Goed nieuws voor crypto Twitter: Jack Dorsey blijft CEO

Geschreven door: Ali Raza
november 4, 2020
  • De raad van bestuur van Twitter voltooide hun evaluatie van het leiderschap.
  • De functionarissen besloten dat Jack Dorsey zijn rol moest behouden.
  • De positie van Dorsey werd in februari betwist, die vond dat het runnen van Twitter en Square te veel was.

Crypto Twitter ontving onlangs goed nieuws – Twitter-CEO Jack Dorsey, die bekend staat als een grote supporter van Bitcoin (BTC), zal zijn stoel behouden. De beslissing kwam na een lange evaluatie door de bestuurscommissie van het bedrijf, die uiteindelijk besloot geen actie te ondernemen die zou leiden tot de verwijdering van Dorsey.

Dorsey behoudt de rol van CEO

Zoals sommigen zich misschien herinneren, eiste de oprichter van Elliott Management, Paul Singer, in februari van dit jaar de verwijdering van Dorsey als CEO van Twitter. Volgens Singer is Dorsey’s tijd verdeeld tussen het runnen van Twitter en zijn andere bedrijf, betalingsplatform Square.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het bedrijf besloot het leiderschap van Twitter te herzien als onderdeel van een overeenkomst van maart 2020 met Elliott Management, evenals Silver Lake – een private equity onderneming. Beide bedrijven waren grote Twitter-investeerders en ze slaagden er allebei in om zetels te bemachtigen in de raad van bestuur van het bedrijf.

Maanden zijn verstreken en terwijl de wereld tegen COVID-19 vocht, hebben Twitter-functionarissen de CEO Dorsey en zijn impact op het bedrijf herzien. Ze hebben uiteindelijk een beslissing genomen, die twee dagen geleden, op 2 november, werd onthuld in de aanvraag van het bedrijf.

De indiening zei dat Dorsey CEO blijft, maar ook dat de raad van bestuur de prestaties van het bedrijf en het management zal blijven evalueren.

Aanvullende wijzigingen in Twitter

Daarnaast stelde de commissie een plan voor om de termijnen van Twitter-bestuurders terug te brengen van drie naar slechts één jaar. De beslissing is echter enigszins twijfelachtig, omdat grote investeerders, zoals Elliott, hierdoor gemakkelijker bestuursleden kunnen vervangen. Hierdoor zouden ze het bedrijf gemakkelijker kunnen overnemen.

Na de oplossing van dit probleem besloot Twitter ook lid te worden van de Civic Alliance – naast andere bedrijven, zoals PayPal, en zelfs de crypto-startup Ripple. De alliantie moedigt eerlijk en vrij stemmen in de VS aan, en haar leden hebben zich tot het uiterste ingespannen om hun werknemers te laten stemmen, zelfs tijdens werkuren.