FinTech-bedrijf Cashaa gaat fysieke banken openen in India

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 27, 2020
  • Cashaa is van plan om het aantal cryptobanken in India uit te breiden tot 100.
  • Eerder deze maand lanceerde het FinTech-bedrijf een neobank in India.
  • Volgens Cashaa's CEO, Kuman Gaurav, zijn de meeste Indiërs slecht geïnformeerd over cryptocurrencies.

Cashaa, een in het VK gevestigd platform voor online bankieren dat zich bezighoudt met crypto en fiats, heeft de handen ineengeslagen met een Indiase bank genaamd United Multistate Credit Cooperative Society. Het FinTech-bedrijf onthulde dit nieuws op 26 oktober en merkte op dat dit partnerschap zal leiden tot de bouw van een cryptovriendelijke financiële instelling genaamd UNICAS. Naar verluidt zullen het bedrijf en de bank tijdens dit project 34 fysieke vestigingen en activiteiten in Noord-India lanceren.

Volgens een rapport zal het bedrijf de banken in verschillende steden en staten verdelen. Zo komen er vestigingen in de steden Delhi en Gujarat en in de staat Rajasthan. De 34 fysieke bankfilialen zijn echter slechts een deel van de eerste lancering, aangezien het bedrijf van plan is om tegen 2021 uit te breiden naar 100 locaties. Hiermee willen Cashaa en United Multistate Credit Cooperative Society de Indiase burgers gemakkelijke toegang tot cryptoproducten bieden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Cashaa’s aankondiging om de handen ineen te slaan met de Indiase Multistate Credit Cooperative Society markeert de laatste ontwikkeling in de inspanningen van het bedrijf om uit te breiden naar India. Eerder deze maand lanceerde het bedrijf een neobank in het land. Volgens de CEO van het bedrijf, Kuman Gaurav, creëerde Cashaa India een toegangspoort voor Indiase bedrijven en individuen om spaarrekeningen te openen, verschillende cryptomunten te kopen, en deze op te slaan en te bewaren. Onder deze munten waren BTC, ETH, XRP en CAS, het oorspronkelijke token van het bedrijf.

Streven naar massale acceptatie van cryptovaluta

Afgezien van het toestaan van zijn gebruikers om crypto te kopen, op te slaan en te bewaren, zou Cashaa naar verluidt hebben beloofd om zijn klanten hun crypto-bezit te laten gebruiken als onderpand voor leningen. Bovendien merkte het bedrijf op dat het zijn gebruikers crypto zou laten kopen met hun lokale fiatvaluta. Gaurav merkte verder op dat het openen van fysieke vestigingen in India de bestaande vestigingen in het VK zou integreren in crypto-onderwijscentra.

Gaurav legde uit waarom het belangrijk is om de fysieke cryptobankfilialen in India te lanceren, zei Gaurav:

“De meeste Indiërs zijn niet op de hoogte van of zijn slecht geïnformeerd over cryptocurrency als een online product en ze hebben de neiging te vertrouwen op wat ze zien of wat de overheid erkent en aanbeveelt. India is nog steeds grotendeels een economie op basis van contanten, ondanks een demonstratie van demonetisering. We zijn van plan beide problemen aan te pakken die het acceptatieproces van cryptocurrency vertragen.”

India’s weifelende standpunt over crypto

Dit nieuws komt na een rapport dat werd onthuld dat het Indiase federale kabinet de handhaving van een wet overweegt die cryptocurrencies verbiedt. Naar verluidt hadden Indiase rechtbanken een algemeen verbod op de crypto-ruimte zes maanden vóór de bekendmaking van dit nieuws opgeheven. Desalniettemin hebben geen enkele toezichthouder wetsvoorstellen ingediend met betrekking tot de handhaving van een dergelijke wet toen het Indiase parlement bijeenkwam tijdens de moessonzitting van de afgelopen maand.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld