Rusland test blockchain-stemmen voor verkiezingen

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on aug 27, 2020
  • Rusland voert tests uit voor blockchain-stemmen voor aankomende verkiezingen.
  • Blockchain om te stemmen is al jaren een sterk idee, maar het is nooit eerder geïmplementeerd.
  • Nu lijkt Rusland de eerste testronde goed te hebben doorlopen.

Rusland heeft de afgelopen jaren veel interacties gehad met crypto- en blockchainindustrieën. Minder dan een jaar geleden bleek uit de rapporten dat het land van plan is blockchain te gebruiken voor de verkoop van diamanten . Nog maar een paar dagen geleden verstrekte de bank van het land een allereerste door cryptovaluta gedekte lening.

Nu is Rusland zelfs begonnen met het uitvoeren van tests voor blockchain-stemmen, vlak voor de geplande verkiezingen in september.

Rusland ontwikkelt blockchain stemmen vanwege het coronavirus

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De Russische verkiezingen komen eraan, maar de situatie met COVID-19 is nog lang niet opgelost. Omdat de mensen meestal nog thuis zitten, moesten de autoriteiten een systeem voor stemmen op afstand bedenken.

Met de recente erkenning dat de blockchain-technologie heeft ontvangen, lijkt de regering te hebben besloten om DLT een kans te geven en de beveiliging van blockchain te gebruiken voor het ontwikkelen van een stemsysteem.

Het experiment is al een tijdje aan de gang en de Russische centrale verkiezingscommissie heeft onthuld dat er al meer dan 30.000 mensen hebben deelgenomen. Deze vrijwilligers hebben het verkiezingsproces elektronisch afgerond. Ze hebben een heel proces doorlopen, van registreren op het netwerk tot helpen bij het tellen van de stemmen.

Het onderzoek zelf werd uitgevoerd door de telecomgigant van het land, Rostelecom , die tijdens het experiment samenwerkte met het ministerie van Digitale Ontwikkeling. Ondertussen ontwikkelde de telecom samen met Waves Enterprise de nodige technologie. Volgens ambtenaren duurde het tellen van de stemmen minder dan een minuut, wat het al zeer efficiënt maakt.

Verificatie is noodzakelijk, maar eerlijkheid is gegarandeerd

Om te kunnen stemmen, moesten de deelnemers een identiteitsverificatie doorlopen, waarvoor ook de technologie moest worden gekoppeld aan een overheidsportaal. De ambtenaren zeiden echter dat er geen problemen of moeilijkheden waren.

Ingenieurs voerden nog steeds tests uit om potentiële problemen te voorspellen en deze van tevoren op te lossen of actieplannen op te stellen voor het geval dergelijke problemen zich in de praktijk voordoen.

Gezien het feit dat de eerste testronde naar verluidt zeer succesvol was, zijn er meer experimenten onderweg. Het land zal over een paar dagen, op 31 augustus, openbare testen houden. Nu het nieuws over verkiezingsfraude van over de hele wereld komt, wordt het gebruik van blockchain voor eerlijk stemmen als een zeer waardevolle inspanning beschouwd, en velen zijn blij met nieuwe ontwikkelingen in de sector.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld