Centerbridge investeert € 150 miljoen in de Duitse Auxmoney

By: Nik Khandelwal
Nik Khandelwal
Nik is een ervaren analist, handelaar en financieel adviseur voor Global Capital Markets. Hij is een Chartered Financial Analyst… read more.
on sep 4, 2020
  • Auxmoney ontvangt € 150 miljoen aan groeikapitaal van Centerbridge Partners.
  • Centerbridge zal meerderheidsaandeelhouder worden.
  • Auxmoney kende de afgelopen vijf jaar een groei van 20 keer in de uitbetaling van het leningvolume.

Het in Duitsland gevestigde Auxmoney heeft de fondsenwerving ter waarde van € 150 miljoen aan groeikapitaal aangekondigd in een ronde onder leiding van Centerbridge Partners. Deze deal wordt tot dusverre genoemd als de grootste deal voor het aantrekken van fintech-kapitaal in de eurozone in 2020.

Naast de huidige financiering zal private-equity firma Centerbridge Partners ook de bijkomende aandelen overnemen van de bestaande aandeelhouders in Auxmoney en dus naar verwachting een meerderheidsaandeelhouder worden. De bestaande risicokapitaalinvesteerders zoals Union Square Ventures, Foundation Capital en Index Ventures zullen blijven investeren in Auxmoney.

Raffael Johnen, CEO and founding partner of Auxmoney commenting on EUR 150 Mn Deal

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens het persbericht van Auxmoney kende het bedrijf een robuuste groei in de uitbetaling van het kredietvolume, dat in de afgelopen vijf boekjaren tot meer dan twintig keer is gestegen. Het bedrijf heeft dit bereikt met behulp van geavanceerde technologische innovaties in de kredietwaardeketen en de effectieve digitale methoden voor risicobeoordelingen.

“De coronacrisis heeft de trend naar digitaal krediet verder versneld. Vanwege deze dynamiek zullen we een consolidatie van de markt zien ten gunste van de technologieleiders. Daar zijn we goed op voorbereid, ”- Raffael Johnen, CEO en oprichter van Auxmoney

Centerbridge Partners, gevestigd in New York, staat erom bekend een meerderheidsbelang te nemen in zijn portefeuillebedrijven. Het private equity platform van Centerbridge omvat momenteel ongeveer $ 14 miljard aan kapitaalverplichtingen verdeeld over drie closed-end fondsen.

Maximilian Rinke, Managing Director van Centerbridge, zei: “… De kredietmarkt wordt nog steeds gekenmerkt door traditionele scoremethoden en handmatige processen. Door de processen te automatiseren, kan Auxmoney meer mensen gemakkelijke en passende toegang tot krediet bieden. ”

In een vergelijkbare sector als Auxmoney verwierf Centerbridge in 2007 in samenwerking met het bedrijfsmanagement een bedrijf in zakelijke dienstverlening Green Tree. Green Tree hield zich bezig met het afhandelen van kredietgevoelige consumentenleningen. Later in 2011 verkocht Centerbridge Partners de Green Tree aan Walter Investment Management (momenteel Ditech Holding Corporation) in een deal ter waarde van ongeveer $ 1,065 miljard.

De afronding van de investering van Centerbridge in Auxmoney is onder voorbehoud van goedkeuring door de antitrustautoriteiten.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld