Royal Caribbean- ja Carnival-osakkeet kohtaavat tämän yhden avainriskin

Ohi:
päälle May 27, 2024
Listen
  • Royal Caribbean ja Carnival ovat julkaisseet vahvat taloudelliset tulokset.
  • Risteilykysynnän odotetaan kasvavan jyrkästi lähivuosina.
  • Keskeisin odotettavissa oleva riski on varastojen kasvu lähivuosina.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Risteilyvarastot kukoistavat vahvan kysynnän ja avainmaiden liikevaihdon jyrkän kasvun myötä. Royal Caribbeanin ( NYSE: RCL ) osakekurssi on noussut yli 90 %, kun taas Carnival ( LON: CCL ) on noussut yli 40 % viimeisen 12 kuukauden aikana. Myös muut risteilyyhtiöt, kuten Viking ja Norwegian Cruise Line, ovat nousseet tänä aikana.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Vahva kysyntä risteilyalalla

Copy link to section

Royal Caribbean- ja Carnival-osakkeet ovat menestyneet hyvin viimeisten 12 kuukauden aikana. Tänä vuonna Carnival on kuitenkin pyyhkinyt pois osan vuonna 2023 saavutetuista voitoista ja on nyt laskenut yli 12 %, mikä jää S&P 500- ja Nasdaq 100 -indeksien heikommaksi.

Useimmat näistä yrityksistä ovat raportoineet vahvasta varauksista ja liikevaihdon kasvusta. Carnivalin kokonaistulot nousivat yli 12,1 miljardista dollarista vuonna 2022 yli 21,59 miljardiin dollariin vuonna 2023. Se myös kavensi nettotappionsa yli 6 miljardista dollarista noin 74 miljoonaan dollariin vuonna 2023. Lisäksi se pienensi pitkäaikaista velkaansa yli 31 miljardista dollarista noin 28 dollariin. miljardia.

Royal Caribbean Cruises on myös raportoinut vahvasta taloudellisesta tuloksesta. Sen vuotuinen tulos hyppäsi yli 8,84 miljardista dollarista vuonna 2022 yli 13,9 miljardiin dollariin vuonna 2023. Toisin kuin Carnival, yritys käänsi nettovoittonsa yli 1,7 miljardiin dollariin.

Tuoreimmat tulokset osoittivat, että sen neljännesvuosittainen liikevaihto nousi 2,88 miljardista dollarista vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä yli 3,7 miljardiin dollariin vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä. Sen voitto nousi myös yli 364 miljoonaan dollariin vuosineljänneksen aikana.

Carnival vs Royal Caribbean stocks

Carnival vs Royal Caribbean osakkeet

Yksi keskeinen riski muistaa

Copy link to section

Royal Caribbean ja Carnival ovat menestyneet hyvin kasvavan kysynnän vuoksi, erityisesti nuorten keskuudessa Yhdysvalloissa. Tuoreet tiedot osoittavat, että vuonna 2023 risteilyasiakkaita oli yli 31 miljoonaa, mikä on suuri kasvu edellisen vuoden 20,4 miljoonasta.

Cruise Lines International Associationin mukaan määrä nousee yli 34,7 miljoonaan vuonna 2024, jota seuraa 37,1 miljoonaa, 38,8 miljoonaa ja 39,7 miljoonaa seuraavan kolmen vuoden aikana.

Useimmat näistä yrityksistä ovat raportoineet vahvoista termiinivarauksista. Viking on 35 % täynnä vuodelle 2025, kun taas osa Carnivalin ja Royal Caribbeanin laivoista on täynnä vuodelle. Tämä suuntaus tapahtui, koska jotkut asiakkaat uskovat, että risteilyt ovat halvempia kuin maalomat.

Tämän seurauksena nämä yritykset ovat tehneet useita tilauksia hyödyntääkseen kasvavaa kysyntää. Viking on tilannut 10 laivaa, kun taas Norwegian ja Carnival ovat tilannut kahdeksan ja yhden laivan. Royal Caribbean on hiljattain vastaanottanut maailman suurimman risteilyaluksen toimituksen; Merien ikoni.

Riskinä on, että risteilykysyntä ei todennäköisesti kestä pitkään ja että se on hidastunut toimitusten tapahtuessa. Tuoreessa muistiinpanossa Truistin analyytikko sanoi:

“Ihmiset ovat huolissaan [jos olemme] kysyntäkuplassa. . . ja [jos] risteilyyhtiöissä on kostomatkakupla, kuten näimme Yhdysvaltain lomakeskuksissa. Uskon, että elämme kiihtyneen kysynnän aikaa, ja on vaikeaa ylläpitää näitä massiivisia kasvuvauhtia, joita olemme nähneet.

Onneksi Carnival ja Royal Caribbean ovat suhteellisen aliarvostettuja. Royal Caribbeanin PE-kerroin on 13,75, kun taas Carnivalilla on 16,4. Nämä mittarit ovat alhaisemmat kuin termiini PE-kerroin 2. Niillä on myös yli 20 %:n termiinikasvukertoimet, jotka ovat korkeammat kuin S&P 500:n termiinikasvu.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Yhdysvallat Kuljetus ja turismi Markkina-analyysi Osakkeet Santai & Hiburan