De Zwitserse regering start consultaties voor cryptowetten

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 19, 2020
  • De raadpleging duurt meer dan drie maanden en eindigt op 2 februari 2021.
  • Voordien had het parlement van het land unaniem ingestemd met DLT-wetten.
  • De federale raad van Zwitserland streeft ernaar om cryptowetten te implementeren vanaf 1 augustus 2021.

Het Zwitserse federale ministerie van Financiën is een consultatieproces gestart voor een algemene verordening in de blockchain- en DLT-sector. Het bureau maakte dit nieuws bekend via een persbericht op 19 oktober en merkte op dat het overleg meer dan drie maanden zal duren voordat het op 2 februari 2021 wordt stopgezet. Volgens de publicatie zal het overleg plaatsvinden tussen kantons, partijen en andere geïnteresseerde groepen in de blockchain-ruimte.

Volgens het persbericht is dit de meest recente ontwikkeling in het voortdurende streven van Zwitserland naar blockchain en crypto-acceptatie. Voordien stemde het parlement van het land unaniem in met de goedkeuring van de federale wet inzake de aanpassing van federale wetgeving aan ontwikkelingen in de gedistribueerde ledgertechnologie (DLT) op 25 september. Op deze manier maakte de vergadering de weg vrij voor de wijziging van tien verschillende financiële en ondernemingswetten voor blockchain-technologie en DLT.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Naar verluidt heeft het wijzigen van de tien federale wetten bijgedragen aan het verbeteren van het regelgevingskader van Zwitserland. Als gevolg hiervan is het land nu beter voorbereid om een toonaangevende, innovatieve en duurzame locatie te worden die blockchain- en DLT-ontwikkeling ondersteunt.

Zwitserland introduceert cryptowetten te midden van een stijgende acceptatie

Volgens het persbericht is de algemene verordening ingesteld om de Zwitserse regering te helpen de wijzigingen op te nemen in wetten op federaal niveau. Naar verluidt is de Federale Raad van plan deze wetten vanaf 1 augustus volgend jaar te implementeren. Desalniettemin zullen de wijzigingen in de wet voor financiële dienstverlening en de wet voor financiële instellingen die het parlement heeft aangenomen als onderdeel van het DLT-wetsvoorstel eerder van kracht komen.

Dit nieuws komt omdat de crypto- en blockchain-vriendelijke houding van Zwitserland veel bedrijven van over de hele wereld blijft aantrekken. Op dit moment herbergt het land meer dan 900 blockchain-bedrijven, die meer dan 4.700 mensen in dienst hebben.

Het Zwitserse kanton Zug, dat ook bekend staat als de cryptovallei, liet zijn bullish standpunt over crypto zien en begon zijn inwoners toe te staan hun belastingen in cryptovaluta te betalen. Door dit te doen, stond het kanton individuen en bedrijven toe om belastingen te betalen in ETH en BTC voor een bedrag van maximaal £ 84.579,50.

Afgezien hiervan onthulde een rapport dat Basler Kantonalbank (BKB), een commerciële bank die eigendom is van de Zwitserse overheid, van plan was cryptodiensten uit te rollen. Naar verluidt wilde BKB deze diensten lanceren via haar bankdochteronderneming en nationale bankgroep genaamd Bank Cler. Een vertegenwoordiger verklaarde waarom de bank van plan was cryptodiensten uit te rollen en noemde de stijgende vraag naar crypto in Zwitserland.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld