SBI verwerft TaoTao en maakt het een dochteronderneming

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 7, 2020
  • Volgens SBI zal deze overname het bedrijf helpen om betere cryptogerelateerde diensten te leveren.
  • Door TaoTao over te nemen, bezit SBI Holdings nu twee crypto-exchanges.
  • Hiervoor trok TaoTao-uitwisseling zich terug uit onderhandelingen met Binance.

SBI Holdings, de toonaangevende online financiële groep van Japan, heeft de crypto-uitwisseling TaoTao overgenomen. Het conglomeraat maakte dit nieuws op 7 oktober bekend door middel van een officiële aankondiging en merkte op dat het alle aandelen van TaoTao had gekocht, waardoor de beurs haar volledige dochteronderneming werd. Volgens de publicatie verwierf SBI Holdings TaoTao via haar dochteronderneming, derivaten en deviezenafdeling in Tokio, genaamd SBI Liquidity Market Co.

In de aankondiging merkte SBI op dat de overname van TaoTao zal bijdragen aan haar expertise in het leveren van verbeterde cryptogerelateerde diensten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De groep voegde toe,

“In de toekomst zullen we maximaal gebruik maken van de managementmiddelen, zoals de knowhow en kennis van de SBI Group als uitgebreide financiële groep en het klantenbestand en de servicekennis van de crypto-activa die TaoTao tot nu toe heeft gecultiveerd, en de nieuwste, veilige en beveiligde crypto-activa.”

SBI’s groeiende interesse in crypto

Door TaoTao over te nemen, bezit SBI nu twee gelicentieerde crypto-handelsplatforms. Op dit moment biedt de groep crypto-handelsdiensten aan via zijn venture capital-tak genaamd SBI VC Trade, die operationeel is sinds de overname in juli 2019.

Voorafgaand aan deze overname onthulde het financiële rapport van SBI over 2019 dat de handelsopbrengsten van haar effecten het afgelopen jaar met 19,2% waren gestegen. De groep heeft deze stijging toegeschreven aan zijn crypto-investeringsvleugel, die een verlies van £ 5,3 miljoen omzette in een winst van £ 23,35 miljoen in een jaar. Het rapport analyseerde naar verluidt de resultaten van zes maanden en onthulde dat SBI VC Trade getuige was van een aanzienlijke groei doordat de algemene inkomsten van SBI Holding daalden.

TaoTao’s mislukte onderhandelingen met Binance

Dit nieuws komt nadat een rapport op 5 oktober onthulde dat de onderhandelingen van Binance met TaoTao mislukten. Volgens de publicatie besloot TaoTao de onderhandelingen met de uitwisseling te beëindigen na negen maanden van discussies. Naar verluidt had Binance sinds 17 januari van dit jaar een partnerschap besproken waarbij een gezamenlijke crypto-uitwisseling in Japan werd gebouwd met TaoTao en de Z Corporation, de dochteronderneming van Z Holdings. Binance beschouwde deze samenwerking naar verluidt als een toegangspoort tot de Japanse cryptomarkt.

TaoTao heeft geen details verstrekt voor het beëindigen van de onderhandelingen. De woordvoerder van de uitwisseling merkte echter op dat ze, na verschillende mogelijkheden te hebben overwogen, geen overeenstemming konden bereiken over een strategie met Binance.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld