Nieuw rapport onthult onverwachte leiders in crypto

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket, snooker en… read more.
on sep 9, 2020
  • Chainalysis heeft onlangs een Global Crypto Adoption Index 2020 gepubliceerd.
  • De Index bracht enkele verrassende onthullingen.
  • De statistieken waren op basis van het aantal internetgebruikers, de bevolking, de koopkracht en meer.

Hoewel het zich nu op een veel betere plek bevindt dan een paar jaar geleden, is de cryptocurrency-industrie nog steeds hard bezig om mainstream-acceptatie te bereiken. Haar inspanningen zijn echter niet tevergeefs, aangezien er enorme hoeveelheden vooruitgang zijn geboekt.

Chainalysis heeft dit onlangs bewezen door de Global Crypto Adoption Index 2020 uit te geven , die de nieuwste gegevens over crypto-gebruik over de hele wereld onthulde. De resultaten zijn echter niet wat de meesten hadden verwacht.

Wat heeft het rapport aan het licht gebracht?

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens het rapport gingen de eerste drie plaatsen naar een aantal hoogst onverwachte landen. De eerste plek werd ingenomen door Oekraïne, gevolgd door Rusland. De derde plek ging naar Venezuela, dat al een paar jaar pro-crypto is, hoewel het land erop blijft aandringen dat zijn burgers Petro kopen en gebruiken.

De beoordeling werd gemaakt aan de hand van drie verschillende maatstaven: de waarde van cryptotransacties gewogen naar PPP (koopkracht per hoofd van de bevolking), het aantal on-chain deposito’s afgezet tegen het aantal internetgebruikers in het land en de waarde van retailtransfers, die werd ook gewogen door PPP.

Daarnaast omvatte de Index ook het handelsvolume dat op P2P-beurzen was vastgesteld. Deze statistiek wordt echter gewogen tegen PPP, evenals het aantal internetgebruikers per land.

De ontwikkelingsniveaus in deze verschillende crypto-sectoren zijn ongelijk, en daarom kwamen sommige landen op vreemde plaatsen terecht, zoals China, dat op de vierde plek staat. Het land heeft een vrij grote bevolking, en dit is de reden waarom het uiteindelijk laag scoort, ook al zijn er veel meer crypto-gebruikers dan die van andere landen.

Kenia en Venezuela daarentegen behoren tot de top 5 in het algemeen, ook al slepen de meeste statistieken ze naar de top 10.

Chainalysis wees Venezuela echter vooral aan als een voorbeeld van de krachten die adoptie in opkomende landen stimuleren, met name vanwege de enorme inflatie en sterke economische instabiliteit.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld