Nexon tiedottaja: Shulev vain “tyytymätön” ex-työntekijä, joka tarinoi “netistä lukemastaan huijauksesta”

Ohi:
päälle Jan 19, 2023
Listen to this article
  • Nexon toinen perustaja Georgi Shulev kirjoitti väitetysti sähköpostin vuonna 2020, jossa yhtiötä parjattiin
  • Shulev väittää, että Nexo osallistuu "laittomiin toimiin"
  • Nexon tiedottaja kertoi Invezzille, ettei Shulev "tiedä yrityksen toiminnasta"

Kryptovaluuttalainanantaja Nexo (NEXO/USD) oli jälleen yhden huolestuttavan kryptovaluuttauutisen vastaanottajapuolella. Keskiviikkona BestBrokers.com julkaisi sähköpostiviestin, jonka väitetään kirjoittaneen yksi yrityksen perustajista Georgi Shulev.

Bulgariaksi kirjoitetun kirjeen käännöksen mukaan Shulev kirjoittaa, että yritys harjoittaa “laitonta toimintaa” kotimaassaan Bulgariassa ja ympäri maailmaa.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Mutta kun olen lukenut sähköpostin muutaman kerran, en ole niin vakuuttunut siitä, että uusimmilla Nexoon liittyvillä uutisilla on mitään mahdollisuuksia kaataa sen token unohduksiin ja aiheuttaa vielä suurempaa vahinkoa kryptoyhteisölle aikana, jolloin Bitcoin (BTC/USD) on saattanut löytää edes jonkin verran vakautta.

Syytökset Nexoa vastaan osa 1: osakeomistus

Kyseinen sähköposti on ilmeisesti kirjoitettu vuonna 2020 vastauksena Zeus Capitalille, maailmanlaajuiselle omaisuudenhoitoyhtiölle. Shulev kuitenkin uskoo, että Zeus on Nexolle vain keula manipuloidakseen markkinoita ja auttaakseen siirtämään kolikon suuntaan, joka tuottaa voittoa Nexon omistuksille.

Joka tapauksessa sähköposti alkaa suurella halveksunnalla johtoryhmää kohtaan ja Shulevin sekä yrityksen muiden perustajien välillä on katkera ristiriita yrityksen osakeomistuksesta.

Tämä on tarina, joka on pelattu lukemattomia kertoja ennen ja paljon suuremmissa yrityksissä. Muistatko, kun Bill Gates yritti työntää Paul Allenin ulos yrityksestä, kun tämä taisteli syöpää vastaan, tai Mark Zuckerberg laimensi Facebook-osuuksia saadakseen ystävänsä Eduardo Saverinin ulos.

Ehkä Shulev on oikeassa ja Nexo todellakin huijaa häntä korvausten osalta. Mutta tämä ei ole mitään erityisen merkittävää tai sellaista, joka saisi Nexon asiakkaan pakenemaan alustalta mahdollisimman nopeasti.

Syytökset Nexoa vastaan osa 2: “todellinen ongelma”

Shulev jatkaa, että “todellinen ongelma” Nexossa on “työntekijöiden osallistuminen toimintaan ja vastuu laittomista toimista”.

Tämä kuulostaa huolestuttavalta. Mitä nämä laittomat toimet ovat? Voisiko se liittyä äskettäin Nexon toimistoon tehtyyn poliisin ratsiaan, johon osallistui vastatiedusteluviranomaisia (!).

Ei.

Ilmeisesti Zeus esitti äärimmäisen laskevan kanteen Chainlinkiä (LINK/USD) vastaan, joka puolusti 99 %:n potentiaalia. Samaan aikaan Nexolla on avoimia lyhyitä positioita LINKissä, joten se hyötyisi kolikon romahtamisesta.

Se siitä? Jos tämä on totta, tämä on huonoa käytöstä. Mutta tämä on amatöörityötä verrattuna siihen, mitä osakeshorttaajien myyjät käyvät läpi edistääkseen omaa kantaansa. Mainittakoon erityisesti, että Bill Ackman käytti satoja tuhansia dollareita Washingtonin lobbaajiin tuhotakseen Herbalifen, jotta hän voisi tehdä tappavan voiton lyhyellä vedollaan.

Nexon tiedottaja: Shulev “ei tiedä yrityksen toiminnasta”

Toisin kuin alkuperäinen Bestbrokers-raportti, Invezz otti yhteyttä Nexoon saadakseen kommentteja ilmoitetusta sähköpostista.

Nexon tiedottajan mukaan Shulev on vain “tyytymätön ex-työntekijä”, jolla “ei ole tietoa yrityksen toiminnasta”. Hän vain “kertoi uudelleen netistä lukemansa pon, epävarmuuden ja epäilyksen”.

Shulev oli myös tappiolla epäonnistuneessa kavallusyrityksessä, joka koski “Nexon omaisuutta, jonka hän yritti säilyttää työsuhteensa päättymisen jälkeen”.

Tiedotusvälineissä kerrottiin tuomioistuimen tuomiosta, jossa Shulev määrättiin luovuttamaan Nexo-yritysomaisuutta sisältävän kaupankäyntitilin hallinnan. Nexon lausunnot lisäävät:

Shulev ei jälleenkään noudattanut ja palauttanut Nexolle sen omaisuutta, mikä eteni oikeudenkäyntiin 5. huhtikuuta 2022 tuomari Henshaw’n edessä. Nexo on tyytyväinen siihen, että tuomioistuin on todennut sen eduksi ja täysin samaa mieltä sen esittämän asian kanssa.

Oma näkemykseni: tästä yritetään tehdä juttua

Kaikki epäilys herättää huomiota ja sijoittajat ovat luonnollisesti eturintamassa. Vaikka Shulevin väitteet ovatkin totta, kyse on todellakin perustajien kiistasta osakeomistuksesta ja todella huonosta tavasta hyötyä lyhyestä positiosta. Tarkoitan, Nexon täytyi vain odottaa kryptotalven asettumista sisään. Mutta se ei liity asiaan.

Kukaan ei väitä, että Nexo olisi jonkinlainen kryptojen suosikki. Kukaan ei ole. Kaikilla yrityksillä on oma osuutensa salaisuuksista ja syytöksistä, mutta ei kiinnitetä paljon huomiota huonoihin tarinoihin, jotka keskittyvät epäilysten viljelyyn.

Onko Nexon jatkuvasta toiminnasta syytä olla huolissaan? Toki. Invezzin data-analyytikko Dan Ashmore tiivisti ne äskettäisessä artikkelissaan täällä.

Dan väittää, että Nexo ja laajempi kryptolainausyhteisö kärsivät täydellisen läpinäkyvyyden puutteesta yritykseltä, joka toimii “lain harmaalla alueella”. Hän kirjoittaa:

Dan väittää, että Nexo yhdessä laajemman kryptolainausyhteisön kanssa kärsii täydellisen ja täydellisen läpinäkyvyyden puutteesta yritykselle, joka toimii “lain harmaalla alueella”. Hän kirjoitti seuraavaa:

Avoimuuden puutteesta seuraa, että yritykseen sijoittavat asiakkaat joutuvat ottamaan riskin siitä, että kaikki on kunnossa. Ja se voi ollakin ihan hyvä juttu – kaikki voi tosiaan olla rehellistä, eikä ole mitään todisteita, jotka viittaisivat muuhun. Mutta se on juuri sitä – uhkapeliä ja sokeaa luottamusta johtajien sanaan.