Capitolis werft fondsen van Citi, JPMorgan en State Street

By: Nik Khandelwal
Nik Khandelwal
Nik is een ervaren analist, handelaar en financieel adviseur voor Global Capital Markets. Hij is een Chartered Financial Analyst… read more.
on sep 11, 2020
  • Capitolis ontving een financiering van $11 miljoen van Citi, JP Morgan en State Street.
  • Het heeft $40 miljoen opgehaald in de Series B financieringsronde.
  • Capitolis zal de middelen gebruiken voor technologie- en productontwikkeling, verkoop en marketing.

Opgericht in 2017, ontving de in New York gevestigde financiële technologie-startup Capitolis een financiering van $ 11 miljoen van Citi, JP Morgan en State Street. Capitolis is een software-as-a-service (SaaS) provider met een platform dat financiële middelen optimaliseert voor kapitaalmarkten.

Capitolis zal het geld naar verwachting gebruiken voor technologie- en productontwikkeling, en voor het versterken van verkoop- en marketinginitiatieven in de komende periodes. Capitolis heeft kantoren in New York, Londen en Tel Aviv. Sinds de lancering van zijn software is Capitolis erin geslaagd om de klantenlijst uit te breiden tot meer dan 50 financiële instellingen, evenals vele hedgefondsen en vermogensbeheerders. En het heeft fictieve transactievolumes geregistreerd van $ 1,5 biljoen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Capitolis heeft een eigen platform ontwikkeld dat financiële instellingen helpt de liquiditeit op de markten te verbeteren door onnodige posities te elimineren en banken in staat te stellen onmiddellijk het benodigde kapitaal te verkrijgen om te handelen met andere, meest geschikte financiële instellingen met grotere balansen.

“We zijn trots om Capitolis en zijn innovatieve benadering van kapitaaloptimalisatie en efficiëntie te ondersteunen”, zegt Okan Pekin, Global Head of Securities Services bij Citi. “We hebben sinds de oprichting steeds meer aanhangers van het platform en zijn van mening dat de unieke aanpak van Capitolis een belangrijke rol zal spelen bij het versterken van de mondiale markten door meer industriebrede samenwerking te stimuleren om een hogere groei te bereiken.”

Capitolis heeft de waarderingsaspecten niet openbaar gemaakt. Eerder in november 2019 haalde Capitolis de Series B-financieringsronde van $ 40 miljoen op, geleid door Spark Capital en SVB Capital, samen met deelname van bestaande investeerders Index Ventures, Sequoia Capital en S Capital. De financiering werd veiliggesteld voor de uitbreiding van het platform en de producten van Capitolis.

Fondsenwervingsrondes door Capitolis

Fundraising by Capitolis

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld