Raiffeisen Bank om zijn stablecoin aan meerdere blockchains te koppelen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 23, 2020
  • De tool voorkomt dat RBI Coin wordt beperkt tot één blockchain.
  • Volgens Christian Wolf zal deze stap flexibiliteit voor bankklanten geven.
  • Naar verluidt zal deze integratie Raiffeisen Bank helpen om transacties te verbeteren.

Raiffeisen Bank International is van plan een blockchain interoperabiliteitstool te gebruiken om zijn tokenized fiat-valuta genaamd RBI Coin te verbinden met meerdere blockchains. Een rapport onthulde dit nieuws op 22 oktober en merkte op dat deze nieuwe oplossing de integratie van de Pantos blockchain-interoperabiliteitstool in RBI Coin zal vergemakkelijken. Hiermee probeert de bank te voorkomen dat haar token aan één blockchain-netwerk wordt gebonden.

Volgens Christian Wolf, het hoofd van strategische partnerschappen en ecosystemen bij Raiffeisen Bank International,

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“De Pantos-technologie speelt een integrale rol bij het tot stand brengen van de tokenisatie van activa binnen onze bankgroep door het interoperabiliteitsaspect in te brengen, waardoor nog meer uitgebreide en flexibele gebruiksscenario’s voor bankklanten mogelijk zijn.”

Door de Pantos Interoperability-tool te integreren in RBI Coin, streeft Raiffeisen Bank ernaar om betrouwbare en vrijwel onmiddellijke betalingen tussen banken en bedrijven mogelijk te maken.

Het ontstaan van RBI Coin

Dit nieuws komt na een persbericht dat onthulde dat Raiffeisen Bank in mei van dit jaar de handen ineen heeft geslagen met Billon, de firma achter het creëren van het eerste DLT-systeem voor ondernemingen. Deze samenwerking omvatte de uitbreiding van een succesvol proof-of-concept op een tokenisatieplatform voor nationale valuta, genaamd RBI Coin, tot een proefproject.

Naar verluidt creëerde Billon het tokenization-platform tijdens het Elevator Lab-programma, dat op 5 maart eindigde. Bij de beschrijving van het RBI Coin-project merkte de publicatie op dat het banken helpt een overboekingsmethode te selecteren die hoge snelheden, zekerheid van betalingsstatus, afhandeling van uitzonderingen en de mogelijkheid om vragen van klanten te minimaliseren biedt.

In een reactie op dit partnerschap zei Stefan Andjelic, de leider van de blockchain-hub van Raiffeisen Bank:

“Billon is een goed voorbeeld van een fintech die begrijpt hoe blockchain kan worden aangepast aan de behoeften van banken en hun klanten. Vooral tijdens de COVID-19 situatie moeten banken samenwerken met fintechs om sneller te innoveren en klanten te helpen bij het verwerken van betalingen en liquiditeitsbehoeften. “

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld