Puoli miljardia dollaria Ethereum-shortseja realisoitiin markkinoiden noustessa

Ohi:
päälle loka 27, 2022
Listen to this article
  • Ethereumia shorttaavien likvidaatiot ylittivät puoli miljardia keskiviikkona ja torstaina
  • Kaikista kolikoista käynnistettiin 1,3 miljardin dollarin lyhyitä likvidaatioita
  • Osakemarkkinoiden jyrkkä nousu pehmeämpien korko-odotusten myötä laukaisi ylimitoitetun kryptoliikkeen

Lyhyiksi myyjille vuosi on ollut hyvä kryptoalalla.

Tällä viikolla taulukot kuitenkin kääntyivät. Ethereum nousi rajusti 1 350 dollarista yli 1 550 dollariin, ja lyhyeksi myyjät yllättyivät.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Keskiviikkona realisoitiin yli 300 miljoonaa dollaria lyhyitä vetoja, ja torstaina pyyhittiin pois vielä 255 miljoonaa dollaria, joten kahden päivän kokonaismääräksi muodostui yli puoli miljardia dollaria. Alla oleva CoinGlassin laatima kaavio osoittaa, kuinka yllättäen tämä siirto tuli. Ethereumiin liittyvät uutiset ovat olleet melko hiljaisia viimeisen kuukauden aikana heti yhdistämisen jälkeen.

Mitä ovat lyhyet likvidaatiot?

Lyhyellä kaupalla lyödään vetoa siitä, että omaisuuserän arvo laskee. Nämä luvut ovat futuurimarkkinoilta, jotka ovat usein vipuvaikutteisia ja voivat reagoida ylimitoitetusti kohde-etuuden markkinamuutoksiin. Likvidointi tapahtuu, kun hinta liikkuu treidaajaa vastaan siinä määrin, että asetettu vakuus pyyhkiytyy kokonaan pois, kauppa suljetaan automaattisesti ja tuotto on täysi -100 %.

Lyhyeksi myyjät lyöivät vetoa ETH:ia vastaan siinä toivossa, että hinta viivästyisi, mutta koko talouteen saapuva pehmeämpi data työnsi osakemarkkinoita ylöspäin, kun sijoittajat lyövät vetoa siitä, että Yhdysvaltain keskuspankki ei olisi niin aggressiivinen korkojen suhteen kuin mitä aiemmin oli odotettu. Kun talous kärsii ja näyttää taantuman merkkejä, ajatus onkin, että Fed epäröi jatkaa erittäin aggressiivista rahapolitiikkaansa.

Ja mihin suuntaan osakemarkkinat ikinä menevätkin, krypto seuraa. Ei siis mennyt kauaakaan, kun ETH ja muut markkinat räjähtivät, kun ETH hyppäsi yli 1 500 dollarin ensimmäistä kertaa syyskuun puolivälin jälkeen.

Entä loput markkinat?

Koska krypto korreloi niin paljon, muut markkinat saivat samanlaisia voittoja. Vaikka ETH vaati eniten selvitystilaa, lyhyiden selvitysten kokonaismäärä oli 1,3 miljardia dollaria kahden päivän aikana.

rts

FTX – kuten aina – johti tietä, yli miljardi dollaria likvidaatioista tapahtui pelkästään heidän kauttaan. Heidän valta-asemansa futuuriavaruudessa (heidän nimensä on loppujen lopuksi johdettu termistä ”futuurivaihto”) on edelleen vahva.