PODCAST: Kryptovaluutta ja vihreä energia – Alan Ransil, Filecoin Greenin perustaja

Ohi:
päälle Oct 20, 2022
Listen to this article
  • Filecoin on yksi maailman suurimmista kryptovaluutoista. Filecoin Greenin perustaja, Alan Ransil, podcastissa
  • Ethereumin siirtyessä Proof-of-Stakeen, ongelma krypton suuresta energianhalusta on etusijalla
  • Energiakriisi ja äärimmäisten sääilmiöiden kesä vieneet krypton syvemmälle vihreään energiamyrskyyn

Tänä kesänä Eurooppa oli liekeissä. Eräässä vaiheessa elokuussa alue, joka oli viidennes Belgian koosta, oli tulessa. Lämpötilat Lontoossa, Iso-Britanniassa, nousivat yli 40 °C:n heinäkuussa – korkein ennätys.

Heinäkuussa yli 2 000 ihmistä kuoli kuumuuteen liittyviin syihin Espanjassa ja Portugalissa. Ranskalainen sanomalehti Le Monde arvioi, että kuumuuteen kuolleiden määrä Ranskassa oli tänä kesänä 11 000. Viime kuussa ilmoitettiin, että EU:ssa oli 53 000 ylimääräistä kuolemaa pelkästään heinäkuussa.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Nyt olemme siirtymässä kohti talvea, aivan energiakriisin keskipisteessä, samaan aikaan kun sota Ukrainassa on raivokkaimmillaan. Olen juuri saapunut Lontooseen, jossa National Grid -päällikkö on varoittanut, että tänä talvena voi tapahtua sähkökatkoja kello 16-19 välisenä aikana “todella, todella kylminä” päivinä – pelko ei rajoitu vain Lontooseen.

Tällä hetkellä on vaikea kuvitella, että fossiilisten polttoaineiden hinta putoaisi koskaan takaisin “halvalle” tasolle. Mutta uusiutuvan energian aikakausi tuntuu pidemmältä kuin koskaan tänä talvena – varmasti liian kaukana auttaakseen Eurooppaa ja muuta maailmaa. Nuo sähkökatkot ovat edelleen suuria.

Nämä kehityssuunnat ovat nostaneet ilmastonmuutoksen parrasvaloihin enemmän kuin koskaan – mikä kryptovaluutta ei ole vieras. Bitcoinista käydään jatkuvaa keskustelua sen valtavasta energiankäytöstä. “Bitcoin kuluttaa enemmän energiaa kuin (lisää suuri maa)” on yksi yleisimmistä otsikoista.

Samaan aikaan Ethereum sai päätökseen kauan odotetun Proof-of-Stake-muunnoksen, mikä vähentää verkon energiankulutusta 99,95 % – ja kuulemma maailman sähkönkulutusta 0,2 %.

Isännöin tällä viikolla Invezz-podcastissa henkilöä, jolla on ehkä parhaat mahdollisuudet keskustella kryptoon liittyvistä ympäristökysymyksistä. Henkilö oli Alan Ransil, Filecoin Greenin perustaja.

Filecoin Greenin tavoitteena on mitata Filecoinin – yhden maailman suurimmista kryptovaluutoista – ympäristövaikutuksia. Vuonna 2017 lanseerattu Filecoin on hajautettu tallennusjärjestelmä, joka tarjoaa peer-to-peer-tallennusverkon.

Filecoin Green puolestaan mittaa Filecoinin ympäristövaikutuksia ja pyrkii vähentämään niitä.

Alan ja minä keskustelemme useista energiaan ja kryptoon liittyvistä aiheista – Filecoinille, Bitcoinille, Ethereumille ja koko teollisuudelle. Yksi aihe, jota pidin erityisen kiinnostavana, koski avoimuutta ja väitteitä sisällöllisyydestä.

Henkilökohtaisesti olen melko turhautunut jatkuvaan energian ympärillä tapahtuvaan. Kenen väitteet ovat tarkistettavissa? Mikä uutinen on totta ja mikä valhetta? Kenen luvut pitävät paikkansa? Miksi nuo luvut eroavat näistä luvuista?

Nämä ovat niitä aiheita, jotka Filecoin Green pyrkii tukahduttamaan. Alan ja minä sukeltamme myös klassiseen Proof of Work vastaan Proof of Stake -keskusteluun sekä ympäristöongelmiin – sekä Bitcoinin ja Filecoinin tulevaisuuteen.

Kaiken kaikkiaan se tuntui erittäin ajankohtaiselta keskustelulta tänä hauraana aikana. Kryptovaluutta ja ympäristökysymykset – hyvässä tai pahassa – on keskustelu, joka on käytävä.

Kuten aina, ota rohkeasti yhteyttä kommentoimalla.

Jatka keskustelua Twitterissä @InvezzPortalin, @DanniiAshmoren, @filecoinin ja @filecoingreenin kanssa tai katso lisätietoja osoitteesta https://filecoin.energy/. 

Kiitos kuuntelusta, seuraa meitä ja tilaa tästä:

Invezz.com

Invezz YouTube

Invezz Podcast

Invezz Podcast: Spotify

Invezz Podcast: Apple

Invezz Podcast: Google

Invezz Twitter

Invezz Facebook

Invezz LinkedIn