Square rapporteert meer dan £1 miljard aan BTC-inkomsten

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on nov 6, 2020
  • Volgens Square groeide de brutowinst van BTC 15x tot £24,38 miljoen dit jaar.
  • De BTC-omzet van het bedrijf in heel 2019 was £393,1 miljoen.
  • Volgens Square is deze groei het resultaat van verhoogde BTC-activiteiten van zijn klanten.

Square, een betalingsbedrijf, heeft onthuld dat zijn Cash-app in het derde kwartaal meer dan £ 1,24 miljard aan Bitcoin (BTC) inkomsten heeft binnengehaald. Het bedrijf onthulde dit nieuws op 5 november via zijn Q3 2020-rapport en merkte op dat het gedurende het kwartaal £ 24,38 miljoen aan BTC-brutowinst boekte. Naar verluidt vertegenwoordigen deze cijfers een groei van respectievelijk ongeveer 11x en 15x jaar op jaar. Het bedrijf merkte verder op dat de inkomsten en brutowinst van BTC profiteerden van een toename van de activiteiten en het volume van BTC per klant.

Naar verluidt was dit de eerste keer in de geschiedenis dat het bedrijf de grens van £ 1 miljard bereikte met betrekking tot de verkoop van BTC. Ter vergelijking: de organisatie heeft naar verluidt dit jaar £ 666,9 miljoen aan BTC verkocht via zijn Cash-app. De totale winst in deze periode was £ 12,6 miljoen. In het eerste kwartaal van dit jaar bracht de BTC-verkoop van het bedrijf via de Cash App £ 232,7 miljoen op. In het afgelopen jaar verkocht het beursgenoteerde betalingsbedrijf £ 393,1 miljoen in BTC.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze enorme groei van de omzet en winst van BTC komt nadat Square in november 2019 de manier waarop het zijn BTC-activiteiten ondersteunt, heeft getransformeerd. Het bedrijf is overgestapt op een op vergoedingen gebaseerd model, met als doel de transparantie te verbeteren. Volgens het nieuwe model brengt het bedrijf gebruikers 1,76% in rekening voor de aankoop van BTC, wat een vrij dunne winstmarge is in vergelijking met de algemene activiteiten van Square, die hogere marges hebben. Vóór deze verandering bakte het bedrijf de vergoedingen in de spread.

Toonaangevende BTC-acceptatie bij op betalingen gerichte bedrijven

Onder beursgenoteerde, op betalingen gerichte bedrijven heeft Square de leiding gehad over de integratie van BTC-diensten in zijn portefeuille. Het bedrijf testte BTC-aankopen in zijn Cash-app in november 2017. PayPal bevestigde daarentegen dat het de afgelopen maand inderdaad ondersteuning had toegevoegd voor BTC, BCH, ETH en LTC. Afgezien van het zich verdiepen in de crypto-sector voor andere betalingsfirma’s, ging Square dit jaar in Q3 ook een stap verder door BTC aan zijn balans toe te voegen in plaats van het simpelweg te gebruiken voor zijn klanten.

In het rapport zei Square CEO Jack Dorsey:

“In oktober 2020 hebben we $ 50 miljoen in Bitcoin geïnvesteerd, omdat we geloven dat cryptocurrencies een instrument zijn van economische empowerment en het sluit aan bij het doel van het bedrijf. We verwachten deze investering voor de lange termijn vast te houden. De boekhoudregels voor Bitcoin vereisen dat we elke daling van de marktprijs onder de kostprijs erkennen als een bijzondere waardevermindering, zonder opwaartse herzieningen wanneer de marktprijs stijgt tot een verkoop.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld