Bitcoin keert voor het eerst sinds januari 2018 terug naar $14k

Geschreven door: Ali Raza
oktober 31, 2020
  • De prijs van Bitcoin heeft eerder op de dag de $14k-grens overschreden.
  • Dit is de eerste keer dat de munt deze hoogte bereikt sinds januari 2018.
  • Een correctie is mogelijk, maar er zijn fundamentele redenen waarom de prijs verder zou kunnen stijgen.

Sinds de grootste crypto bull-run in de geschiedenis, toen Bitcoin steeg tot $ 20.000, heeft de munt moeite om terug te gaan naar deze niveaus. Tot dusver is dit nog niet gebeurd. BTC heeft eerder op de dag echter een belangrijke stap in de goede richting gezet, toen de prijs plotseling steeg en probeerde de $ 14k-barrière te doorbreken.

Bitcoin heeft zojuist de $14k overschreden

De sprong was plotseling, en het stelde BTC in staat terug te klimmen naar de niveaus die sinds januari 2018 niet meer zijn gezien. De munt bereikte niet alleen $ 14k per eenheid, hij overtrof deze en bereikte uiteindelijk een nieuw hoogtepunt van $ 14.100.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit is bijna $ 300 boven het vorige jaarlijkse hoogtepunt van $ 13.863, dat drie dagen geleden, op 28 oktober, werd bereikt.

Natuurlijk, nadat de stijging de munt naar deze piek leidde, begon de Bitcoin-prijs een correctie te zien die het naar $ 13.680 bracht.

Zodra de munt deze prijs bereikte, begon hij echter weer te stijgen, wat hem leidde tot de prijs op het moment van schrijven, die $ 13.900 bedraagt.

Met andere woorden, het lijkt erop dat de munt opnieuw een aanval op de $ 14k-weerstand lanceert, aangezien hij klaar lijkt om de groei voort te zetten die halverwege maart begon, na de crash veroorzaakt door de angst voor COVID-19.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Wat gebeurt er nu?

Technisch gezien lijkt BTC zich in een overboughtgebied te bevinden. De RSI ligt boven de 70 punten, wat betekent dat er in de nabije toekomst een uitverkoop kan worden verwacht. Beleggers moeten daarom heel voorzichtig zijn met hoe ze vanaf dit punt verder gaan.

Maar het is ook mogelijk dat de prijs gewoon blijft groeien. Het marktsentiment is zeker optimistisch en de recente aankondiging van PayPal en andere grote financiële instellingen heeft hier veel aan bijgedragen.

Microstrategy en Grayscale hebben bijvoorbeeld dit jaar honderden miljoenen in BTC verzameld voor hun klanten, wat aangeeft dat instellingen een sterke interesse hebben ontwikkeld en dat ze niet meer loslaten.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen over slechts een paar dagen plaatsvinden en dat deze gebeurtenis een sterke invloed zou kunnen hebben op het gedrag van Bitcoin in de komende twee weken.