Greenfern lanceerde een crowdfunding-campagne

Geschreven door: Nik Khandelwal
september 3, 2020
  • Greenfern Industries heeft een crowdfunding-campagne gelanceerd.
  • Het geld zal gebruikt worden voor de aankoop van de waterkrachtcentrale.
  • Greenfern heeft de intentie getoond om volgend jaar een beursintroductie (IPO) uit te voeren.

Greenfern Industries, gevestigd in Taranaki, Nieuw-Zeeland, heeft een crowdfundingcampagne op aandelen gelanceerd om NZ$ 4,0 miljoen op te halen. De totale retailbelegging is beperkt tot NZ$ 2,0 miljoen (50%), en de rest van de NZ$ 2,0 miljoen (50%) is beperkt tot Wholesale of Qualifying Investors. De NZ$ 0,2 miljoen van de groothandelscategorie is al uitgegeven. De minimale investeringswaarde is NZ$ 500.

Medicinaal cannabisbedrijf Greenfern Industries koos het Equitise-platform om zijn crowdfunding-campagne te lanceren. Equitise biedt een equity crowdfunding-platform voor particuliere investeerders om te investeren in beginnende bedrijven en startups.

Greenfern crowdfunding offer overview

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De link voor de crowdfundingcampagne van Greenfern Industries is hier te vinden. De campagne heeft de NZ$ 721.000 al opgehaald bij particuliere investeerders.

Elektriciteitsrekening verlagen

Het opgehaalde geld zal worden gebruikt voor de verwerving van de waterkrachtcentrale naast de onderzoeks- en extractiefaciliteit voor medicinale cannabis van Greenfern Industries in Taranaki.

Elektriciteitsrekeningen blijven een van de grootste overheadkosten voor een medicinale cannabisoperatie. Greenfern heeft al een overeenkomst gesloten met de energiecentrale-exploitant voor verlaagde commerciële tarieven. De aankoop van de strategische activa van de centrale zou echter een drastisch lagere energierekening betekenen. Verder gaf Greenfern het voornemen aan om de capaciteit van de centrale te vergroten, zodat Greenfern de overtollige geproduceerde elektriciteit aan het landelijke net zou kunnen verkopen.

Greenfern crowdfunding Use of Funds

Tweede crowdfunding-campagne

Het is niet de eerste keer dat Greenfern via crowdfunding geld inzamelt. In december 2018 haalden ze NZ$ 1,81 miljoen op met een minimum en maximum doel van respectievelijk NZ$ 0,5 miljoen en NZ$ 2,0 miljoen. De eerste crowdfunding trok financiering aan van meer dan 1.100 aandeelhouders.

Greenfern heeft de vereiste licentie om CBD- en THC-dominante cannabissoorten te telen voor onderzoekstoepassingen en de ontwikkeling van medicinale formuleringen. Het bedrijf werkt samen met verschillende organisaties om medicinale cannabisproducten te distribueren en om onderzoek te doen naar op cannabis gebaseerde producten. Onlangs heeft Greenfern een distributieovereenkomst getekend met het Britse bedrijf Brains Bioceutical Corp. Greenfern zal de farmaceutische cannabidiolproducten van Brains Bioceutical in heel Nieuw-Zeeland verkopen.

Initiële plannen voor openbare aanbieding

Greenfern heeft de intentie getoond om volgend jaar een beursintroductie (IPO) uit te voeren. De financiële gegevens van Greenfern zijn als volgt –

Greenfern crowdfunding historical financials