Nikkei 225 triple-tops, USD/JPY levypalloa ennen Fedin, BoJ-päätöksiä

Ohi:
päälle Dec 11, 2023
Listen
  • Nikkei 225 -indeksi on muodostanut kolminkertaisen kärkikuvion päiväkaaviossa.
  • USD/JPY-pari on elpynyt kahden viimeisen päivän aikana.
  • Nikkei 225 -indeksin ja USD/JPY:n tärkeimmät uutiset ovat Fedin ja BoJ:n päätös.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Nikkei 225 -indeksi ja USD/JPY -kurssi palautuivat maanantaina, kun sijoittajat keskittyivät uudelleen Japanin keskuspankin (BoJ) ensi viikon korkopäätökseen. Suurimpia japanilaisia yrityksiä seuraava indeksi nousi yli 32 790 jeniin, mikä on korkeampi kuin viime viikon alimmillaan 32 191 ¥.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Samaan aikaan Japanin jeni nousi ylimmillään 146,20:aan, mikä on paljon korkeampi kuin viime viikon alin 141,63. Alin piste viime viikolla oli alin piste sitten tämän vuoden elokuun 7. päivän. Se oli pudonnut yli 6,7 prosenttia vuoden 2023 korkeimmasta pisteestä.

BoJ-korot edessä

Copy link to section

Nikkei 225 ja USD/JPY ovat olleet valokeilassa viime kuukausina, kun sijoittajat arvioivat Japanin keskuspankin seuraavia toimia. Jotkut analyytikot ennustivat, että pankki alkaisi nostaa korkotasoa tulevissa kokouksissa jenin arvon nostamiseksi.

Bloombergin mukaan pankki ei kuitenkaan nähnyt tarvetta lopettaa vuodesta 2016 voimassa olleita negatiivisia korkoja. Jotkut analyytikot odottivat pankin joko aloittavan korkojen noston ensi viikon kokouksessaan.

Toiset uskovat, että pankilla voi olla haukkamainen tauko, jolloin se jättää ne ennalleen ja viittaa nousuun vuonna 2024. Toiveet haukkamaisesta sävystä selittävät, miksi Japanin osakkeet vetäytyivät ja Japanin jeni nousi äskettäin.

Hallitus tarkastelee joitakin keskeisiä tapahtumia ja tietoja ennen 19. joulukuuta tehtävää korkopäätöstään. Se reagoi keskeisiin tapahtumiin Yhdysvalloissa, jossa tilastovirasto julkaisee uusimmat inflaatiotiedot ja Fed tekee päätöksensä.

Euroopassa päätöksensä tekevät myös Sveitsin keskuspankki ja Euroopan keskuspankki (EKP). Mikä tärkeintä, BoJ julkaisee vuoden lopulliset Tankan-tutkimukset. Nämä luvut antavat lisää tietoa Japanin talouden tilasta.

Suurin osa Nikkei 225 -indeksiyhtiöistä oli tappiolla maanantaina. Tokyo Electricin osakkeet hyppäsivät yli 14 %, kun taas Mitsui Electric, Chibu Electric Power ja Keisei Electric olivat parhaita suoriutuneita. Muita merkittäviä voittajia olivat yritykset, kuten Tokyo Gas, Eneos Holdings ja Sumitomo.

https://www.youtube.com/watch?v=NB24VoQoclc&pp=ygUXYmFuayBvZiBqYXBhbiBibG9vbWJlcmc%3D

Nikkei 225 -indeksianalyysi

Copy link to section
Nikkei 225

Päiväkaaviossa nähdään, että Nikkei-indeksi on liikkunut sivusuunnassa muutaman viime kuukauden aikana. Tänä aikana osake on muodostanut kolminkertaisen yläosan kuvion noin 33 800 ¥. Hintatoimien analyysissä tämä on yksi markkinoiden laskevimmista kuvioista. Indeksi on myös 50 päivän ja 25 päivän liukuvan keskiarvon välillä.

Siksi on todennäköistä, että Nikkei 225 -indeksi jatkaa laskutrendiä ennen BoJ:n päätöstä. Jos näin tapahtuu, se todennäköisesti testaa psykologisen tason uudelleen 32 000 ¥:ssä.

USD/JPY tekninen analyysi

Copy link to section
USD/JPY

TradingView’n USDJPY-kaavio

USD/JPY-vaihtokurssi putosi viime viikon torstaina alimmilleen 141,63:een. Tämä hinta oli muutaman pisteen alle päiväkaavion 38,2 %:n Fibonacci Retracement -tason. Se on nyt palautunut viimeisen kahden päivän aikana ja on 23,6 prosentin jäljityspisteessä.

Parin hintatoiminta tapahtuu ennen tiistain Yhdysvaltain inflaatiodataa ja keskiviikon FOMC-päätöstä. Siksi tämä palautuminen näyttää kuolleen kissan pomppimiselta, joka tapahtuu sen jälkeen, kun omaisuus putoaa jyrkästi. Se voisi vetäytyä ja testata uudelleen viime viikon alimman arvon 141,63:ssa.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
JPY Forex Indeksit Markkina-analyysi Osakkeet