ITV schrapt de notering op FTSE 100-index

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 1, 2020
  • ITV schrapt de notering van de FTSE 100-index vanwege COVID-19.
  • B&M neemt de plaats van ITV op de Britse blue chip index in.
  • De winst van het mediabedrijf daalde met 93% in het eerste kwartaal.

ITV plc (LON: ITV) heeft dit jaar tot dusver een daling van ongeveer 60% in zijn voorraad gezien. Als gevolg van de scherpe daling is het mediabedrijf nu van plan om uit de Britse blue-chip FTSE 100-index te schrappen.

ITV bleef dit jaar onder druk staan op de aandelenmarkt vanwege de aanhoudende Coronavirus-pandemie die drukte op de vraag naar advertenties.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De aandelen van het bedrijf sloten vrijdag 1,5% lager. ITV wisselt momenteel handen uit tegen 61 pence per aandeel, vergeleken met 151 pence per aandeel begin 2020. Het bedrijf is slechts licht hersteld van het dieptepunt van 54 pence per aandeel in de eerste week van april. Dit is wat u moet weten over de volatiliteit van de aandelenmarkten.

B&M neemt de plaats van ITV in de FTSE 100-index in

Met ingang van 26 augustus is de Britse firma die nu is opgenomen in de lijst van indicatieve FTSE 100 verwijderingen. Een officiële aankondiging met betrekking tot de schrapping van de notering wordt woensdag verwacht.

Het in Londen gevestigde bedrijf heeft momenteel een marktkapitalisatie van £ 2,4 miljard, wat niet alleen de laagste is van alle bedrijven die op de FTSE 100-index staan, maar ook zwakker dan enkele van de FTSE 250-beursgenoteerde bedrijven.

Na de degradatie van ITV naar de midcap-index, wordt verwacht dat de Europese budget retailer, B&M, zijn plaats zal innemen op de FTSE 100. B&M wordt momenteel gewaardeerd op £ 4,7 miljard. Eerder deze week sprak B&M plannen uit voor de lancering van een enorme nieuwe koopjeswinkel in het stadscentrum van Hull.

De opmerkingen van analist Russ Mould op maandag

Volgens analist Russ Mold van AJ Bell:

“De COVID-19-pandemie beperkt het vermogen van het bedrijf om nieuw materiaal te creëren en weer te geven en zo reclame aan te trekken, hoewel de trend op langere termijn van concurrentie van streamingdiensten en concurrerende uitzendtechnologieën ook een grote factor is.”

ITV publiceerde eerder in augustus zijn financiële kwartaalresultaten, waaruit bleek dat de inkomsten uit advertenties in het tweede kwartaal van het boekjaar met 43% zijn gedaald. In de eerste zes maanden van het huidige boekjaar, zo voegde het eraan toe, daalde zijn winst met een ongekende 93%.

De grootste Britse free-to-air commerciële omroep zag een lichte verbetering in juli toen zijn advertentie-inkomsten 23% lager waren op jaarbasis. Maar de algemene vooruitzichten, volgens ITV, blijven onzeker vanwege de pandemie die het onmogelijk maakte om het jaar financiële begeleiding te geven.

Op het moment van schrijven heeft het in Londen gevestigde mediabedrijf een koers-winstverhouding van 8,11.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld