Toimittajan pohdintoja: onko Peter Schiff oikeassa Bitcoinin suhteen?

Ohi:
päälle syys 17, 2022
  • Peter Schiff saattaa olla oikeassa Bitcoinin hintanäkymistä
  • Schiffin mukaan Bitcoinin on tarkoitus saavuttaa 10 000 dollarin taso
  • Sijoittajat eivät reagoi myönteisesti Bitcoin-katalyytteihin

Nykyään on vaikeaa olla Bitcoin (BTC) härkä. Viimeisin Bitcoinin hinta on 20 000 dollaria, ja kaksi viimeaikaista yritystä saada takaisin 25 000 dollarin taso ovat epäonnistuneet.

Saadakseen takaisin huippunsa, noin 68 000 dollaria, Bitcoinin on tuplattava arvo ja nostettava sen jälkeen vielä 70 %. Kaupan toisella puolella Bitcoinin on pudotettava vielä noin 9 000 dollaria päästäkseen erittäin huolestuttavalle 10 000 dollarin tasolle.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Ikävä sanoa, mutta kaikkien suosikki (tai vähiten suosikki) Bitcoin-karhu, Peter Schiff, voittaa keskustelun. Harkitse aiempaa Peter Schiffiä käsittelevää artikkeliamme, jonka voit lukea englanniksi sivuiltamme. Schiff käytti teknistä analyysiä väittääkseen elokuun puolivälissä, että Bitcoinin 24 000 dollarin tasolle nostanut ralli oli väärennös.

Kohtuullinen varoitus: Schiff on kaupan häviäjällä, kun se kohtaa Bitcoinin vuosia sitten ostaneita huijareita. Mutta 40 % (todennäköisesti nyt paljon enemmän) bitcoin-sijoittajista veden alla, tämä artikkeli keskittyy lyhyen aikavälin hintakehitykseen.

Bitcoin-katalyytit, jotka ovat kaikkea muuta kuin

Invezz raportoi aiemmin syyskuussa 2021, kuinka Schiff väitti kryptovaluuttojen käyttöönoton johtavan korkeampiin kuluttajahintoihin. Kaksi kuukautta aiemmin toisessa artikkelissa käsiteltiin Schiffin kommentteja, joiden mukaan Bitcoin on tuomittu pitämään 30 000 dollarin taso.

Kaiken tämän sanottuaan Schiff kerää W-voittoja – ainakin niille, joilla on hyvin lähitulevaisuuden aikajänne.

Viimeisimmät Bitcoin-uutiset ovat täynnä nousevalta vaikuttavia katalyyttejä, jotka osoittaisivat Schiffin laskevan asenteen vääräksi. Esimerkiksi Forbes kuvailee BlackRockin (BLK) uutta spot-bitcoin-yksityistä luottamusta ”pelin vaihtajaksi”, joka avaa Bitcoinin BlackRockin 10 biljoonan dollarin rintamalle.

Fidelity, Citadel ja Charles Schwab ilmoittivat myös Bitcoin- ja kryptovaluuttapörssin käynnistämisestä, jonka nimi on EDX Markets (EDXM).

Lehdistötiedote lainaa EDXM:n hallitusta, joka totesi, että kryptovaluuttamarkkinat ovat ”1 biljoonan dollarin maailmanlaajuinen omaisuusluokka, jossa on yli 300 miljoonaa osallistujaa ja tukkeutunut kysyntä miljoonilta muilta”.

Jommankumman näistä kehityksestä sinänsä pitäisi vakuuttaa kuka tahansa sivussa nyt, että nyt on hyvä aika ostaa Bitcoinia. Mutta ei. Bitcoinin hinta ei päässyt vauhtiin, mikä osoitti, että rohkaisevalta ja nousevalta näyttävä kehitys on kaikkea muuta kuin.

Joten mitä se tekee tukeakseen Bitcoinin hintaa korkeammalle? BlackRock on maailman suurin omaisuudenhoitaja, kun taas Citadel pitää itseään ”rahoitusmarkkinoiden Amazonina”.

En voi kuvitella mitään merkityksellisempiä katalyyttejä, jotka kuljettaisivat Bitcoinia lähelle huippujaan. Toisin sanoen Schiffin voittotanssi (olettaen, että hän ottaa sellaisen) jatkuu jonkin aikaa, ellei loputtomiin.

Mutta entä El Salvador?

El Salvadorin kokeilu Bitcoinilla laillisena maksuvälineenä on ylittänyt yhden vuoden rajan, ja sen sanominen onnistuneeksi on totuus. Osa presidentti Nayib Bukelen alkuperäisestä puheesta maailmanlaajuiselle rahoitusyhteisölle oli ”sijoita tänne ja ansaitse kaikki haluamasi rahat”.

Muistutuksena, bitcoinilla käytiin kauppaa tuolloin lähes 47 000 dollarilla. Sen nykyistä hintaa ei tarvitse ilmoittaa.

Äskettäin Reuters korostikin National Bureau of Economic Researchin (NBER) tutkimusta, jonka mukaan vain 20 % väestöstä latasi Chivon kryptolompakkoa pian sen jälkeen, kun sitä tarjottiin yleisölle ilmaisella 30 dollarin luotolla. Pikakelaus vuoteen 2022 ja ”lähes yhtään latausta ei ole tapahtunut.”

Raportissa todetaan myös, että paikallinen väestö ei ymmärrä Bitcoinia eivätkä ”luota siihen”. Tämä on kolikon äärimmäisen volatiliteetin ja korkeiden maksujen lisäksi. Ottaen huomioon El Salvadorin aseman kolmannen maailman maana, taloudellisten vaikeuksien lisääminen sen asukkaille bitcoinin kustannuksella merkitsee varmasti epäonnistumista.

Dataanalyytikkomme Dan Ashmore matkusti El Salvadoriin nähdäkseen Bitcoin-kokeilun omakohtaisesti. Voit lukea hänen upean artikkelinsa täältä, mutta hänen havainnot ovat enemmän tai vähemmän yhdenmukaisia NBER-raportin kanssa.

Ja Danin sanoin:

Bitcoin on monimutkainen käsite, jonka ymmärtäminen vie aikaa. El Salvadorissa se julistettiin lailliseksi maksuvälineeksi yössä ilman ennakkovaroitusta ihmisille – ilmoitettuna Bitcoin-konferenssista Miamissa. Ihmisten panoksen ja riittävän koulutuksen puute kertoa kuinka sitä käytetään ja mitä hyötyä siitä voi olla, on vahingoittanut koko hanketta tähän mennessä.

Mutta kuka oli oikeassa El Salvadorin Bitcoin-kokeen suhteen heti ensimmäisestä päivästä lähtien? Arvasitkin varmaan, kaikkien suosikki (tai vähiten suosikki) Bitcoin-karhu. Schiff sanoi seuraavaa RT:llä pian sen jälkeen, kun Bitcoinista tuli laillinen maksuväline:

El Salvador on suuressa pulassa. He tarvitsevat annoksen vapaata markkinakapitalismia. He tarvitsevat massiivisen sääntelyn purkamisen, he tarvitsevat vähemmän hallitusta. Heidän on vapautettava maan yrittäjähenki. Ja Bitcoinin omaksumisen sijaan heidän pitäisi omaksua kapitalismi. Tämä on tie ulos tästä sotkusta.

En halua Peter Schiffin olevan oikeassa, mutta hän on

Minulla ei ole mitään Peter Schiffiä vastaan, hän näyttää olevan erittäin hyvin perillä Bitcoinista ja kryptovaluuttamarkkinoista. Suuri osa häntä kohtaan kohdistetusta vihasta johtuu Bitcoin-veljen vähäpätöisestä puolueellisuudesta, jotka eivät siedä ulkopuolisia mielipiteitä.

Minulla on osani, joten on oman taloudellisen etuni mukaista, että Schiff on väärässä. Pääasiallinen altistuminen Bitcoinille on Bitcoin-louhintayhtiön, nimeltä BitFarms, kautta, joka käy kauppaa Toronton pörssissä ja Nasdaqissa.

Kuten digitaalinen kolikko, myös osake on kärsinyt tappiota, sillä se on laskenut 75 % vuoden 2022 alusta, eikä helpotusta ole näköpiirissä.

Auts.

Sijoita kryptoon, osakkeisiin, ETF:iin ja muihin muutamassa minuutissa suosittelemamme välittäjän avulla. eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money