Stijging van Bitcoin leidt tot een half miljard nieuwe USDT

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on okt 22, 2020
  • Tether Treasury sloeg onlangs bijna een half miljard nieuwe USDT-munten.
  • Velen waren er snel bij om het project van prijsmanipulatie te beschuldigen.
  • Het geld, zogenaamd geslagen om de USDT-voorraad van TRON aan te vullen, belandde op tal van grote beurzen.

Onlangs kondigde PayPal aan dat het binnenkort het kopen en verkopen van cryptovaluta zal introduceren als onderdeel van zijn platform, wat een grote stijging van de BTC veroorzaakte waardoor de munt uiteindelijk meer dan $ 12k kon overschrijden. Niet alleen dat, maar BTC bereikte ook bijna $ 13,2k, voordat hij een correctie zag die het terugbracht naar het $ 12,7k-niveau. Deze enorme stijging resulteerde er ook in dat bijna een half miljard USDT werd gecreëerd.

Enorme hoeveelheid nieuwe Tether munten na prijsstijging van BTC

Volgens recente gegevens heeft de Tether Treasury onlangs ongeveer een half miljard nieuwe USDT-munten geslagen, waarvan 185 miljoen in de afgelopen anderhalve dag op verschillende beurzen zijn verdeeld.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een bekende blockchain-tracker, Whale Alert, merkte en rapporteerde ook twee grote transacties die plaatsvonden op 20 oktober (150 miljoen USDT) en 21 oktober (300 miljoen USDT). Het eerste bedrag werd pas een paar uur voordat PayPal aankondigde crypto-ondersteuning toe te voegen, afgedrukt. Met andere woorden, die kwam net voordat de prijs van Bitcoin sterk steeg.

Met de controversiële geschiedenis van Tether begonnen velen meteen te beweren dat het project opnieuw marktmanipulatie aangaat. De CTO van het bedrijf, Paolo Adoino, identificeerde beide transacties echter als eenvoudige voorraadaanvullingen voor het TRON-netwerk.

Waar is het geld gebleven?

Omdat het slaan van USDT vaak gepaard gaat met grote BTC-prijsveranderingen door de jaren heen, is het niet verwonderlijk dat zo velen deze in twijfel hebben getrokken. Men zou echter kunnen stellen dat de Treasury gewoon op de vraag reageert.

Nadat het project gisteren 150 miljoen USDT geslagen had, waren er maar liefst 15 enorme transacties die van de Treasury kwamen, met in totaal 185,9 miljoen munten. Ze bereikten uiteindelijk talloze adressen, waarvan sommige tot grote beurzen zoals Huobi en Bitfinex behoorden. Enkelen bereikten zelfs onbekende adressen. Het overgrote deel van de fondsen (ongeveer 126,9 miljoen, of 70% van de fondsen) kwam echter op Binance terecht.

Op dit moment bevat de portemonnee van de Treausry slechts ongeveer 280 miljoen, aangezien de laatste transactie slechts een uur na de tweede ronde van het slaan plaatsvond.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld