Provident Financial plc boekt verlies in het eerste halfjaar

Door:
op Aug 26, 2020
Bijgewerkt: Jun 14, 2024
Listen
  • Provident Financial plc leed £ 32,6 miljoen aan verlies in het fiscale eerste halfjaar.
  • De geldschieter legt £ 240 miljoen opzij om verwachte kredietverliezen te dekken.
  • Het aantal CCD-klanten van Provident is gedaald van 531 duizend naar 379 duizend.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Provident Financial plc (LON: PFG) zei woensdag dat het de fiscale eerste helft (H1) met verlies heeft afgesloten, aangezien het £ 240 miljoen heeft gereserveerd ter dekking van verwachte kredietverliezen als gevolg van de coronavirus-pandemie. In een poging om de economische klap van COVID-19 op te vangen, besloot Provident woensdag ook zijn dividend op te schorten.

Voor de Consumer Credit Division (CCD) rapporteerde de Britse huis-aan-huiskredietverstrekker een stijging van de dekkingsgraad van de waardeverminderingen tot 71,6%, omdat hij waarschuwde dat banenverlies zal resulteren in een sterke toename van slechte leningen. Provident heeft Margot James in de laatste week van juli benoemd tot niet-uitvoerend bestuurder .

Opmerkingen van Goodbody-analisten over de H1-update

Copy link to section

Volgens Goodbody-analisten:

‘Het had veel erger kunnen zijn. Hoewel de waardeverminderingen erg hoog zijn, zal een deel hiervan door het management als een oordeelkundige voorzichtigheid worden beschouwd – en zou de behoefte aan substantiële kosten in de komende kwartalen moeten verminderen. “

Na de verklaring sprong de subprime-geldschieter woensdag ongeveer 14% op de aandelenmarkt. Inclusief de prijsactie wordt Provident nu verhandeld tegen 229 pence per aandeel. Ter vergelijking: het aandeel was half mei gedaald tot 145 pence per aandeel, toen de impact van COVID-19 op zijn hoogtepunt was.

Volgens Provident daalde het aantal van zijn CCD-klanten van 531 duizend vorig jaar tot 379 duizend aan het einde van de fiscale H1. De daling, voegde het bedrijf eraan toe, werd toegeschreven aan strengere kredietvoorwaarden.

CEO Malcolm voorspelt een toename van de vraag naar leningen

Copy link to section

CEO Malcolm Le May voorspelde een toename van de vraag naar leningen in de komende maanden, aangezien COVID-19 de werkloosheid blijft aanwakkeren. Hij zei:

“Onze markt zal groeien als gevolg van de pandemie, maar momenteel lijkt het erop dat het kredietaanbod op de markt afneemt, wat geen goed resultaat kan opleveren voor klanten, noch een openbaar beleid voor het Verenigd Koninkrijk.”

Met £ 32,6 miljoen, was het verlies van de Bradford-gebaseerde kredietverlener voor belastingen in de zes maanden die op 30 juni gesloten is, aanzienlijk slechter dan £ 80.400.000 winst in dezelfde periode vorig jaar. Provident worstelt momenteel met het verwerken van zware boetes die zijn opgelegd vanwege zijn verkooppraktijken in het verleden.

Op het moment van schrijven wordt de kredietverstrekker geschat op £ 588 miljoen en heeft hij een koers / winstverhouding van 7,02.

UK Beurs Europa Financieel en banken Wereld