Toonaangevend Chinees chemiebedrijf omarmt blockchain

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 17, 2020
  • Volgens Sinochem heeft COVID-19 de kosten verhoogd.
  • Door gebruik te maken van de technologie, verlaagt het bedrijf de kosten met 40%.
  • De VP van Sinochem beweert dat de blockchain de kredietwaardigheid van de petrochemische sector zal verhogen.

Sinochem Energy High-Tech, een petrochemische gigant in staatseigendom in China, heeft een blockchain ontvangstplatform voor magazijnen uitgerold. Een rapport onthulde dit nieuws op 16 oktober en merkte op dat deze stap bedoeld is om de stijgende kosten van operaties en handelsfinanciering aan te pakken. Naar verluidt heeft de stijgende vraag naar strikte milieu- en veiligheidsmaatregelen als gevolg van de COVID-19 pandemie de operationele kosten van de petrochemische handel in China opgedreven.

Volgens het rapport zorgde de plotseling toegenomen vraag naar milieu- en veiligheidsmaatregelen ervoor dat kleine ondernemingen moeite hadden om te voldoen aan de kredietvoorwaarden van financiële kredietverstrekkers. Dit komt doordat de kredietverstrekkers de kredietverlening voor magazijnfinanciering hebben aangescherpt nadat de kleine bedrijven ineffectieve risicobeheersing hadden getoond en de transactieprocessen van bulkgoederen niet veilig konden volgen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, sloegen Sinochem Energy High-Tech, de China Construction Bank Inner Mongolia Branch en de Nanchu Group de handen ineen om blockchain-technologie toe te passen in de logistieke cyclus van de petrochemische sector van het land.

Combinatie van IoT en Blockchain-technologie

Naar verluidt voltooiden de bovengenoemde bedrijven op 27 september de allereerste financieringstransactie voor digitale magazijnontvangst via een systeem dat de blockchain combineert met het Internet of Things (IoT). De financierende partij bij deze deal was Beijing Longrunkaida PEC Products, een van de belangrijkste handelaars in Noord-China in de smeermiddelen- en basisoliesector.

Volgens Sinochem duurde de eerste IoT- en blockchain-aangedreven transactie minder dan een dag om de aanvraag voor de uitgifte van magazijnbewijzen te verwerken en de bank de lening toe te eigenen. Bovendien merkte het bedrijf op dat het hele proces de kosten met 40% verlaagde in vergelijking met een deal die werd voltooid door gangbare handelsfinancieringsdiensten op de markt.

Het bedrijf merkte verder op dat dit systeem helpt bij het aanpakken van verschillende risico’s. Deze omvatten frauduleuze magazijnontvangsten, vervalste afleveringsdocumenten, onduidelijke eigendommen in goederen, herhaalde toezeggingen en bijzondere waardevermindering of verlies van zekerheden. Volgens Sinochem leiden eventuele tegenstrijdigheden in de bovenstaande documenten tot regelmatige geschillen over goederenbezit en de financiering van magazijnontvangsten.

Traceerbaarheid introduceren in de petrochemische sector in China

Om uit te leggen hoe ze de blockchain en IoT gebruiken om financiële pijnpunten in de petrochemische toeleveringsketen aan te pakken, zei de vicepresident van Sinochem, Sun Liming:

“Het [blockchain] platform is het eerste dat een strikte overeenkomst tussen digitale magazijnontvangsten en opgeslagen goederen realiseert. Het maakt gebruik van IoT-technologie om de goederen onder digitale magazijnontvangsten nauwlettend te volgen, om ervoor te zorgen dat elke magazijnontvangst direct het bestaan van goederen verzekert. Bovendien realiseert het platform een snelle levering van goederen, ontvangstbelofte en integratie van ‘vier stromen’ (de ontvangststroom, kapitaalstroom, contractstroom en goederenstroom). “

Liming verklaarde verder dat de onveranderlijkheid en traceerbaarheid van de blockchain de kredietwaardigheid van de sector aanzienlijk zal verbeteren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld