Shenzhen Stock Exchange streeft naar blockchain-transacties

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 2, 2020
  • De transacties zijn bedoeld om de handel met niet-beursgenoteerde te vereenvoudigen.
  • Shenzhen Stock Exchange startte dit project als onderdeel van het Beijing Regional Trading Center.
  • De Shanghai Stock Exchange is ook van plan een pilot uit te voeren.

De Shenzhen Stock Exchange, een van de grootste beurzen in de Azië-Pacific regio, is van plan om een blockchain oplossing te lanceren om de handel met niet-beursgenoteerde bedrijven in de privésector te stroomlijnen. Een rapport onthulde dit nieuws op 2 oktober en merkte op dat de beurs dit platform creëerde als onderdeel van het Beijing Regional Trading Center. Naar verluidt zal de Beijing Fourth Board Market (BFBM), de regionale aandelenmarkt van de stad, helpen bij de co-pilot van dit platform.

Volgens het rapport streven beide groepen ernaar om de blockchain te integreren om de kosten van informatieasymmetrie te minimaliseren, het aandelenbeheer van bedrijven te standaardiseren en de functie van marktvermogen efficiënt te spelen. Volgens Ge Yimiao, de inspecteur van het Informatiecentrum van de China Securities Regulatory Commission, proberen zowel de SSE als de BFBM bewaarneming te verlenen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Yimiao zei verder dat,

“We verwachten geloofwaardigheid te krijgen, de kosten van informatieasymmetrie te verminderen, het aandelenbeheer van bedrijven te standaardiseren en de functie van marktkapitaalfinanciering beter te benutten. Zo willen zij een solide basis leggen voor de overdrachtstransacties van niet-beursgenoteerde bedrijven. Het verwacht ook aandelenfinanciering en de toekomst naar een hoger niveau van kapitaalmarkt te brengen. “

Toenemende focus op blockchain-gesteunde handel

Voordat de Shenzhen Stock Exchange onthulde dat het blockchain-aangedreven trades wil lanceren, kondigde de Shanghai Stock Exchange aan dat het van plan is een proef uit te voeren voor een blockchain-aangedreven handelsplatform. Een rapport onthulde dit nieuws op 30 september, waarbij werd opgemerkt dat de Shanghai Stock Exchange van plan is om deze pilot uit te voeren in samenwerking met de China Securities Regulatory Commission. Volgens de publicatie koos de uitwisseling ervoor om te opereren op de Wutong Chain, een blockchain-platform ontwikkeld door het Tongji Blockchain Research Institute.

De directeur van het Shanghai Blockchain Technology Research Center en decaan van het Tongji Blockchain Research Institute, Ma Xiaofeng, legde uit waarom Wutong Chain de beste optie was en zei dat het veilig, autonoom en controleerbaar is. Bovendien beschikt de Wutong-keten over een rijke industriële financiële ecologie, met spelers uit verschillende sectoren, waaronder financiën, industrie, justitie en overheid.

Volgens de Shanghai Stock Exchange kan het gebruik van blockchain-technologie helpen bij het aanpakken van meerdere problemen in de handel. Deze omvatten onder meer hoge bedrijfskosten, langdurige bedrijfsprocessen, meervoudig toezicht, inconsistente normen en centralisatie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld