VIDEO: Lohkoketju ja vaalit | Jake Yocom-Piatt

Ohi:
päälle marras 11, 2022
Listen to this article
  • Brasilian presidentinvaalit käyttivät lohkoketjua torjuakseen väärää tietoa
  • Keskustelimme Jake Yocom-Piattin kanssa Invezz-podcastissa siitä kuinka Decred auttoi
  • Puhuimme äänestämisen tulevaisuudesta, vaaleista ja siitä, voisiko blockchain todella vaikuttaa tähän

Yhdysvaltain vaaliviikon aikana tuntui ajankohtaiselta tarkastella, kuinka teknologia voisi mahdollisesti vaikuttaa prosessiin jatkossa.

Tällä hetkellä äänestäminen tapahtuu kynällä ja paperilla useimmissa osavaltioissa. ”Kotiin äänestämään” on usein toistettu ilmaisu kotimaassani Irlannissa, jossa ihmisten on matkustettava takaisin omiin vaalipiireihinsä voidakseen äänestää. Tuntuu ehdottomasti siltä, että se on yksi viimeisistä jäljellä olevista teollisuudenaloista, joka on täysin vastustanut viime vuosikymmenten digitaalista vallankumousta.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Invezz-podcastin viimeisimmässä jaksossa istuuduin alas Jake Yocom-Piattin kanssa. Hän on projektipäällikkö Decredissä, joka nousi äskettäin otsikoihin siitä, että Brasilian presidentiksi valittu Luiz Inácio Lula da Silva (tunnetaan nimellä Lula) torjui väärinkäsityksiä ja valeuutisia kampanjan aikana.

Tämä oli mielenkiintoista, koska Brasilian vaalit päätettiin veitsenterävällä marginaalilla. Tuloksen jälkimainingeissa pelättiin kiistaa, kun taas valheelliset tiedot olivat kuuma puheenaihe ennen äänestystä.

Melko uudenlaisena tapahtumana Lula laittoi poliittisia asiakirjoja lohkoketjuun, jotta väärän tiedon torjuminen olisi helpompaa. Juttelimme lähetyksessä siitä, mitä tämä tarkalleen ottaen tarkoitti ja miten se auttoi.

Mutta mitä lohkoketju oikeastaan ratkaisee? Kun vakuutusasiakirjat liitetään ketjuun, ne voidaan todentaa. Mutta voidaanko tähän käyttää myös muita kuin lohkoketjujen alustoja? Tämä oli yksi tärkeimmistä kysymyksistäni, sillä kryptovaluutta-alalla on usein vaikea määritellä, mikä on hankkeen hyöty.

Tietenkin tämä jakso nauhoitettiin kryptovaluuttamarkkinoiden kaaoksen keskellä. Yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, FTX, on maksukyvytön – jotain, joka kehittyi samalla kun äänitimme podcastia.

Keskustelemme siitä, kuinka tämä viimeisin isku krypton maineelle voi vaikuttaa tällaisiin aloitteisiin jatkossa. Kuka haluaa laittaa niskaansa linjaan ja omaksua krypton, kun kaikki romahtaa sen ympäriltä?

Mutta täällä käydään myös syvempää keskustelua aiheesta, joka on herännyt hyvin henkiin viimeisen 10 vuoden aikana: väärästä tiedosta ja vaalien oikeudenmukaisuudesta. Voisiko lohkoketju olla tapa torjua joitain ongelmia vai onko se vain temppu?

Askeleen pidemmälle, onko olemassa maailmaa, jossa jokainen äänestää älypuhelimellasi? Voidaanko lohkoketjua käyttää tulosten tarkistamiseen ja välittömään kalibrointiin? Vai onko tämä kaikki vain unelmaa?

Tämä ja lisää tämän viikon jaksosta.

Jatka keskustelua Twitterissä @InvezzPortalin, @DanniiAshmoren ja @decredprojectin kanssa. Tai käy osoitteessa https://decred.org/ saadaksesi lisätietoja.

Kiitos kuuntelusta, seuraa meitä ja tilaa tästä: