Virgil Griffith’s advocaat dient een motie in tegen aanklachten

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 26, 2020
  • Volgens de motie specificeert de aanklacht van Griffith geen vermeende 'overt acts'.
  • Volgens Klein is de Amerikaanse president niet bevoegd om de overdracht van informatie te verbieden.
  • Klein beweert dat er geen gids is die verboden diensten definieert.

Brian Klein, de advocaat van Virgil Griffith, heeft een motie ingediend om aanklachten tegen de Ethereum-ontwikkelaar te verwerpen. Een rapport onthulde dit nieuws op 26 oktober en merkte op dat de advocaat ontslag had aangevraagd nadat de Amerikaanse regering Griffith had beschuldigd van het overtreden van sanctiewetten. Volgens Klein specificeert de aanklacht van de regering tegen Griffith geen vermeende ‘overt acts’. Bovendien beweert de advocaat dat de aanklacht geen enkele feitelijke bewering bevat.

Volgens de motie tot ontslag,

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“Er zijn verschillende wettelijke limieten aan de autoriteit van de president onder Sectie 1702. Relevant voor deze zaak heeft de president niet de bevoegdheid om, direct of indirect, de invoer uit welk land dan ook te reguleren of te verbieden, of de uitvoer naar enig land, hetzij commercieel of anders, ongeacht het formaat of medium van verzending, van informatie of informatiemateriaal, inclusief maar niet beperkt tot publicaties, films, posters, grammofoonplaten, foto’s, microfilms, microfiches, banden, cd’s, cd-roms, kunstwerken en nieuws draadaanvoer.”

Er is geen gids die verboden diensten onder uitvoerende bevelen definieert

Volgens Klein is de theorie van de regering dat Griffith diensten aanbood door het bijwonen van en spreken op een blockchain conferentie in Pyongyang. Dit komt omdat de ontwikkelaar de DVK waardevolle informatie heeft verstrekt over blockchain- en cryptotechnologie. Bovendien nam de ontwikkelaar deel aan discussies over het gebruik van cryptocurrencies om sancties te ontwijken en geld wit te wassen.

Klein voerde echter aan dat Griffith alleen informatie verstrekte die al in het publieke domein was. Hij voegde eraan toe dat het Office of Foreign Assets Control (OFAC), de afdeling van het Treasury Department die toeziet op de handhaving van sancties, geen voorschriften heeft uitgevaardigd of richtlijnen heeft gepubliceerd die de definitie verduidelijken van diensten die op grond van uitvoeringsbesluiten verboden zijn.

De allereerste sanctiezaak met crypto

Dit nieuws komt nadat de Amerikaanse autoriteiten Griffith in november 2019 hebben gearresteerd op beschuldiging van in strijd met de International Emergency Economic Powers Act (IEEPA). De Amerikaanse regering beschuldigde hem ook van het overtreden van uitvoerende bevelen door naar Noord-Korea te gaan en naar verluidt overheidsfunctionarissen te leren hoe ze de blockchain en cryptocurrencies kunnen gebruiken om economische sancties te omzeilen.

Naar verluidt werd dit de allereerste sanctiezaak in de VS met betrekking tot cryptocurrencies. Als zodanig zal het veel aandacht trekken, aangezien de resultaten ervan een voorbeeld zouden kunnen zijn voor andere zaken die de Amerikaanse regering onder de wet zou kunnen brengen terwijl ze doorgaat met het bestraffen van individuen en entiteiten.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld