suosikkivälittäjämme, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money