TRON gaat naar off-chain data dankzij het JustLink-orakel

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on okt 31, 2020
  • Het TRON-netwerk heeft zojuist zijn allereerste orakel ontvangen.
  • JustLink is gemaakt door de JUST Foundation en zal TRON verbinden met de echte wereld.
  • De verhuizing is gunstig voor iedereen, inclusief gebruikers, ontwikkelaars en zelfs TRON zelf.

Het TRON-netwerk heeft zojuist zijn eerste blockchain-orakel gekregen, JustLink. Het project – een gedecentraliseerd orakel ontwikkeld door JUST Foundation – is onlangs live gegaan en het zal het mogelijk maken om potentiële blockchain-toepassingen dieper in de off-chain data te onderzoeken.

TRON’s eerste orakel wordt gelanceerd

De DeFi-sector is in 2020 enorm gestegen, niet alleen als het gaat om het aantal projecten, maar ook de interesse van investeerders en zelfs de prijzen van de opkomende tokens.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze nieuwe trend heeft de cryptowereld stormenderhand veroverd. Dankzij oracle-netwerken, zoals het onlangs gelanceerde JustLink, worden slimme contracten niet langer beperkt door het onvermogen om toegang te krijgen tot gegevens van externe systemen.

Simpel gezegd, orakels zijn een digitale eenrichtingsproxy, die gegevens uit de echte wereld kan opvragen en verifiëren. Deze gegevens kunnen vervolgens in gecodeerde vorm worden ingevoerd in slimme contracten.

Waarom had TRON een gedecentraliseerd orakel nodig?

Een probleem met orakels is dat de grote meerderheid ervan gecentraliseerd is en dat het gebruik ervan slimme contracten blootstelt aan een enkel punt van mislukking. Alle voordelen die voortkomen uit gedecentraliseerde slimme contracten zouden daarom in gevaar komen en mogelijk teniet worden gedaan.

Dit is de reden waarom de JUST Foundation besloot JustLink op te richten – een gedecentraliseerd orakel gebouwd op het TRON-netwerk. Omdat het gedecentraliseerd is, neemt JustLink het risico weg dat voortvloeit uit het gebruik van gecentraliseerde orakels, terwijl alle voordelen behouden blijven.

In feite is JustLink de TRON-versie van Chainlink. Het project komt ook net op tijd, aangezien de vraag naar externe data binnen TRON smart contracts groeit. Bovendien is JustLink ook een veiligere, gemakkelijkere optie voor ontwikkelaars. Ze zullen een grotere verscheidenheid aan dApps kunnen inzetten.

Ten slotte zal ook het TRON-ecosysteem hiervan profiteren. Het zal exponentieel kunnen groeien dankzij dit nieuwe contact met de wereld buiten zijn eigen ecosysteem, en de groei van zijn eigen projecten verder kunnen voeden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld