Haastattelu: Web3 murenee, millaista on olla johtava yritys tällaisilla markkinoilla?

Ohi:
päälle Mar 14, 2023
Listen
  • Web3-sektori on heikentynyt tänä vuonna krypto-hintojen, korkojen ja volyymien romahtaessa
  • Monet web3-yritykset ovat kaatuneet tämän seurauksena
  • Haastattelemme yhtä perustajaa saadaksemme hänen käsityksensä siitä, millaista on toimia karhumarkkinoilla

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Olen kirjoittanut paljon epäilyksistäni, jotka liittyvät web3:n ja metaversumien arvoon sekä sektorin ympärillä olevaan hypetykseen.

Vaikka jotkut ovat tästä eri mieltä, ei ole epäilystäkään siitä, että viimeinen vuosi on ollut erittäin vaikea sektorin suhteen. Skandaalit, kuten LUNA:n kuolemankierre ja Celsiuksen romahdus viime kesänä, vaikuttivat koko kryptovaluuttamarkkinoiden kraatteriin. Ja tämä mainitsematta edes FTX:n kuolemaa.

Mutta toiminta jatkuu sektorin sisällä. Saadaksemme käsityksen siitä, kuinka perustajat pysyvät uhmakkaina ja päättäväisiä jatkaa eteenpäin, haastattelimme web3-yritys VUCA Digitalin toimitusjohtajaa Pan Lorattawutia.

Invezz (IZ): Voitko aloittaa kertomalla meille hieman itsestäsi?

Pan Lorattawut (PL): Nimeni on Pan Lorattawut, ja toimin VUCA Digitalin toimitusjohtajana, joka johtaa CROWN Token Projectia. Pääsin mukaan VUCA:n toimintaan, kun liityin sen emoyhtiöön T&B Media Globaliin vuonna 2019.

Taustani on finanssipalveluissa – toimin aiemmin täyden palvelun sijoituskonsultointi- ja neuvontayrityksessä – ja siksi valvon VUCA:n sijoituksia, digitaalisia resursseja, strategiaa ja liiketoiminnan kehitystä. Työni trad-fin ja fintechin parissa on vetänyt minut luonnollisesti DeFin ja Web3:n pariin.

IZ: Miten näkemykset metaversumi- ja web3-tilasta ovat kokemuksesi mukaan muuttuneet viimeisen vuoden aikana?

PL: Jotkut toimielimet ovat viitanneet Web3-tilan viime vuoden aikana kokemiin ongelmiin syynä olla luottamatta siihen tai pitää sitä huijauksena. Mutta monet yksittäiset käyttäjät ja mahdolliset asiakkaat ovat edelleen erittäin kiinnostuneita lohkoketjusta, metaversumista ja kryptovaluutoista, ja uusia käyttäjiä tulee tilaan joka päivä.

Ihmiset uskovat virtuaalimaailman mahdollisuuksiin ja siihen, miten se tulee vaikuttamaan elämäämme ja liiketoimintaamme. Jotkut saattavat olla haluttomia olemaan ensimmäinen adoptio, mutta eivät halua jäädä jälkeen. Kysymys ei nyt olekaan “onko tämä totta?” vaan “miten aiomme ottaa tämän teknologian käyttöön liiketoimintamallissamme?” ja “tuleeko laajalle levinnyt omaksuminen nopeammin kuin alun perin luulimme?”

IZ: Onko haaste innovoida vaikeassa makrotaloudellisessa ympäristössä?

PL: Se ei itse asiassa ole suurempi haaste kuin vauraampina aikoina. Joka tapauksessa yrittäjänä sinun on oltava sitkeä, omaperäisella idealla, joka erottuu kilpailijoista, ja osattava saada yhteys oikeisiin ihmisiin.

Saatavilla saattaa olla vähemmän rahoitusta kuin optimistisemmilla markkinoilla, mutta kilpailisit silti samoista resursseista kummallakin tavalla. Vaikeat markkinat ovat yritykselle aikaa rakentaa, kehittää ja arvioida tapaa, jolla sen pääomaa hallitaan.

IZ: Miten karhumarkkinat vaikuttavat kryptoteollisuuteen tulevaisuudessa?

PL: Krypto on nousujohteessaan. Mitä enemmän väärinkäytöksiä paljastetaan ja markkinat saavuttavat pohjan, hinnat laskevat pohjaan. Sijoittajien tulisi silloin pystyä erottamaan paremmin hyvät hankkeet ja alustat, joilla on perusta ja uskottavuus, heikoimmista.

Laajemmassa mittakaavassa karhumarkkinat vaikuttavat ihmisten luottamukseen kryptovaluuttoja kohtaan. He ajattelevat, että omaisuus, jonka arvo vaihtelee dramaattisesti, on liian epävakaa ollakseen elinkelpoinen pitkällä aikavälillä ja rakentaakseen talouteen.

Opimme, että meidän on käytettävä näitä valuuttoja ja varoja oikealla tavalla oikeaan aikaan. Selvittämällä, mille toimialoille ne sisällytetään ja mihin väestötietoihin vedota, varmistetaan krypton pitkän aikavälin uskottavuus ja vakaus riippumatta siitä, ovatko markkinat karhumaiset vaiko härkämäiset.

IZ: Mikä on yleinen asenne kryptoa kohtaan Aasiassa?

PL: Krypto on laajalti käytössä Aasiassa ja kasvaa edelleen. Suurin osa väestön nuorista on perillä tekniikasta, joka on erittäin avoin kokeilemaan uusia asioita. Vanhemmat sukupolvet ovat myös entistä avoimempia ja halukkaampia kokeilemaan krypto- ja digitaalisia resursseja.

Alussa spekulatiivinen puoli hallitsi markkinoita. Ja jopa muutaman myrskyn jälkeen krypto on edelleen täällä, yrittäjät kehittävät edelleen projekteja ja riskipääomayritykset sijoittavat niihin edelleen. Näkymä kryptoa kohtaan koskee nyt enemmän sen todellista liiketoimintaa ja kasvumahdollisuuksia.

Web3-projekteja Aasiassa vetää kysyntä loppukäyttäjien ja eri toimialojen – esimerkiksi rahoituspalvelujen, viihteen, terveydenhuollon, vähittäiskaupan ja verkkokaupan – taholta. Nämä ovat nopeasti kasvavia aloja, jotka myös pyrkivät käyttämään lohkoketjuteknologiaa liiketoiminnassaan.

Voimanjako, yhteisön osallistuminen, suurempi hyöty sekä palkkiot ja edut ovat kaikki ominaisuuksia, jotka tukevat Web3-teollisuuden kasvua.