China’s BSN integreert Tezos Blockchain in zijn portaal

Geschreven door: Jinia Shawdagor
september 25, 2020
  • Tezos biedt eenvoudige stappen die u kunt volgen tijdens het bouwen op Tezos met BSN.
  • Deze procedure is bedoeld om ontwikkelaars te helpen applicaties te maken en te starten.
  • Hierdoor kunnen coders op Tezos coderen zonder een node te bedienen.

Tezos is onlangs gekozen als een van de openbare blockchains die zullen worden geïntegreerd in het Blockchain-based Services Network (BSN), een internationaal openbaar infrastructuurnetwerk voor blockchain-projecten en -bedrijven. Een blogpost onthulde dit nieuws op 25 september en merkte op dat deze nominatie betekent dat ontwikkelteams nu toegang hebben tot het Tezos-protocol door gebruik te maken van BSN’s wereldwijde openbare stadsknooppunten en portals. Daardoor kunnen ze hun projecten gemakkelijk ontwikkelen en lanceren.

Volgens de blogpost stelt deze integratie ontwikkelaars in staat om hun geautoriseerde ketens goedkoop en naadloos in minder dan een uur te maken en te implementeren. De ontwikkelaars zullen ook in staat zijn om via één gateway toegang te krijgen tot alle openbare ketens met behulp van een eenvoudig maandelijks abonnement.

Te volgen stappen tijdens het bouwen op Tezos

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In de publicatie werd vervolgens uitgelegd hoe ontwikkelaars via BSN kunnen bouwen op de Tezos-blockchain.

De eerste stap omvat toegang tot de officiële website van BSN Global, een account aanmaken en inloggen. De ontwikkelaar zal dan de link in de activeringsmail moeten volgen, een wachtwoord moeten instellen en vervolgens zijn account moeten activeren. Wat volgt is naar het configuratiescherm gaan na het inloggen op geselecteerde services zonder toestemming.

Hierna moeten ze een node kiezen en een plan selecteren dat aan hun behoeften voldoet. Op dit moment zijn er drie mondiale openbare stad nodes. Dit zijn Hong Kong, Californië en Parijs. Na voltooiing van deze stap wijst het systeem een PCN toe in de lijst Permissionless Services.

Vervolgens moet de ontwikkelaar op “Create a New Project” klikken en een projectnaam intoetsen. Nadat dit is gedaan, genereert het systeem een dialoogvenster waarin ze worden gevraagd een ketting te kiezen. Op dit punt kan de ontwikkelaar Tezos Mainnet of Testnet selecteren. Door deze stap te voltooien, wordt met succes een nieuw project gemaakt dat op de Tezos-blockchain wordt uitgevoerd. Hier kan de ontwikkelaar gedetailleerde informatie over het project zien, zoals de ID, sleutel en adres uit de projectlijst. Om deze stap te voltooien, moet de ontwikkelaar op het actiepictogram klikken om een projectsleutel te genereren.

Ten slotte kan de ontwikkelaar zijn eindpunt testen door de volgende formule te gebruiken:

De aanvraagheader moet x-api-key bevatten waarbij value = projectsleutel en x-api-sub-path = RPC-eindpunt

Request URL = Toegangsadres

Om meer informatie over dit punt te krijgen, heeft de ontwikkelaar volgens de blogpost toegang tot de GitLab-pagina van Tezos. De publicatie verklaarde verder dat ontwikkelaars op vergelijkbare manieren toegang hebben tot alle door Tezos geleverde API’s en dat ze de originele gegevens zouden krijgen. Door de bovenstaande stappen te volgen, kan een ontwikkelaar op Tezos coderen zonder een eigen node te hoeven bedienen.