Bitcoinin jakauma ennallaan FTX:n jälkeen, yhä ylivoimaisesti valaiden hallitsema

Ohi:
päälle Feb 2, 2023
Listen
  • Ketjun tarkastelu siitä, kuinka Bitcoinien jakelu on muuttunut FTX:n jälkeen
  • 70 % Bitcoinin tarjonnasta lompakoissa, joissa vähintään miljoona dollaria, viitaten raskaaseen jakaumaan
  • Lompakot, joissa alle 1 000 dollaria, ostavat jälleen viime vuoden lopun myyntipaineiden jälkeen

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Tähän mennessä me kaikki tiedämme surkean tarinan herra Bankman-Friedistä, krypton kertaluonteisesta ihmelapsesta, joka on nyt kotiarestissa vanhempiensa omistamassa aivan liian mukavassa Kalifornian talossa.

Vaikka romahdus saattaa olla vanha uutinen, valitettavasti kryptosijoittajille huima romahdus jatkaa uhrien raatamista. Viimeisin on Genesis, kryptolainaaja, joka on hakeutunut konkurssiin ja jonka kerrotaan olevan 3,5 miljardia dollaria velkaa 50:lle suurimmalle velkojalleen.

Haluankin keskittyä siihen, kuinka tämän viimeisimmän kryptoskandaalin jälkeiset parin viime kuukauden tapahtumat ovat vaikuttaneet Bitcoinin jakeluun. Koska lohkoketjun kauneus on se, että voimme seurata osoitteita koko verkossa ja nähdä kuinka tällä hetkellä liikkeessä olevat 19,27 miljoonaa bitcoinia jakautuu.

Bitcoin-osoitteet, joiden arvo on alle 1 000 dollaria, putoavat

Ensimmäinen seuraus romahduksesta oli pienten osoitteiden lasku, joiden hallussa on alle 1 000 dollaria. Näitä osoitteita kutsutaan usein “katkaravuiksi” eli pieniksi kaloiksi.

38,7 miljoonalla osoitteella oli 1–1 000 dollaria kryptoa FTX:n laskiessa, mikä laski 38,1 miljoonaan FTX:n jälkeen. Ei maailman suurin liike, mutta kun otetaan huomioon, että myös Bitcoinin hinta laski 20 %, tähän koriin putosi todennäköisesti yli 1 000 dollarin lompakoita, koska Bitcoin oli arvoltaan dollareina laskettuna.

Siitä huolimatta se korostaa, että pienet poikaset myivät FTX:n romahduksen jälkeen, ja kertyminen palasi vasta nyt tammikuussa. Jälleen on kuitenkin syytä huomata, että osoitteet, jotka sisältävät alle 1 000 dollaria bitcoineja, muodostavat vain 2,84 % kokonaistarjonnasta.

1 000 ja 10 000 dollarin haltijat kasvavat

Mielenkiintoista on, että kuvio oli melko samanlainen niiden lompakoiden lukumäärän kanssa, jotka sisälsivät vähintään miljoona dollaria Bitcoinia. Kerrankin valaat ja kalat olivat sopusoinnussa, tai siltä se näytti.

Kummallista kyllä, näin päinvastaisen trendin tarkastellessani lompakoita, joissa oli 1 000–10 000 dollarilla Bitcoinia. Heti FTX:n romahduksen jälkeen oli nousu havaittavissa, joka on sittemmin hidastunut tammikuussa markkinoiden toipuessa.

Jälleen kerran on hieman vaikea tietää, mitä tästä pitäisi päätellä, koska Bitcoinin hinta on noussut niin merkittävästi. Tämä tarkoittaa sitä, että monet tähän aiemmin luokitelluista lompakoista ovat saattaneet vain nousta seuraavaan luokkaan, mutta se on ehdottomasti poikkeus, koska kaikki muut nimellisarvot osoittavat päinvastaista vaikutusta. 4,6 prosenttia Bitcoin-tarjonnasta on lompakoissa, joissa on 1 000-10 000 dollarin arvosta Bitcoinia.

Bitcoinin jakautuminen on edelleen epätasaista

Olet ehkä huomannut, että yllä esittämäni luvut koskien pienten lompakoiden sisältämän Bitcoinin tarjonnan prosenttiosuutta ovat melko pieniä. Tämä johtuu siitä, että Bitcoinilla on melko raskas jakelu.

Alle 6,5 % tarjonnasta on lompakoissa, joissa on alle 10 000 dollaria. Samaan aikaan yli puolet koko tarjonnasta, 51,8%, on lompakoissa, joissa on yli 10 miljoonaa dollaria. Kun tarkastellaan kaikkia lompakoita, joissa on yli miljoona dollaria Bitcoinia, tämä luku nousee 70 prosenttiin kokonaistarjonnasta.

Tiedot osoittavat, että vaikka Bitcoin on hajautettu, sen kolikoiden jakelu ei ole. Valaslompakot hallitsevat, mikä on seurausta siitä, että Bitcoin oli niin halpa alkuaikoinaan ennen niin merkittävää hinnannousua.

500 tai 1 000 dollarin heittäminen Bitcoiniin vain seitsemän tai kahdeksan päivää sitten antaisi sinulle huikeat tuotot, ja tästä syystä näemme näiden massiivisten valaslompakoiden olemassaolon.