NextEra Energy Partners (NEP) -osakkeen tuotto 12 %: muodostaa riskialtis kuvion

Ohi:
päälle May 9, 2024
Listen
  • NextEra Energy Partnersin osinkotuotto on 11,8 %.
  • Sen tuotto on suurempi kuin suosituimmilla osinkoyhtiöillä.
  • Osake on muodostanut nousevan kiilakuvion viikkokaavioon.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

NextEra Energy Partnersin (NYSE: NEP) osakekurssi on ollut vahvassa nousussa tänä vuonna, kun sijoittajat ostivat laskun. Viime vuoden joulukuun 18,6 dollarin pohjan jälkeen se on noussut 30 dollariin ja leijuu nyt lähellä korkeinta pistettä sitten syyskuun 25. päivän.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Nämä voitot eivät kuitenkaan ole riittäneet kompensoimaan kahden viime vuoden aikana tehtyjä tappioita. Osake pysyy noin 60 % alle korkeimman pisteensä vuonna 2022, mikä on poistanut sen markkina-arvon yli 7,45 miljardista dollarista noin 2,8 miljardiin dollariin.

Onko tuotto liian hyvä ollakseen totta?

Copy link to section

NextEra Energy Partners on Yhdysvaltojen suurimman energiayhtiön NextEra Energyn pääosin omistama yritys. Vuonna 2014 perustettu yritys investoi ja toteuttaa uusiutuvan energian projekteja sellaisilla aloilla kuin tuuli-, aurinko-, akkuvarasto- ja maakaasuputkistot Yhdysvalloissa.

Paperilla NextEra Energy Partnersin pitäisi olla hyvä sijoitus, koska hallitukset keskittyvät energian siirtymiseen hiilestä ja muista fossiilisista polttoaineista. Yhdysvalloissa Biden toteuttaa biljoonien arvoisia energiaprojekteja IRA-lain (Inflation Reduction Act) ja kahden osapuolen infrastruktuurisopimuksen kautta.

Todellisuudessa uusiutuvan energian teollisuus on kuitenkin suurten haasteiden edessä osittain korkeiden korkojen vuoksi. Huhtikuussa New Yorkin osavaltio sulki kolme tuulipuistoprojektia. Ja viime vuonna Siemens Energy hylkäsi suuren tuuliprojektin New Jerseyssä.

Samaan aikaan useimmat aurinkoenergian osakkeet, kuten Sunrun, Maxeon Solar Technology ja SunPower, ovat kaikki pudonneet kaksinumeroisella luvulla.

Nämä haasteet ja jatkuvat pelot siitä, että Next Era Energy Partners leikkaa osinkoaan, selittävät, miksi osake on ollut vapaassa pudotuksessa viimeisen kahden vuoden aikana. Tämä pudotus on johtanut sen osinkotuoton voimakkaaseen nousuun.

Tiedot osoittavat, että yritys tuottaa nyt noin 11,88 prosenttia enemmän kuin useimmat yritykset. Esimerkiksi suositut osinkoyhtiöt, kuten Energy Transfer, Enterprise Products Partners ja Realty Income, tuottavat vastaavasti 7,3 %, 7,5 % ja 5,6 %.

Korkea osinkotuotto kuulostaa aina hyvältä. NEP:n tapauksessa 10 000 dollarin sijoitus antaisi sinulle bruttotulot noin 1 188 dollaria vuodessa tai noin 100 dollaria kuukaudessa. Se, mitä saat osinkoina, menetetään osakekurssin kehityksessä, mikä selittää, miksi NEP:n kokonaistuotto ei ole ollut loistava.

Tiedot osoittavat, että sen kokonaistuotto viimeisen viiden vuoden aikana oli miinus 11,4 prosenttia, kun taas S&P 500:lla oli 80 prosenttia. Alempituottoinen NextEra Energy (NYSE: NEE), sen yleinen osakas, on tuottanut 74 % samalla ajanjaksolla.

NEE vs NEP vs S&P 500

NEE vs NEP vs S&P 500

Tämä suuntaus tapahtui viimeisten 12 kuukauden aikana, kun NEP tuotti 45 % NEE:n -1,25 % ja S&P 25 %:iin nähden. Sellaisenaan i:ssä

NextEra Energy Partnersin osakeennuste

Copy link to section
NextEra Energy Partners

TradingView:n NEP-kaavio

Viikkokaaviota ajatellen NEP-osakkeen kurssi on noussut maltillisesti tänä vuonna. Tarkempi tarkastelu osoittaa kuitenkin, että se on pysynyt alle 50 viikon ja 100 viikon eksponentiaalisen liikkuvan keskiarvon (EMA).

Kanta on myös muodostanut nousevan kiilakuvion, joka lähestyy yhtymäaluettaan. Tämä on yksi laskevimmista merkeistä. Se on myös muodostanut laskevan lipun kuvion, joka on yleensä negatiivinen merkki.

Siksi, vaikka osakkeen tuotto on yksi Wall Streetin korkeimmista, emme voi sulkea pois tilannetta, jossa se perääntyy jyrkästi tulevina kuukausina. Jos näin tapahtuu, osake putoaa noin 20 dollariin.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Energia Markkina-analyysi Osakkeet