Top 10 Play-To-Earn pelit, joihin sijoittaa vuonna 2023

Ohi:
päälle Jan 2, 2023
Listen to this article
 • Play-to-earn pelaaminen näyttäisi hillitsevän kryptotalvea vuonna 2023
 • Metaversumipelaamisen kasvu näyttää jatkuvan ensi vuonna
 • Sijoittajilla on erinomaiset mahdollisuudet tehdä voittoa play-to-earn-nimikkeillä

Play-to-earn (P2E) -pelit ovat lohkoketjussa tuotettuja nimikkeitä, jotka palkitsevat pelaajia digitaalisella käteisellä tai ei-vaihtokelpoisilla tokeneilla (NFT) haasteiden voittamisesta tai turnauksissa menestymisestä. COVID-19-pandemian jälkeen nämä GameFi-pelit ovat kasvattaneet suosiotaan, eikä niiden suosio näytä hiipuvan.

Tämä tekee kryptopelaamisesta yhden houkuttelevimmista aloista potentiaalisille sijoittajille, joiden on mahdollista saavuttaa hyviä voittoja jopa nykyisen BTC:n kaltaisiin valuuttoihin vaikuttavan laskusuhdanteen aikana.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Tässä on 10 parasta P2E-peliä, joihin kannattaa sijoittaa vuonna 2023:

 • Metacade (MCADE)
 • The Sandbox (SAND)
 • Decentraland (MANA)
 • Axie Infinity (AXS)
 • Gods Unchained (GODS)
 • My DeFi Pet (DPET)
 • Alien Worlds (TLM)
 • Illuvium (ILV)
 • CryptoBlades (SKILL)
 • Silks (STT)

1. Metacade (MCADE)

Metacade on lohkoketjulla luotu moniosainen virtuaalinen pelihalli, joka mullistaa GameFi-alan innovatiivisella ja monikerroksisella etenemissuunnitelmallaan. Metacade tarjoaa laajan valikoiman koukuttavia P2E-nimikkeitä sekä muita ansaintamahdollisuuksia käyttäjille, ja sen tavoitteena on  olla edelläkävijä metaversumipelaamisen kasvun jatkuessa.

Alustan jännittävän white paperin kohokohtiin kuuluvat ennennäkemätön Metagrants-järjestelmä. Kyseessä on yhteisön äänestykseen perustuva rahoituslähde, jota pelinkehittäjät voivat hyödyntää toteuttaakseen peli-ideoitaan, vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä käynnistettävä työpaikkaportaali, joka sisältää parhaat uramahdollisuudet Web3- ja GameFi-kehityksessä, sekä siirtyminen täysin toimivaksi ja omavaraiseksi hajautetuksi autonomiseksi organisaatioksi (DAO, decentralized autonomous organization) vuoden 2024 viimeiseen neljännekseen mennessä.

Metacade on presalen beta-vaiheessa kerännyt miljoonaa dollaria reilussa kolmessa viikossa, joten se on erinomainen vaihtoehto varhaiselle presale-investoinnille, joka todennäköisesti muuttuu merkittäväksi voitoksi tulevien kuukausien ja vuosien aikana.

>>> Voit osallistua Metacaden presaleen täällä <<<

2. The Sandbox (SAND)

The Sandbox on hajautettu lohkoketjukeskittymä, joka on todella helppokäyttöinen eikä vaadi tietoteknistä osaamista. Pelaajat voivat rakentaa, luoda, jakaa ja kaupata hahmoja, pelejä ja 3D-metaversumimaailmoja Minecraftin ja Robloxin kaltaisessa blocky-estetiikassa.

Se on yksi helppokäyttöisimmistä lohkoketjupelialustoista, sillä sen helppokäyttöiset plug-and-play-pelien luomistyökalut ovat erittäin helppokäyttöisiä. Ne, joilla ei ole koodaustaustaa, voivat käyttää tätä intuitiivista työkalua luodakseen syvällisiä maailmoja ja pelejä, joita muut käyttäjät alustalla voivat pelata.

Mitä enemmän käyttäjät rakentavat, sitä paremmat ansaintamahdollisuudet heillä on myydä ja vaihtaa NFT:tä. Noin 50 % SAND-tokeneista on ostettavissa, ja SAND:in jo vakiintunut suosio kryptopelaajien keskuudessa tekee siitä houkuttelevan sijoitusmahdollisuuden erinomaisella voittopotentiaalilla.

3. Decentraland (MANA)

Decentraland on avoimen maailman virtuaalitodellisuustila, jossa käyttäjät voivat ostaa omia virtuaalisia kiinteistöjä ja luoda 3D-maailmansa. Tontit ovat saatavilla LAND-tokenien muodossa, ja kun ne on ostettu, käyttäjät voivat luoda mitä ikinä he haluavatkaan, aina verkkokaupan avaamisesta MANA-tokenien ansaitsemiseen ja virtuaalisen teemapuiston rakentamiseen, kuten Warner Music on tehnyt.

Alusta on DAO, mikä tarkoittaa, että mukaansatempaavaa virtuaalitodellisuusmaailmaa hallitsevat ja johtavat sen yhteisön käyttäjät. Tämä erottaa Decentralandin muista metaversumin virtuaalitodellisuusmaailmoista, sillä käyttäjät äänestävät maailman tulevasta suunnasta ja hallintokäytännöistä.

Decentralandin metaversumi kehittyy jatkuvasti uusien projektien luomisen myötä, ja se on houkutellut alustalle joitakin suuria nimiä populaarikulttuurin ja suuryritysten maailmasta. Paris Hilton, JJ Lin ja JP Morgan lukeutuvat niihin, jotka ovat ostaneet virtuaalisia tontteja Decentralandista, mikä on vaikuttanut tiettyjen lähellä sijaitsevien LAND-tokenien hintaan. Nämä suuret nimet ja Decentralandin ympäristön jatkuva kehitys tekevät MANA:sta täydellisen vaihtoehdon kaikille, jotka etsivät P2E-mahdollisuuksia sijoituskohteeksi.

4. Axie Infinity (AXS)

Yksi P2E:n suurimmista peleistä, Axie Infinity, on Pokemon Go:ta muistuttava kauppa- ja taistelupeli. Pelaajat keräävät ja kasvattavat Ethereumilla painettuja NFT:itä, joita kutsutaan “Axieiksi” ennen niillä taistelemista muita verkkokäyttäjiä vastaan. Jokaisen taistelun voittaja voittaa palkintoja.

Pelaajat voivat valita kymmeniä erilaisia Axie-tyyppejä, ja jokaisella on loputtomasti mahdollisuuksia mukauttaa ja kehittää niitä. Palkinnot jaetaan Smooth Love Potion (SLP) -tokeneina, joita voi myydä AXS-kolikoita eli pelin omaa tokenia vastaan.

Axie Infinityn käyttäjäkunta on laskenut merkittävästi nykyisten karhumarkkinoiden aikana vuoden 2022 alussa saavutetusta 2,78 miljoonan käyttäjän huippulukemasta, mikä on johtanut siihen, että SLP on menettänyt yli 99 % arvostaan. Tästä huolimatta pelin vankka ja uskollinen kannattajakunta Kaakkois-Aasiassa takaa alustalle jännittävän tulevaisuuden.

Koska yli 60 % AXS-kolikoiden kokonaistarjonnasta on ostettavissa joulukuussa 2022, AXS:n mahdollisuudet elpyä vuonna 2023 näyttävät hyvältä, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan P2E-sijoittajille.

5. Gods Unchained (GODS)

Gods Unchained on yksi metaversumin suosituimmista NFT-kaupankäyntipeleistä. Se tarjoaa pelaajille erinomaiset P2E-mahdollisuudet ja on lisäksi ilmainen, toisin kuin useimmat GameFi-pelit. Tämä tekee siitä erinomaisen aloituspaikan kaikille, jotka haluavat tutustua metaversumipelaamiseen.

Pelaajat keräävät kortteja ja kilpailevat muita pelaajia vastaan taisteluissa ja kaksintaisteluissa ansaitakseen palkintoja. Ethereum-lohkoketjuteknologia antaa pelaajille digitaalisen omistusoikeuden kortteihin, ja sen avulla he voivat hallita, käydä kauppaa ja tehdä ostoksia, jotta heillä olisi parhaat edellytykset taisteluissa menestymiseen.

Alustan natiivi token on GODS-token, jonka avulla pelaajat voivat ostaa korttipaketteja ja -pakkoja sekä luoda omia NFT- ja panostokeneita palkkioiden saavuttamiseksi. Tämä tarjoaa paljon syvemmän pelikokemuksen kuin minkä perinteiset reaalimaailman korttipelit voivat koskaan tarjota. GODS aikoo julkaista kausittaisia pelipaketteja ja sillä on uskollinen asiakaskunta, joten GODS näyttää jatkavan johtavassa asemassa Web3-vaihtokorttialalla vielä jonkin aikaa.

6. My DeFi Pet (DPET)

DPET on My DeFi Pet -lohkoketjupohjaisen pelin, jonka avulla käyttäjät voivat kasvattaa virtuaalisia lemmikkejä, natiivi token. Jotkut  pelaajista saattavat muistaa Tamagotchit, ja My DeFi Pet laajentaa tätä ideaa Web3-teknologian avulla.

Lemmikkien kasvattamisen lisäksi pelaajat voivat ostaa, myydä ja vaihtaa lemmikkejä pelin sisäisellä markkinapaikalla. Lemmikkieläimistä voi luoda räätälöityjä NFT:itä, joissa voi muun muassa muuttaa niiden väriä, silmiä ja pään muotoa, lisätä siipiä ja muokata niiden turkin kuviota.

DPET-kolikoilla voi ostaa esineitä pelin verkkosivuilta tai kauppapaikalta, jotta voi käydä kauppaa NFT:illä ja ostaa lemmikkieläinten ruokaa, vaatteita tai asusteita lemmikeille. Tällä hetkellä vain 16 prosenttia 100 miljoonasta DPET-kolikosta on liikkeellä, joten My DeFi Petillä on valtavat mahdollisuudet kasvaa vuonna 2023 ja tarjota sijoittajille mahdollisuus tehdä voittoa.

DPET-kolikoilla voi ostaa esineitä pelin verkkosivuilta tai niitä voidaan käyttää kauppapaikalla NFT:n vaihtamiseen lemmikkieläinten ruoan, vaatteiden tai lemmikkieläinten tarvikkeiden ostamiseksi. Tällä hetkellä vain 16 % sadasta miljoonasta DPET-kolikosta on kierrossa, joten My DeFi Pet -pelillä on valtava kasvupotentiaali vuonna 2023. Sijoittajat, jotka etsivät sijoitusmahdollisuuksia pelattavien pelien joukosta, voivat tehdä voittoa.

7. Alien Worlds (TLM)

Alien Worlds on metaversumin johtava avaruusolentoihin perustuva P2E scifi-seikkailupeli. Pelin tavoite on yksinkertainen – pelaa, louhi ja päivitä NFT-alienlajeja, joiden avulla voi löytää erilaisia esineitä ja antaa niille parhaat mahdollisuudet menestyä.

Jokaiselle pelaajalle annetaan lapio, jolla hän voi aloittaa natiivitokenin eli Triliumin (TLM) louhinnan valitsemallaan tontilla. TLM:ää käytetään sitten NFT:iden hankkimiseen pelin sisäisessä kaupankäynnissä, ja sen voi sijoittaa vastineeksi pelin hallintoa ja päätöksentekoprosessia koskevasta konsultaatiosta.

TLM:n haltijat voivat myös saada passiivista tuloa vuokraamalla maata, voittamalla taisteluita muita käyttäjiä vastaan ja panostamalla kolikoita.

Joulukuussa 2022 liikkeellä oli noin kolmannes TLM-kolikoiden kokonaismäärästä. Alien Worlds johtaa scifi- ja GameFi -kokemusta, joten niille, jotka päättävät sijoittaa nyt, on tarjolla hyviä tuottomahdollisuuksia vuonna 2023.

8. Illuvium (ILV)

Illuvium on PC- ja Mac-käyttäjille suunnattu digitaalinen maa- ja pelialusta, jolla on suuri menekki. Ethereum-lohkoketjun avulla käyttäjät voivat pelata tätä scifi-seikkailupeliä, jossa voi tutkia seitsemää vierasta aluetta. Pelin tavoitteena on kerätä NFT-olentoja ja taistella muita käyttäjiä vastaan palkintojen haalimiseksi.

Pelissä on yli sata hirviötä, jotka hallitsevat muukalaisalueita, ja niitä voi kerätä, kouluttaa ja yhdistellä, jotta niistä tulisi voimakkaampia. Näitä olentoja kutsutaan nimellä Illuvials. Pelaajat saavat palkintoja ILV-tokeneina, kun he suorittavat tehtäviä, kilpailevat tapahtumissa ja turnauksissa ja panostavat ILV:tä taisteluihin Leviathan-areenalla.

Illuviumin mukaansatempaava tarina houkuttelee puoleensa todennäköisesti monia uusia pelaajia vuonna 2023, mikä tekee siitä houkuttelevan sijoitusmahdollisuuden P2E-faneille.

9. CryptoBlades (SKILL)

Cryptoblades on Binance Smart Chainin isännöimä roolipeli (RPG), joka käyttää natiivina kolikkona tokenia nimeltä SKILL. Pelaajat ostavat SKILL-tokeneita ostaakseen hahmoja ja ostaakseen tai luodakseen aseita, joilla he voivat taistella vastustajia vastaan taisteluissa.

Pelin idea on yksinkertainen: luoda mahdollisimman voimakkaita hahmoja voittamaan taistelut vihollisia vastaan ja siten  ansaita palkintoja SKILL-tokenien muodossa. Näitä tokeneita voi nostaa tai myydä, tai niillä voi ostaa muita pelin sisäisiä hyödykkeitä, kuten aseita, jotta hahmoista tulisi entistäkin voimakkaampia.

Yli 90 % alustan miljoonan tokenin tarjonnasta on tällä hetkellä kierrossa, mikä tarkoittaa, että CryptoBladesin potentiaalista kiinnostuneiden P2E-sijoittajien on toimittava nopeasti saadakseen mahdollisia tuottoja sijoituksilleen.

10. Silks (STT)

Silks on mukaansatempaava metaversumin fantasiahevoskilpailupeli, joka antaa pelaajille mahdollisuuden toteuttaa unelmansa kilpahevosen omistamisesta ja kouluttamisesta. Silksin ainutlaatuinen Web3-tarjonta seuraa hevosen kehitystä sen syntymästä aina kilparadalle asti, ja sillä on valtava potentiaalinen yleisö.

Pelaajat voivat kasvattaa, ostaa ja vaihtaa hevosia pelin sisäisellä markkinapaikalla STT-tokeneilla. Passiivista tuloa voi ansaita kilpailemalla hevoskilpailuissa ja voittamalla palkintorahoja, aivan kuten oikeassa elämässä. Koska käytettävissä on yli 10 000 hevosta, joista jokaisella on oma identiteettinsä ja omaisuuden omistusoikeus, Silksissä on valtava pelattavuuden syvyys.

Lisäksi pelaajat voivat ostaa maata rakentaakseen hevostilan, kasvattaa omia hevosiaan ja  päästä osallisiksi kollegoidensa menestyksestä todellisessa maailmassa. Silksin läpimurto näyttää tapahtuvan vuonna 2023, mikä tarjoaa erinomaisen tuoton niille sijoittajille, jotka päättävät sijoittaa siihen nyt.

Yhteenveto

Vuosi 2023 on metaversumipelaamiselle jatkuvan kasvun vuosi, joka perustuu vuoden 2022 menestykseen kryptomarkkinoiden vaisusta kehityksestä huolimatta. Vaikka jokaisella tässä luetelluista kymmenestä P2E-pelistä on houkuttelevia ominaisuuksia menestykseen, Metacade näyttää olevan vuoden 2023 paras potentiaalinen sijoituskohde sijoittajille.

Laaja ja monikerroksinen etenemissuunnitelma, aikomus siirtyä täysimittaiseksi DAO:ksi sekä alustan monipuoliset ansaintamahdollisuudet tekevät Metacadesta erittäin houkuttelevan sijoitusvaihtoehdon. Kun presale on tällä hetkellä x vaiheessa ja MCADE-tokenit ovat saatavilla hintaan $x, parhaimmat voitot ovat luvassa varhaisille sijoittajille, sillä hinta nousee 0,02 dollariin presalen päättyessä.

Voit ostaa parhaimmat P2E-pelitokenit eTorossa täällä.

Voit osallistua Metacaden presaleen täällä.