De PBoC heeft 4 miljoen digitale yuan-transacties verwerkt

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 2, 2020
  • Volgens Yi Yang vereist China's DCEP nog steeds een uitgebreider wettelijk kader.
  • Hij voegde eraan toe dat FinTech-bedrijven een voorsprong hebben op commerciële banken.
  • PBoC publiceerde een bericht om de huidige bankwet van China te herzien.

De gouverneur van de People’s Bank of China (PBoC), Yi Yang, heeft bekendgemaakt dat de lancering van een digitale valuta in vier Chinese steden soepel is verlopen. Hij onthulde dit nieuws tijdens een virtueel panel met Agustin Carstens, het hoofd van de Bank for International Settlements, en Klaas Knot, de president van de Nederlandsche Bank tijdens de Hong Kong FinTech Week-conferentie eerder vandaag. Tijdens de conferentie onthulde Yang ook dat de bank tot nu toe meer dan 4 miljoen digitale yuan- transacties had verwerkt, in totaal 2 miljard yuan (231,5 miljoen pond).

Volgens Yang bevindt China’s Central Bank Digital Currency, ook bekend als DCEP, zich ondanks het bereiken van deze prestatie nog in de beginfase van ontwikkeling. Hij voegde eraan toe dat de munt een uitgebreider wettelijk kader vereist. De gouverneur van de bank verklaarde vervolgens dat de PBoC verdere besprekingen zal beginnen met buitenlandse centrale banken en toezichthouders die zich richten op de wettelijke kaders voor CBDC’s.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Yang voegde eraan toe dat FinTech-bedrijven tal van voordelen hebben ten opzichte van commerciële banken met betrekking tot het ontwikkelen van een klantenbestand en het beheren van risico’s. Dit komt doordat nieuwe technologieën zoals microkredieten en mobiele betalingen hebben bijgedragen aan een grotere toegang tot financiële diensten in afgelegen gebieden.

Bovendien heeft de opkomst van contactloos bankieren, vooral tijdens de COVID-19 pandemie, uitdagingen geïntroduceerd voor centrale banken, omdat ze moeten jongleren tussen het beheren van het gemak van hun klanten en het waarborgen van hun veiligheid. Afgezien daarvan gelooft Yang dat centrale banken voor een zware taak staan als het gaat om het beschermen van de privégegevens van hun klanten.

China’s voortdurende inspanningen om zijn digitale yuan te legaliseren

Dit nieuws komt nadat PBoC onlangs een bericht heeft gepubliceerd waarin het publiek om feedback wordt gevraagd om de huidige wet op het centrale bankwezen te herzien om de digitale yuan te legaliseren en de circulatie van andere aan yuan gekoppelde digitale valuta’s te verbieden. In de publicatie stelde de bank voor om artikel 19, lid 3 van de wet te wijzigen om de formulering weer te geven dat renminbi zowel een fysieke vorm als een digitale vorm omvat. Bovendien heeft de bank een wijziging van artikel 22, lid 3 voorgesteld, waarbij wordt opgemerkt dat een persoon of entiteit geen tokenized notes of digitale tokens mag maken of uitgeven die de circulatie van de renminbi op de markt vervangen.

De bank verklaarde verder dat,

“Voor iedereen die een dergelijke regelgeving overtreedt, zal de PBoC dergelijke activiteiten stopzetten en elke opbrengst van het maken en verkopen van door yuan gesteunde digitale tokens verbeuren en een boete opleggen die maximaal vijf keer de betrokken opbrengst is.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld