Ad

Crypto Winter selitti: miksi Solana, Monero, XRP, ICP, BTC kaatui

Ohi:
päälle Oct 7, 2023
Listen
  • Kryptovaluuttateollisuus on käynyt läpi pitkän talven.
  • Talvi on pyyhkinyt arvon yli 2 biljoonaa dollaria viime vuosina.
  • Tämä tulos johtuu finanssi- ja rahapolitiikasta.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Kryptovaluuttojen hinnat käyvät läpi pitkittyneen kryptotalven, jonka arvo on pyyhkinyt yli 3 biljoonaa dollaria. Vaikka Bitcoin on hypännyt yli 10 000 dollaria alimmalta tasoltaan, se on edelleen jyrkästi alempi ennätysten korkeimmasta pisteestä.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Muut kolikot ja rahakkeet, kuten Monero, Ripple (XRP), Solana ja Internet Computer (ICP), ovat vetäytyneet. Joten miksi tämä kryptotalvi jatkuu?

ICP, BTC

ICP, BTC, XRP, Solana kaavio

Rahapolitiikan muutokset

Copy link to section

Rahapolitiikka on tärkein syy, miksi kryptovaluuttojen hinnat käyvät läpi kryptotalven. Maailmantalous on muuttunut dramaattisesti viimeisen 18 kuukauden aikana.

Keskuspankit, kuten Federal Reserve, Euroopan keskuspankki (EKB) ja Bank of England (BoE), ovat omaksuneet äärimmäisen hassun sävyn taistellakseen kohonnutta inflaatiota vastaan.

Fed on siirtänyt ohjauskorkonsa nollasta 5,25–5,50 prosenttiin, kun taas EKP nosti kymmenennen kerran syyskuussa, mikä nosti sen ennätykselliseen 4 prosenttiin. Muut keskuspankit, kuten RBA, Bank of Canada ja Riksbank, ovat myös nostaneet korkoja.

Siksi kryptovaluutat ovat romahtaneet, kun sijoittajat sopeutuvat tähän uuteen korkeiden korkojen normaaliin. Aikaisemmin ei ollut harvinaista, että ihmiset lainasivat rahaa ja sijoittivat sen riskialttiisiin omaisuuseriin, kuten kryptovaluuttoihin, kasvuosakkeisiin ja pääomasijoittajiin.

Korkeammat hinnat vaikuttavat kryptoon myös muilla tavoilla. Ensinnäkin ne ovat tehneet Yhdysvaltain dollarista ja lyhytaikaisista joukkolainoista houkuttelevampia. Rahamarkkinoiden tuotot ovat nyt nousseet yli 5,50 prosenttiin, mikä on korkein kohta vuosiin. Sellaisenaan monet ihmiset ovat siirtymässä riskialttiista omaisuudesta Yhdysvaltain dollarin turvaan.

Myös korkeammat korot lisäävät taantuman riskiä . Esimerkiksi tuottokäyrä on romahtanut jonkin aikaa. Kuten kirjoitin tällä viikolla, Jeffrey Gundlach on nyt huolissaan lähestyvästä taantumasta.

Finanssipolitiikan muutokset

Copy link to section

Kryptotalvi on tulossa myös finanssipolitiikan muutosten takia, erityisesti kehittyneissä maissa. Kryptovaluutat lisääntyivät pandemian aikana, kun poliittiset päättäjät tulvivat markkinat käteisellä. Yhdysvalloissa Trumpin ja Bidenin hallinnot tarjosivat ilmaista rahaa miljoonille ihmisille.

https://www.youtube.com/watch?v=Fa_4MNMx–4&pp=ygUSVVMgc3RpbXVsdXMgY2hlY2tz

He myös keskeyttivät opiskelijavelat ja asettivat moratorion häätöille. Tämä tapahtui aikana, jolloin korot olivat nollassa ja suurin osa ihmisistä oli kotona. Sellaisenaan monet heistä päättivät sijoittaa kryptovaluuttoihin, jotka tarjosivat vahvaa tuottoa.

Viime aikoina asiat ovat kuitenkin pyörineet täysillä. Miljoonat ihmiset ovat alkaneet maksaa takaisin opiskelijavelkojaan, kun inflaatiosta on tullut piikki lihassa. Kaiken hinnat ovat nousseet viimeisen kahden vuoden aikana.

Esimerkiksi uusien ja käytettyjen autojen hinnat ovat nousseet, kun taas asuntojen hinnat ovat nousseet ennätyskorkeaksi. Korkeammat korot ovat nostaneet tämän velan hoitokustannukset paljon korkeammalle kuin muutama vuosi sitten.

Sinänsä uusi normaali rajoittava raha- ja finanssipolitiikka on johtanut kryptotalveen. Muita huolenaiheita ovat FTX:n ja Voyager Digitalin kaltaisten yritysten romahtaminen ja meneillään oleva sääntelyn valvonta.

Nousevatko kryptokurssit?

Copy link to section

Meneillään olevan kryptotalven päähuomio on, että ala on edelleen valtava, ja kaikkien kolikoiden markkina-arvo on 1 biljoona dollaria. Bitcoinin markkina-arvo on yli 545 miljardia dollaria. Jos se olisi yritys, se olisi maailman kymmenenneksi suurin yritys.

Toinen asia on, että talvi ei ole vaikuttanut pelkästään kryptovaluuttoihin. Joukkovelkakirjamarkkinat ovat romahtaneet, vaikka osakkeet eivät ole vielä saavuttaneet kaikkien aikojen huippujaan. S&P 500 -indeksi on noussut kaksinumeroisella luvulla, mutta Magnificent 7 -indeksi nousi nousuun . S&P 493 ei ole vielä toipumassa.

Siksi, koska markkinat liikkuvat sykleissä, on todennäköistä, että ne kaikki toipuvat, kun Fed muuttaa haukkamaista sävyään ja alkaa laskea korkoja.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Bitcoin Hopea Iso-Britannia XRP Arvometallit Joukkovelkakirjat Kryptovaluutta