Seuraava PLC:n osakekurssi on kaikkien aikojen korkeimmillaan: se on edelleen edullinen

Ohi:
päälle May 30, 2024
Listen
  • Next PLC:n osakekurssi on noussut tänä vuonna ennätyskorkealle.
  • Se on hypännyt ennätysmatalista 1 702 p:stä yli 9 000 p.
  • Yritys on edelleen aliarvostettu vertaisyrityksiin verrattuna.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Next PLC ( LON: NXTL ) osakekurssi on menestynyt hyvin vuosien varrella, tehden siitä yhden parhaiten menestyneistä Yhdistyneen kuningaskunnan jälleenmyyjistä tänä vuonna. Se on noussut ennätyskorkeaksi 9 300 p:stä kaikkien aikojen alimmasta 1 702 p:stä.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Seuraava PLC voi hyvin

Copy link to section

Next PLC, yksi Ison-Britannian jälleenmyyjistä, on noussut yli 15 % tänä vuonna, ylittäen FTSE 100- ja FTSE 250 -indeksit.

Tämä kehitys tapahtui, kun yhtiön liikevaihdon ja kannattavuuden kasvu jatkui vahvana. Sen tuore vuosikertomus osoitti, että sen kokonaistulot nousivat yli 5,8 miljardiin puntaa vuonna 2023, kun se vuotta aiemmin oli 5,5 miljardia puntaa.

Samaan aikaan sen voitto ennen veroja nousi 918 miljoonaan puntaa aiemmasta 875 miljoonasta, kun taas sen osakekohtainen tulos nousi 578,8 p:ään. Tämä suoritus tapahtui, kun muut brittiläiset yritykset, kuten Boohoo ja Asos, kävivät läpi suuria haasteita.

Nextin kasvu on jatkunut viime kuukausina. Sen äskettäinen kauppaselvitys osoitti, että sen tuotemyynti kasvoi 5,7 % viimeisellä neljänneksellä. Se odottaa, että sen koko vuoden liikevaihto on yli 4,9 miljardia puntaa, kun taas sen voitto ennen veroja on noin 960 miljoonaa puntaa.

Analyytikot uskovat, että yritys on edelleen aliarvostettu. Sen markkina-arvo on yli 11,8 miljardia puntaa ja hinta-tulossuhde (PE) on 11,8. Tämä suhde on paljon pienempi kuin FTSE 100:n 18,9.

Seuraava on myös pienempi kuin Marks and Spencerin kerrannainen 14,8 ja Tescon 19,6. Vastaavasti TJX, johtava amerikkalainen jälleenmyyjä, on noin 24-kertainen.

Tämä selittää, miksi analyytikoilla ja sijoittajilla on osakkeen nouseva luokitus. Esimerkiksi MFS Meridian Funds, yksi parhaiten menestyneistä eurooppalaisista hedge-rahastoista, on sijoittanut yhtiöön. Jefferiesin, Barclaysin ja RBC:n analyytikoilla on osakkeen nouseva luokitus.

Myös DCF- arvolaskelma osoittaa, että yritys käytti kauppaa 7 %:n alennuksella käyvästä arvostaan. Siksi on olemassa mahdollisuuksia, että Nextistä voi tulla ostokohde, kun brittiläisten yritysten kysyntä kasvaa.

Seuraava osakekurssiennuste

Copy link to section
Next PLC share price

TradingView:n NXTL-kaavio

Päiväkaavio näyttää, että Next PLC:n osakekurssi on ollut vahvassa nousussa pörssitulon jälkeen. Se on noussut jyrkästi 1 702 p:stä yli 9 000 penniin, kun se jatkoi kasvuaan Isossa-Britanniassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Osake on hypännyt yli 50 päivän ja 25 päivän eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon (EMA), mikä tarkoittaa, että sonnit ovat hallinnassa. Myös MACD-indikaattori on pysynyt neutraalipisteen yläpuolella, kun taas suhteellinen voimaindeksi (RSI) on siirtynyt sivusuunnassa.

Siksi osake jatkaa todennäköisesti nousuaan, kun ostajat kohdistavat seuraavan keskeisen vastustuspisteen 1 000 p:iin. Keskeinen riski on, että se on muodostanut nousevan kiilakuvion, joka on suosittu laskeva merkki markkinoilla.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Iso-Britannia Eurooppa Jälleenmyynti Maailman Osakkeet