MakerDAO noteert verschillende nieuwe onderpandopties

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on okt 1, 2020
  • Naeen sterke prijsdestabilisatie vond Maker een manier om om te gaan met het verlies.
  • De oplossing was om nieuwe opties als onderpand op te nemen.
  • MakerDAO heeft dit jaar 11 nieuwe DAI-paren vermeld, met als nieuwste opties LINK, COMP en LRC.

Met de opkomst van een nieuwe generatie populaire cryptoprojecten, besloot MakerDAO te reageren op het verzoek van de community en nieuwe opties toe te voegen die als onderpand kunnen worden gebruikt. Het project bevatte drie nieuwe munten, waaronder Compound, Chainlink en Loopring .

Op de genoemde drie tokens werd specifiek gestemd door de MakerDAO-gemeenschap, die een aantal nieuwe alternatieven wilde om als onderpand te gebruiken voor het genereren van DAI-stablecoins. Het project reageerde door ondersteuning toe te voegen voor LINK-, COMP- en LRC-deposito’s.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het voorstel om de genoemde munten op de lijst te zetten, kwam oorspronkelijk eerder dit jaar, tijdens de zomer, naar voren. De stemming zelf vond echter pas eerder deze week plaats.

Waarom vermeldt MakerDAO nieuwe onderpandopties?

Met de nieuwe vermeldingen heeft MakerDAO alleen al in 2020 in totaal 11 nieuwe DAI-kluisparen vermeld. Andere crypto’s die dit jaar ondersteuning hebben gekregen, zijn onder meer USDT, MANA, PAX, wBTC, KNC, ZRX, TUSD en USDC.

Hoewel deze tokens gedeeltelijk werden vermeld om gebruikers meer opties te bieden, waren ze ook bedoeld om te inspireren om meer DAI te verzamelen om de prijs te verlagen, aangezien het op een gegeven moment zijn pin van $ 1 wist te verliezen.

De instabiliteit van de koppeling werd juist toen de gedecentraliseerde financiële sector een enorme stijging van de opbrengstlandbouw zag. Ondertussen was de gemeenschap van Maker van mening dat het verlagen van de onderpandvereisten voor de hoofdkluis (de USDC-kluis) ertoe zou leiden dat een grotere hoeveelheid DAI op de markt zou komen. USDC is ook de meest populaire van alle DAI-onderpandopties en er zijn momenteel 372 miljoen USDC-munten opgesloten in de kluizen van het project.

Het lijkt erop dat de gemeenschap het juiste idee had, aangezien de DAI-prijs helemaal terugging naar $ 1,01 sinds het voorstel werd geïmplementeerd. Met de wens om de DAI-prijs stabiel te houden, gelooft de oprichter van het project, Rune Christensen, dat het aanbieden van meer munten als onderpand de juiste en de enige manier is om te gaan.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld